Miten vanhempasi syövät?
Ja onko sillä ruualla pärjännyt elämässä? Miten itse syöt?
Kommentit (9)
Syövät päin peetä. Pastaa, punaista lihaa, leipää, äiti karkkia, sipsiä, lonkeroa..
Isä pistelee poskeensa samaa taivaallista nektaria kuin aiempi kirjoittaja.
Äiti on pienituloinen eläkeläinen, joka syö mielellään laatikkoruokia, sillä niistä riittää moneksi ruokailukerraksi ja hän inhoaa ruoanlaittoa.
Haarukalla, veitsellä ja joskus lusikalla. Riippuu vähän siitä mitä milloinkin syövät.
Äitiä ei ole. Isä rakastaa laittaa ruokaa. Aina sillä on joku Pasta Carbonara, pekoni- sulatejuusto- makkarakastikkeita kermassa ym. Tosi raskaasti ja epäterveellisesti. Leipoo myös wiinereita ym. Kovasti ylipainoa. Osaa kuitenkin kokata ja laittaa ruokaa ja on syntynyt 50 luvulla, tekee muutenkin kotitöitä ym. 624
Heillä ruokailutottumukset ovat muuttuneet samalla tavalla kuin suomalaisilla yleensäkin. Äiti on aina tehnyt itse ruokaa ja monipuolisesti. 70-luvulla sen ajan perinteisiä kotiruokia, mutta meillä oli jo silloin paljon salaatteja ja vihanneksia muussa muodossa. Ruokina kanaviillokkia, jauhemaksapihvejä, lihakastiketta ja perunaa, keittoja, karjalanpaistia, kyljyksiä, makaronilaatikkoa. Jo tuolloin aika usein spaghetti bolognesea, joka oli minun herkkuani.
Aika usein oli kokonaisena uunissa tehtyä broileria. Äiti teki myös perjantaisin pizzaa ja välillä oli naudan filepihviä, sellaisella Finca -pöytägrillillä grillattuna.
Siitä sitten 80- ja 90-luvun kautta. Nykyään tekevät aika paljon mm. wokkeja ja salaatteja. Kun ovat kahdestaan ja rahaa on, niin syövät paljon kalaa, mm. kuhaa tai ostavat hyvät pihvit ja syövät salaatin tai jonkun rataouillen tms. kanssa. Aika perusterveellisesti syövät.
Äiti on terveysfriikki. Kasviksia, hedelmiä, marjoja, rahkaa, jugurttia, rypsiöljyä ym ym.
Faija makkaraa, valmispihvejä, perunaa, pullaa, karkkia ymym epäterveellistä.
Pöydän ääressä ruokailuvälineillä lautaselta. Vielä ei ole tullut sormiruokailu muotiin.
Vierailija kirjoitti:
Heillä ruokailutottumukset ovat muuttuneet samalla tavalla kuin suomalaisilla yleensäkin. Äiti on aina tehnyt itse ruokaa ja monipuolisesti. 70-luvulla sen ajan perinteisiä kotiruokia, mutta meillä oli jo silloin paljon salaatteja ja vihanneksia muussa muodossa. Ruokina kanaviillokkia, jauhemaksapihvejä, lihakastiketta ja perunaa, keittoja, karjalanpaistia, kyljyksiä, makaronilaatikkoa. Jo tuolloin aika usein spaghetti bolognesea, joka oli minun herkkuani.
Aika usein oli kokonaisena uunissa tehtyä broileria. Äiti teki myös perjantaisin pizzaa ja välillä oli naudan filepihviä, sellaisella Finca -pöytägrillillä grillattuna.
Siitä sitten 80- ja 90-luvun kautta. Nykyään tekevät aika paljon mm. wokkeja ja salaatteja. Kun ovat kahdestaan ja rahaa on, niin syövät paljon kalaa, mm. kuhaa tai ostavat hyvät pihvit ja syövät salaatin tai jonkun rataouillen tms. kanssa. Aika perusterveellisesti syövät.
Aika samalla tavalla omatkin vanhempani. Ovat jo yhdeksänkymppisiä, asuvat kahdestaan eivätkä vielä tarvitse kotisairaanhoitoa eikä muutakaan kotiapua. Mulla itsellänikin varsin samanlainen ruokavalio.
Taivaallista nektaria tuolla pilven reunalla. Itse syön kohta possunsuikalekastiketta ja perunoita.