Mitä ruokaan liittyviä urbaanilegendoja tiedätte?
Ainakin jossain välissä rasvatonta maitoa väitettiin värjätyksi vedeksi. Ja että ulkomaisiin leipäjauhoihin sekoitetaan sahanpurua. Kebab-pitserioita koskevista legendoista voisi varmaan aloittaa kokonaan oman ketjunsa, mutta ainakin valkosipulikastikkeen kyseenalainen alkuperä lienee kaikille tuttu.
Muita?
Kommentit (50)
Se että kissoista tehtiin 70-luvulla margariinia.
Marabou suklaasammioon oksennettiin.
Että Taffelin sipsitehtaalla Ahvenanmaalla saa vierailija syödä niin paljon sipsejä kuin pystyy.
Fetajuuston juoksute tehdään vuohen oksennuksesta.
Juustonjuoksute tehdään vasikan mahanesteestä. Ainiin mutta se taitaakin olla totta.
Joku yritti varastaa pakastebroilerin piilottamalla sen hatun alle, kaatui kuolleena kassajonossa kun aivot jäätyivät.
Että kaikki vähärasvaiset ja rasvattomat tuotteet olisivat terveellisiä.
Se ainakin oli joku urbaanilegenda 80-luvulla että raaka maksa voi liikkua itsestään.
Koulun liharuoka jauhetaan vanhoista jumppapatjoista.
Ettå rustoiset palat eineshampparin pihvissä tmv. ovat tehtaan työntekijän kumihanskasta
Paprikan siemenet ovat myrkyllisiä. Kurkun päätyihin imeytyy tuholaismyrkyt, minkä vuoksi päistä pitää leikata pieni pätkä pois.
Arlan maitopurkissa on ruotsalaista maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Paprikan siemenet ovat myrkyllisiä. Kurkun päätyihin imeytyy tuholaismyrkyt, minkä vuoksi päistä pitää leikata pieni pätkä pois.
Samoin nakkien kurttuisiin päihin imeytyy kaikki nitraatit ja ne on leikattava pois ennen kuin nakkeja tarjoaa lapsille.
90-luvulla kotitalouden tunnilla opetettiin että ruisleipää pitää syödä jotain 8 palaa päivässä ja lisäksi paljon perunaa ja ei yhtään rasvaa. :D
Tiedä voiko näin vanhaa juttua sanoa urbaanilegendaksi, mutta armeijan vaniljakiisseliin on sukupolvien ajan tiettävästi lisätty jarrua.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin jossain välissä rasvatonta maitoa väitettiin värjätyksi vedeksi. Ja että ulkomaisiin leipäjauhoihin sekoitetaan sahanpurua. Kebab-pitserioita koskevista legendoista voisi varmaan aloittaa kokonaan oman ketjunsa, mutta ainakin valkosipulikastikkeen kyseenalainen alkuperä lienee kaikille tuttu.
Muita?
Sahanpurua, liitua ym lisättiin viktoriaanisessa Englannissa kun Kunnon Ihmiset söivät vain valkoista leipää. Muutkin ruokaväärennökset olivat yleisiä.
Mäkkärin nugetteja ei tehdä kanasta vaan erityisestä jalostetusta eläimestä, joka on kuin tuhatjalkainen kanankoivilla.