En osaa tehdä salaatinkastiketta!
Kertokaa nyt ruokamestarit, miten tehdä hyvänmakuinen salaatinkastike?? Aina kun teen, niin se maistuu vain etikalle. Esim. äsken tein salaatinkastikkeen johon tuli 2rkl oliiviöljyä, 2rkl punaviinietikkaa, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Onneksi maistoin ennen kuin kaadoin salaatin päälle - ihan järkkyä! Koitin lisätä ripauksen sokeria mutta ei auttanut. Mikä menee pieleen?? Vai onko mulla vaan kehittymätön makupaletti?
Kommentit (8)
Laita vähän vähemmän etikkaa, noin puolet öljyn määrästä, etenkin kun siinä on jo toisena happona sitruuna. :) Kokeile sillä aluksi.
Mikset osta valmiina? Ovat tosi hyviä?
Rohkeasti salaattiin vaan, kummasti maku paranee. Ei sitä ole tarkoitus paljaaltaan syödä. Kokeile vähän vähemmän etikkaa, jos et etikkaisesta välitä.
Liikaa happoa eli punaviinietikkaa ja sitruunaa.
Itse laitan monesti balsamicoa, kuritsansiemenöljyä, hiukan hunajaa ja suolaa ja pippuria, on aika koukuttavaa salaatinkastiketta.
Öljy, viinietikka tai balsamico, hunaja, sitruunaa, sinappia ja suolaa oma lemppari.
Vierailija kirjoitti:
Rohkeasti salaattiin vaan, kummasti maku paranee. Ei sitä ole tarkoitus paljaaltaan syödä. Kokeile vähän vähemmän etikkaa, jos et etikkaisesta välitä.
Nojoo ymmärrän ettei sitä ole tarkoitus lusikalla syödä mutta kaikissa kokkiohjelmissa aina kehotetaan maistamaan kaikkea joka vaiheessa:D mut kiitti kaikille vinkeistä, ens kerralla laitan vähemmän happoa!
Tällä tulee hyvä:
-3rkl oliiviöljyä (myös muu öljy käy, esim. rypsi- tai auringonkukkaöljy)
-1rkl balsamicoa (myös muu viinietikka käy, esim. omena- tai valkoviinietikka)
(-n. 2-3cm mittainen pötkö tavallista sinappia tuubista)
-maustemitallinen suolaa
-ripaus sokeria
-ainekset sekoitetaan lasissa haarukalla ja kaadetaan salaatin joukkoon, sekoitetaan ja tarjoillaan heti :)
Öljyä enemmän kuin happoa eli etikkaa/sitruunamehua, noin 2/3.