Miksi grillamaamani pihvit eivät näytä samoilta kuin mainoksissa?
Mitä mä teen väärin?
Niihin ei tule sellaista grillattua pintaa vaan ovat vähän kuin keitetyt.
Kommentit (17)
Liian vähän hönkää grillissä jos pihvit vaan keittyy.
Sulla on liian vähän lämpöä siinä, millä yrität niitä grillata... hyvä konsti on roiskauttaa kylmää vettä muutama tippa sille paistoalustalle (oli sitten paistinpannu tai grilli), kun vesi kiehuu samantien pois pinnalta, alusta on tarpeeksi kuuma paistamiseen/ grillaamiseen.
Ok, olette harvinaisen yksimielisiä =) kaasugrilli siis kyseessä, täytyy lisätä lämpöä.
ap kiittää
Vierailija kirjoitti:
Ok, olette harvinaisen yksimielisiä =) kaasugrilli siis kyseessä, täytyy lisätä lämpöä.
ap kiittää
Sulla on siinä kannessa varmaan lämpötilamittari? Eli, kun laitat grillin lämpiämään, kansi alas ja kun mittari on nyt vähintään siellä 200 asteen paremmalla puolella, sitten vasta pihvit paistotasolle. Laita jotain öljyä tms ensin, että eivät jämähdä tasoon kiinni ja muista että lihan pitää olla huoneenlämpöistä kun se paistetaan. Ja jos grillaat jotain muuta kuin lihaa, lämpötila on jotain muuta kuin 200 astetta.
1. Hyvä liha
2. Otat pois jääkaapista pari tuntia ennen paistamista
3. Kuuma grilli (väri tulee siitä)
4. Usein lihan kannattaa antaa vetäytyä foliossa ennen syömistä
Ne voi fotosopata jos muu ei auta.
Vierailija kirjoitti:
1. Hyvä liha
2. Otat pois jääkaapista pari tuntia ennen paistamista
3. Kuuma grilli (väri tulee siitä)
4. Usein lihan kannattaa antaa vetäytyä foliossa ennen syömistä
Mikä ihmeen meemi tämä folioon kääriminen oikein on? Yhytä hyvää tulee, vaikka laittaisi muovipussiin tai leivinpaperiin. Älytöntä alumiininhaaskausta vihaan.
Ei mikään koskaan näytä samalta kuin mainoksissa.
Todellisuudessa mainosten kuvatut "annokset" saattavat olla syömäkelvottomia kun niitä tuunataan elintarvikekäyttöön kelpaamattomilla kiillokkeilla yms.
Grillatessa muutenkin mielummin vähän liikaa lämpöä kuin liian vähän.
Liha on sitä mureampaa mitä nopeammin sen paistaa. Hitaasti kypsennettäessä sitkistyy vain, ellei sitten monta tuntia hauduta jossan pataruoassa esimerkiksi.
Vierailija kirjoitti:
Ei mikään koskaan näytä samalta kuin mainoksissa.
Todellisuudessa mainosten kuvatut "annokset" saattavat olla syömäkelvottomia kun niitä tuunataan elintarvikekäyttöön kelpaamattomilla kiillokkeilla yms.
Ne myös valikoi minkä pihvin kuvaan laittavat. Voivat paistaa kymmeniä pihvejä ja niistä valikoida sen yhden täydellisesti onnistuneen.
Jossain oli siitä artikkeli miten mainosvalokuvaajat valikoivat murokulhoon yksitellen "täydellisiä" muroja. Eihän sitä nyt voi mainoskuvassa olla litistyneitä ja murentuneita muroja.
Vierailija kirjoitti:
Grillatessa muutenkin mielummin vähän liikaa lämpöä kuin liian vähän.
Liha on sitä mureampaa mitä nopeammin sen paistaa. Hitaasti kypsennettäessä sitkistyy vain, ellei sitten monta tuntia hauduta jossan pataruoassa esimerkiksi.
Nyt menee vähän mutkat suoriksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
1. Hyvä liha
2. Otat pois jääkaapista pari tuntia ennen paistamista
3. Kuuma grilli (väri tulee siitä)
4. Usein lihan kannattaa antaa vetäytyä foliossa ennen syömistäMikä ihmeen meemi tämä folioon kääriminen oikein on? Yhytä hyvää tulee, vaikka laittaisi muovipussiin tai leivinpaperiin. Älytöntä alumiininhaaskausta vihaan.
Foliossa on se etu, että lämpötila ei laske niin nopeasti, mutta kyllä leivinpaperikin käy. Muovipussiin en laittaisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Grillatessa muutenkin mielummin vähän liikaa lämpöä kuin liian vähän.
Liha on sitä mureampaa mitä nopeammin sen paistaa. Hitaasti kypsennettäessä sitkistyy vain, ellei sitten monta tuntia hauduta jossan pataruoassa esimerkiksi.
Nyt menee vähän mutkat suoriksi.
Joo vähän oikoo, mutta ei mene kuitenkaan metsään. Periaatteessa useinmiten just noin.
Koska ne ovat mainoskuvia ja silkkaa kusetusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ok, olette harvinaisen yksimielisiä =) kaasugrilli siis kyseessä, täytyy lisätä lämpöä.
ap kiittää
Sulla on siinä kannessa varmaan lämpötilamittari? Eli, kun laitat grillin lämpiämään, kansi alas ja kun mittari on nyt vähintään siellä 200 asteen paremmalla puolella, sitten vasta pihvit paistotasolle. Laita jotain öljyä tms ensin, että eivät jämähdä tasoon kiinni ja muista että lihan pitää olla huoneenlämpöistä kun se paistetaan. Ja jos grillaat jotain muuta kuin lihaa, lämpötila on jotain muuta kuin 200 astetta.
200 kuullostaa kyllä liialta.
Tietty jos meinaat jättää sisältä punaiseksi ja naudan filettä niin...
Ensin otetaan pinta kiinni ja sitten voi siirtää vähän vähemmän kuumalle osiolle.
Näin se pinta ei käristy, vaan saat juuri sellaisia kuin mainoksissakin on.
Sinkkumies
Liian kylmä grilli.