Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Uskallatteko syödä sisältä punaiseksi jätettyä jauhelihapihviä?

Vierailija
19.05.2018 |

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/663086-liki-20-ruokamyrkytyse…

"Neljällä henkilöllä todettiin ehec-bakteeri, kun kotona valmistetut jauhelihapihvit oli tarkoituksella jätetty liian raaoiksi"

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
19.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudanliha joo, sianliha ei.

Vierailija
2/9 |
19.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä ihmeen takia jauhelihapihvi pitäisi paistaa mediumiksi? Sen pitää olla kypsä läpikotaisin. Kokolihapihvi on asia erikseen. Se maistuu parhaiten mediumina.

Tuossa artikkelissa muuten oli puhe ankan- ja broilerinlihasta, ja linnunliha on myös syytä paistaa kokonaan kypsäksi jo salmonellariskinkin takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
19.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

riippuu minkä eläimen lihaa on käytetty

Vierailija
4/9 |
19.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuisi täysin lihan alkuperästä. Naudan syön mieluiten lähes raakana, kunhan on suomalaista, suomessa teurastettua ja pakattua.

Vierailija
5/9 |
19.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/663086-liki-20-ruokamyrkytyse…

"Neljällä henkilöllä todettiin ehec-bakteeri, kun kotona valmistetut jauhelihapihvit oli tarkoituksella jätetty liian raaoiksi"

Siinä on taas leikitty kokkia väärällä lihalla. Kyllähän ne huippurafloissakin jättää punasta.. Niin jättää mut oikeilla lihoilla ja ne säilyttää niitä lihoja oikein. Noi bakteerijutut on omaa tyhmyyttään ja se tulee ihan siitä säilytyksestä ja lämmön kanssa pelleilyllä.

Vierailija
6/9 |
19.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu EI raakaa jauhelihaa! Tartar-pihvikin kuuluu tehdä vastajauhetusta naudasta, ei mistään kaupan jauhelihasta.

Jauheliha alkaa AINA reagoida ilman kanssa ja kasvattaa bakteereja, kun se jauhetaan. Ihan riippumatta siitä, pannaanko se sen jälkeen tyhjiöpakkaukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
19.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

ehec voi tappaa. Varokaa etenkin jenkeissä, koska siellä on ne sairaiden/kuoleiden eläinten kerääjät ja lihat menee hampurilaispaikkoihin.

Vuosia sitten tuli ohjelma telkusta.

Vierailija
8/9 |
19.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uskallan mutta en halua. Raa'an lihan koostumus ja maku ällöttää. Kypsää sen olla pitää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
19.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä. Jos liha nimenomaisesti on jätetty punaiseksi, eli kyseessä on naudanliha.

Broileri tai ankka ei ole punaista. On ihan eri asia jättää broileri tai ankka kypsentämättä. Kuten uutisestakin voi lukea.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä yhdeksän