Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sopiiko oliiviöljy paistamiseen?

Kotikokki
08.05.2018 |

Nyt pitää kääntyä kaikkien alojen asiantuntijoiden puoleen kiperässä kysymyksessä. Nimittäin soveltuuko oliiviöljy paistamiseen? Ja erityisesti soveltuuko extra virgin eli tuorepuristettu oliiviöljy, joka muuten on terveellisempää, paistamiseen?

Tunnin verran luin erilaisia artikkeleita netistä ja johtopäätös on se, että siihen joko kuolee tai sitten tulee maailman terveellisintä ruokaa :-) Mutta erikoista oli siis se, että mitään faktaa ei kummankaan väitteen tueksi tunnu olevan. Myös kaikki "asiantuntija"-lausunnot ovat pelkkiä mielipiteitä ilman mitään tieteellistä perustaa.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uusimmat tutkimukset ovat sitä mieltä, että sopii erinomaisesti

Vierailija
2/8 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se kestää kuumuutta huonommin kuin rypsiöljy. Siksi se palaa eikä sovi hyvin paistamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

On olemassa paistamiseen tarkoitettuja oliiviöljyjä ja sitten niitä joilla ei paisteta.

Vierailija
4/8 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missäs luulet että koko Etelä-Eurooppa paistaa ruokansa? Eivätkä ole siihen kuolleet.

Vierailija
5/8 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä nyt ainakaan extra virginilla paista. Se kestää huonoiten lämpöä.

Vierailija
6/8 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Extra virginillä en paistaisi, siinä menee se neitsyys hukkaan.

Tavallinen oliiviöljy on ok, kestää tarpeeksi kuumuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jamie Oliverin oliiviöljy sopii mainiosti paistamiseen. Siinä on sopiva suhde jalostettua oliiviöljyä ja neitsytoliiviöljyä. Tätä olen käyttänyt eikä ole palanut paistaessa. Tietysti kaikki öljyt palaa hellalla jos pitää nupit kaakossa koko ajan. Sopiva lämpö on se juttu.

Vierailija
8/8 |
08.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljyt ovat yleisimmin väärennettyjä öljyjä. Sopivat paistamiseen, ellet saa käsiisi aitoa tuotetta.

Extra virginilla ei kannata paistaa, koska sen hyvät ominaisuudet häviävät lämmössä. Periaatteessa ilman niitä, oliiviöljy ei ole koostumukseltaan  kovin terveellistä, eli voi ihan hyvin laittaa samantien tavallista rypsiöljyä, joka sen paistamisen kestää. Ei sitä teflonilla paljon tarvitse jonkun kanan ruskistamiseen ja kanneliseen pannuun voit ruskistuksen jälkeen lisätä tilkan vettä, jolloin liha höyrystyy kypsäksi (oletan, että ruskistat kanaa, kun olet rasvasta noin tarkkana).

Vihannekset voi paistaa ihan vedessä ja lisätä virgin öljyä päälle paiston jälkeen, jos on esim vähähiilarinen rukavalio ja haluaa ebemmän rasvaa. Voi maistuu tosin paremmalta. Itse juon virginia välillä suoraan pullosta, jos se ei sovellu kunnolla edessä olevaan ateriaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kuusi seitsemän