Kuinka paksut pihvit leikkaisit häävieraille gouter-makkarasta?
Juhannushäät tuloillaan ja täytyisi vähän menuakin jo suunnitella. Kattaus tulee olemaan runsaanpuoleinen, mutta pääruokana tulee olemaan gouter-makkarasta leikattu pihvi. Pihvit leikataan tangosta ja olen ajatellut, että ne olisivat noin 1-2 sentin paksuiset. Onko hyvä koko vai pitäisikö olla paksummat?
Kommentit (42)
Sitä pitää olla 200 grammaa, laske ja mittaa siitä.
Sentti on hyvä. Paksummat jäisi syömättä.
Tarjotaanko ne munakuppeina? Olis nimittäin nätit. Tai taiteltuna ruusukkeiksi. Herneillä voisi tehdä lautaselle ruusun varren ja vaikka suolakurkut lehdiksi. Näyttäisi, että vähän olette panostaneet.
Vaihtaisin lauantaimakkaraan, leikkaisin 3/4cm viipaleita, paistaisin voissa jolloin ne käpristyvät kupeiksi, ja täyttäisin kupit pehmeiksi keitetyilka pakastesekavihanneksilla. Siinä vasta juhlaruoka!
Minusta tämä menee kyllä vähän hienosteluksi, eikös nyt lauantaimakkara kävisi ihan yhtä hyvin? Joka tapauksessa sentin viipaleiksi riittää. Tuleeko lisukkeeksi paistettua sipulia?
Onko tajrjolla sipulitee makkaraa, jos niin käristä grillissä
parin sentin siivuja, njam.
Vieras saa valita, joko 0,5 cm makkaraa tai 100 g makaronilaatikkoa.
kannattaa sitten laskea riittävyys. miehille kaksi, naisille ja pojille yksi ja tytöille puolikas pihvi. uskoisin että melkolähelle riittävyydessä päästään, kun noutatetaan laittamiani määriä. varmaan moni ihmettelee että miksi tytöille puolikas. sen takia kun tytöt voivat olla nirsoja ruuan suhteen.
Ei niitä kannata paistaa, parempi kylmäleikkeenä. Vähän paksumpi siivu, niin pysyy viileämpänä jos on kuuma päivä ja ruoat ovat buffettipöydällä useamman tunnin. Ehkä sellanen 150 g per ruokailija, jos tulee vähän lisuketta, vaikka keitettyä perunaa lisäksi, 2 perunaa ruokailijaa kohti. Joku simppeli salaatti, jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku ja sinappia ja ketsuppia tietysti. Ei kai teidän häihin kutsuta lapsia?
Ei ole kutsuttu lapsia, mutta vieraita on kutsuttu PALJON. Lähinnä sen vuoksi vaikuttaa aika paljon onko pihvin paksuus esim. 1 tai 2 cm.
Balkan-makkaraa käytettiin meidän häissä. Juustohöylällä tehtiin pihvit kaikille ja porkkana viipale seuraksi. Kylmänä koko satsi ja vieraat kehui kovasti!
Muista, ap, järjestää suvusta joku pahasilmäinen vanhempi täti-ihminen siihen seisovan pöydän viereen mulkoilemaan, niin isoruokaisemmatkaan vieraat eivät uskalla käydä santsaamassa.
Ohueksi pistät sitten, jos on paljon vieraita tulossa. Laitat lapun pöydälle, että yksi pihvi ruokailijaa kohti. Tehkää enemmän ruskeaa kastiketta, se onkin tosi namia keitettyjen perunoiden kanssa, ja ilmankin tosi maukasta. Eli ehdotan, että korkeintaan 1 cm viipaleet, ja iso kastikekauha.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole kutsuttu lapsia, mutta vieraita on kutsuttu PALJON. Lähinnä sen vuoksi vaikuttaa aika paljon onko pihvin paksuus esim. 1 tai 2 cm.
Muistittehan laittaa kutsuihin tilinumeronne tai vähintään lahjalistan, jotta nekin vieraat jotka eivät pääse osallistumaan juhliin ymmärtävät lähettää häälahjan? Koska sehän on hääjuhlien pitämisen tarkoitus, vai mitä?
Maksamakkara on ehdoton juhlava tarjottava. Kalan ystäville tarjolle Kallen kaviaaria kahden sentin pursotus per vieras.
Tokihan pyydätte juhlavieraita kuitenkin osallistumaan kuluihin jollakin riittävällä summalla?
Paistakaa ne siivut grillissä niin tulee parempaa kuin gourmet-ruoka.
Eikö tuo koko makkarapihvihomma ole vähän turhaa hienostelua? Mielestäni koko juhlien tunnelma olisi rennompi, jos ruoka olis jotain kotoisampaa, kuten vaikkapa nauravat nakit.
Liian paksut, 0.5 cm riittää.
Ps. 0/5