Juhliin perunamuusi jauheesta???
Rippijuhlat tulossa ja pitäisi saada juhlapöytään muussia. Jos teen aamulla ennen kirkkoa niin kuinka saan muussin pysymään kuumana 3 tuntia ennen tarjoilua? Vai teenkö sen jauheesta nopsaan kirkon jälkeen?
Kommentit (20)
Ei ainakaan mitään maitomuusia pidetä tuntikausia lämpimänä ennen tarjoilua. Kuori perunat valmiiksi kylmään veteen ja laita kiehumaan heti kirkosta tultua. Vedenkeittimellä voi nopeuttaa, sillä tekee hetkessä pari litraa kuumaa vettä.
Tee muusi ihan hiukan tavallista löysemmäksi, kaada vuokaan ja paista 3 tuntia 150 asteessa, tulee hyvää! Jos pelkäät kuivumista laita folio löyhästi vuoan päälle.
Keitä potut aamulla ja jätä kuumaan veteen. Myöhemmin sitten saat muusin suht nopsasti eikä tarvii loukata vieraita millään mauttomalla liisterillä.
Tiedän ihmisiä jotka eivät suostu syömään pussimuusia edes arkena, joten tuskin hyvä idea juhlissa. Sen kyllä erottaa mausta aika hyvin.
Mummon muusi hyvää. Voi käyttää jos hätätapaus myös juhlissa.
Muusin sijasta voisit höyryttää esim. kukkakaalia, parsakaalia jne...
Eikös lidlin jauhemuusin pitäis olla ihan ku aitoa tavaraa
En halua missään tapauksessa syödä pussimuussia edes arkena. Se on kerta kaikkiaan yököttävää. Pakasteena saatavaa Oolannin perunamuussia olen kuullut kehuttavan, mutta omakohtaista kokemusta minulla ei ole siitä.
Vierailija kirjoitti:
Eikös lidlin jauhemuusin pitäis olla ihan ku aitoa tavaraa
Toimii mökillä hätävarana. Kuka hemmetti haluaa syödä juhlissa muusia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös lidlin jauhemuusin pitäis olla ihan ku aitoa tavaraa
Toimii mökillä hätävarana. Kuka hemmetti haluaa syödä juhlissa muusia?
No mitä suosittelet jos ruokana esim. poronkäristystä tai lihakastiketta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös lidlin jauhemuusin pitäis olla ihan ku aitoa tavaraa
Toimii mökillä hätävarana. Kuka hemmetti haluaa syödä juhlissa muusia?
No mitä suosittelet jos ruokana esim. poronkäristystä tai lihakastiketta?
Keitinperunat tai perunalaatikko
Meillä pussimuusiin lisätään kuullotettua, pieneksi hakattua sipulia ja voita tai jotain maustettua tuorejuustoa, maku paranee ja tulee täyteläisempää ja valmistuu tosi nopeasti. Tuo ohje aidosta muusista kolmeksi tunniksi uuniin mietoon lämpöön kuulostaa myös hyvältä.
Entäs kuoritut keitetyt perunat? Mutta miten saada säilymään kirkonmenojen ajaksi?
Kyllä mä olen tarjoillut Lidlin perunamuusijauheesta tehtyä muusia ihan juhlavissakin tilaisuuksissa. Tosin laitan siihen maitoa enemmän kuin ohjeessa neuvotaan, ettei tule liian tönkköä. Ja muutama ruokalusikallinen voita sekaan. Ja täydestä menee :D.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä mä olen tarjoillut Lidlin perunamuusijauheesta tehtyä muusia ihan juhlavissakin tilaisuuksissa. Tosin laitan siihen maitoa enemmän kuin ohjeessa neuvotaan, ettei tule liian tönkköä. Ja muutama ruokalusikallinen voita sekaan. Ja täydestä menee :D.
👍
Ei jauheesta. Jos uuni ei ole kuuma, laita kattila sinne. Voit myös vuorata sen vaikka villapuseroilla niin lämpö pysyy pidempään. Tarvittaessa laita sitten erilliseen tarjoiluastiaan ja lämmitä vielä mikrossa.