Miten usein uskallatte syödä riisiä? Sen myrkyn takia.
Oliko se arseeni, vai mitä myrkkyä sisältää.
Ja miten usein lapset saisi syödä?
Riisimaidon lääkäri ainakin kielsi lapsilta, kun olivat pienenä maitoallergisia.
Kommentit (14)
eviran sivuilta:
"""
Lapset ovat pienen painonsa vuoksi herkin ryhmä ravinnon haitta-aineiden vaikutuksille.Siksi Evira on antanut vuonna 2013 suosituksen, että pikkulapsilla (alle 6-vuotiaat) ei käytettäisi riisijuomaa yksinomaisena juomana. Muita riisipohjaisia ruokia, vellejä, puuroja, riisilisäkkeitä yms. voi käyttää normaalisti osana vaihtelevaa, monipuolista ja kohtuullista ruokavaliota. Suomessa ei pidetä tarpeellisena antaa tämän tarkempia suosituksia riisin käytön rajoittamiseksi, sillä esimerkiksi riisikakkujen käyttö lapsilla on Suomessa vähäistä.
""""
Eli ei selkeätä ohjetta anneta, mutta jos pari kertaa viikossa syö, niin ei varmaan paha.
Turhaan pelkäät. Sitä saisi syödä käsittämättömiä määriä päivittäin, että arseenin raja-arvoja hätyyteltäisiin.
Vierailija kirjoitti:
Riisi on ylivoimaisesti ykkönen kun aletaan listamaan mitä ruokia maailmassa syödää eniten.
Valtaosa maailman ihmisistä syö riisiä joka päivä.
Mutta miten kauan nuo elää?
Eihän riisissä muuta ongelmaa ole kuin että sitä ei pitäisi uudelleenlämmittää. Tosin olen lämmittänyt paistinpannulla vuosikymmenien ajan eikä mitään oireita ole tullut.
Miten voi olla mahdollista, että maissa jossa riisi on pääravintoaine on vanhin väestö? Niimpä.
Vierailija kirjoitti:
Turhaan pelkäät. Sitä saisi syödä käsittämättömiä määriä päivittäin, että arseenin raja-arvoja hätyyteltäisiin.
Miksi sitten varoitellaan kauheasti riisikakkujen syönnistä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisi on ylivoimaisesti ykkönen kun aletaan listamaan mitä ruokia maailmassa syödää eniten.
Valtaosa maailman ihmisistä syö riisiä joka päivä.
Mutta miten kauan nuo elää?
No jos mietitään Japania, jossa riisiä syödään varsin helkkaristi, niin ovat kansana yksi pitkäikäisimmistä. Että sellaista tappavaa myrkkyä siinä riisissä.
Tällaista löytyi googlettamalla:
Esimerkiksi jos 15 kiloa painava kolmevuotias syö aamiaiseksi riisimuroja, riisiä lounaalla ja päivällisellä sekä lisäksi kolme riisikakkua välipalaksi, saa hän elimistöönsä niin paljon arseenia, että suositusrajat ylittyvät. Vahterin mukaan jopa aikuinen, noin 65 kiloa painava nainen saattaa ylittää turvalliset raja-arvot samalla riisimäärällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisi on ylivoimaisesti ykkönen kun aletaan listamaan mitä ruokia maailmassa syödää eniten.
Valtaosa maailman ihmisistä syö riisiä joka päivä.
Mutta miten kauan nuo elää?
No jos mietitään Japania, jossa riisiä syödään varsin helkkaristi, niin ovat kansana yksi pitkäikäisimmistä. Että sellaista tappavaa myrkkyä siinä riisissä.
Eikö siihen myrkkypitoisuusteen vaikuta, että missä riisi kasvaa? Jos se oli riippuvainen pohjaveden arseenipitoisuudesta. Vai olenko ymmärtänyt väärin. Eli onko esim Japanin ja Kiinan riiseissä eroa? Tai missä massatuotetaan tuota myrkyllistä riisiä myyntiin muualle?
Vierailija kirjoitti:
Eihän riisissä muuta ongelmaa ole kuin että sitä ei pitäisi uudelleenlämmittää. Tosin olen lämmittänyt paistinpannulla vuosikymmenien ajan eikä mitään oireita ole tullut.
Miten niin? Missä niin sanotaan?
mielestäni suomalaisia ja japanilaisia ei voi oikein verrata
japanilaisten muu ruoka on varmaan aika paljon terveellisempää kuin suomalaisten
Vierailija kirjoitti:
mielestäni suomalaisia ja japanilaisia ei voi oikein verrata
japanilaisten muu ruoka on varmaan aika paljon terveellisempää kuin suomalaisten
Tässä on perää - japanilaisten ruokavalioon olennaisesti kuuluvat merilevä, kala, merenelävät ym. ovat erittäin terveellisiä. Riisin päivittäinen käyttö ei siinä haittaa. Japanilaisen ruokavalion ainoa haitallinen osa on runsas suolaisen soijakastikkeen käyttö.
Riisi on ylivoimaisesti ykkönen kun aletaan listamaan mitä ruokia maailmassa syödää eniten.
Valtaosa maailman ihmisistä syö riisiä joka päivä.