Mihin voi käyttää lehtiselleriä?
Tein Waldorfinsalaattia, jota varten ostin lehtisellerin. Salaattiin meni muutama varsi. Mihin käytän loput? Ideoita
Kommentit (19)
Pilko ja laita pakastimeen. Sopii vaikka johonkin keittoon mausteeksi. Sain vinkin yhdeltä tutulta, sen jälkeen on ollut aina sitä pakkasessa.
Silppusin itse juuri lehtisellerin jämät makkarakeittoon.
Jossain muka maailman parhaassa bolognesekastikereseptissa oli lehtiselleri ainesosana.
Jauhelihakeitto on hyvää, kun siinä on lehtiselleriä pilkottuna.
Keskustelua on lukenut tykkäysten perusteella ainakin 2 juoppoa kylmäkköä.
Vierailija kirjoitti:
Pilko ja laita pakastimeen. Sopii vaikka johonkin keittoon mausteeksi. Sain vinkin yhdeltä tutulta, sen jälkeen on ollut aina sitä pakkasessa.
Kiitos vinkistä tätä en ole itse hoksannutkaan. Aina on käyttöä vain muutamalle varrelle kerrallaan
Jokin tomaattinen kasvispasta, sinne joukkoon vain. Jauhelihankin kanssa varmaan ihan ok.
Vierailija kirjoitti:
Pilko ja laita pakastimeen. Sopii vaikka johonkin keittoon mausteeksi. Sain vinkin yhdeltä tutulta, sen jälkeen on ollut aina sitä pakkasessa.
Eikö se mene mössöksi? Voisi kuvitella ainakin.
Herkuttelen niin että laitan varsisellerin varren kuoppaan hummusta reilusti ja hiukan mustaapippuria ja suolaa. Nam!
Amerikkalaiset tekee lapsille niitä ants on a log -juttuja, sellerinvarteen maapähkinävoita ja rusinoita, tosi herkkua varmaan.
Varsiselleri on kyllä herkkua. Menee vaikka dipin kanssa telkku katsellessa. Ja voi lisätä lähes kaikkeen.
Jauhelihakastikkeeseen tai makaronilaatikkoon tai lasagneen.
- Mirepoix: klassinen ranskalainen keittojen ja patojen pohja, kuutioitua selleriä, porkkanaa ja sipulia. Sopii melkein minkä kanssa vaan, vaikka vaan perunaa ja joku proteiini ja lientä lisäksi
- Lehtisellerit voi napostella, dipaten vaikka dippiin, jogurttiin tai maapähkinävoin kanssa
- Lehdet voi ottaa irti, kuivata uunissa ja murskata sellerisuolaksi. Sellerisuolaa voi käyttää mausteena tai pyöritellä vaikka Bloody Maryn reunukset sillä.
- Ja sitten se Bloody Mary. Se maistuu myös ilman alkoholia helteillä, kun siinä on suolaa. Nam!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pilko ja laita pakastimeen. Sopii vaikka johonkin keittoon mausteeksi. Sain vinkin yhdeltä tutulta, sen jälkeen on ollut aina sitä pakkasessa.
Eikö se mene mössöksi? Voisi kuvitella ainakin.
Ei mene mössöksi (ellei sitä pilko ihan mössöksi). Olen kyllä aina laittanut sen kiehumaan jonkun ruuan sekaan pakastuksen jälkeen, niin en tiedä, toimiiko se vielä tuoreena tai salaatissa samalla tavalla.
Coleslaw