Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Te, jotka ette käytä liha- tai kasvisliemikuutioita, miten korvaatte ne?

Vierailija
10.04.2018 |

Moni resepti on sellainen, mikä ei maistu miltään ilman.

Sehän on aivan sama, laittaako sen suolan suolana vai lihaliemikuutiossa.

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä käytän niitä Knorrin liemikuppeja, tai fondia. Kanaliemen keitän itse.

Vierailija
2/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän mausteita. Suolaa, mustapippuria, paprika, cayenne, grillimauste, chili....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeilla mausteille, nuo kuutiothan on melkein pelkkää suolaa.

Vierailija
4/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän itse luista ja kasviksista

Vierailija
5/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä käytän suolaa, pippuria, yrttejä, paprikajauhetta (en tiedä kyllä miksi, ehkä värin takia, koska se ei maistu juuri miltään), kurkumaa, karria, soijakastiketta, chiliä, valkosipulia...

Vierailija
6/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lehmaemakkokuutioilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihan mausteita käytän, kuvitteleeko ap että esim aasialaisen ruuan eri makumaailmat tulee vain kasvisliemikuution avulla? Itse käytän esim. suola, pippuri, tuoreet ja kuivatut yrtit kuten basilika, oregano, timjami, rosmariini, rakuuna, meirami. Sitten esim. savupaprika ja tavallinen paprikajauhe, tuore chili, kurkuma, juustokumina, hunaja ja tomaattipyree. Lisäksi ruuan maustamiseen käytetään soijakastiketta, kalakastiketta, intialaisia currytahnoja, valkosipulia, tuoretta inkivääriä, sitruunaa....

Vierailija
8/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, monissa valmiskuutioissa on aika lailla natriumglutamaattia. Suolaa voi käyttää, samoin yrttejä, pippureita, balsamico antaa myös hyvin semmoista täyteläisyyttä...

Kannattaa ainakin valita sellaisia kuutioita tai fondeja, joissa natriumglutamaattia ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mihin ruokiin käytätte näitä kuutioita? Ainoastaan jauhelihakeiton sekaan laitan, jostain vanhasta tottumuksesta ilmeisesti.

Vierailija
10/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä taas keitän itse kala- ja kanaliemet, ne syntyvät muun ruoanlaiton sivutuotteina, mutta liha- ja kasvisliemet syntyvät toistaiseksi Bongin fondeista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän fondukuutioita tai fondia eli samaa kamaa. Niillä saa intensiivistä makua, ei ole sama asia korvata yrteillä yms.

Jauhelihakastikkeesta tulee esim. maukkaampi kun laittaa lihalientä joukkoon.

Risotto tehdään kanaliemestä ja riisi meillä keitetään kasvisliemessä, tulee todella hyvää.

Vierailija
12/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausteita, kuten laakerinlehtiä ja kokonaisia musta- tai maustepippureita, ne on helppo ottaa pois kattilasta, jos joku syöjistä ei niitä lautaselleen tahdo.

Mustapippurirouhetta ja yrttimausteita.

Sipulia eri muodoissa, jauhetta tai kuivaa rouhetta tai sitten tuoretta lohkoina, senkin saa pois, jos palat etovat.

Joskus säästän edellisen keiton lientä pohjaksi seuraavaan, säilyy kyllä jääkaapissa ja tulee kuitenkin erilaista keittoa tai pataa kummalakin kerralla.

Grilliluita eli ripsejä: jos ne on onnistuneesti maustettu,tulee keitosta aivan ihanaa eli kokeile eri kauppojen grillien tarjontaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ap, monissa valmiskuutioissa on aika lailla natriumglutamaattia. Suolaa voi käyttää, samoin yrttejä, pippureita, balsamico antaa myös hyvin semmoista täyteläisyyttä...

Kannattaa ainakin valita sellaisia kuutioita tai fondeja, joissa natriumglutamaattia ei ole.

Natriumglutamaatti on ihan harmiton tuote, joka on demonisoitu täysin syyttä.

Jos reseptissä vaaditaan vaikka 5 dl lihalientä, niin millä mausteilla sen korvaa? Ei mitkään chilit oikein sovi.

Ap

Vierailija
14/29 |
10.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liha- ja kanaliemiä en käytä koska olen kasvissyöjä, mutta kasvisliemen keitän itse. Kun kuorin vihanneksia niin laitan kuoret ja kannat pussiin pakkaseen. Kun pussi on täysi keitän niistä kattilallisen kasvislientä jonka sitten pakastan. Ei ole iso vaiva aina välillä keittää liemi ja hävikkiä tulee vähemmän kun tulee käytettyä kaikki jämät näin. Suosittelen testaamaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän erilaisia mausteita ja yrttejä. Lipstikka on hyvä soppaan

Vierailija
16/29 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausteita. Kahteenkymmeneen vuoteen en ole liemikuutioihin koskenut, ja niiden maku ruoassa tuntuu kylässä käydessä ällöltä.

Vierailija
17/29 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ap, monissa valmiskuutioissa on aika lailla natriumglutamaattia. Suolaa voi käyttää, samoin yrttejä, pippureita, balsamico antaa myös hyvin semmoista täyteläisyyttä...

Kannattaa ainakin valita sellaisia kuutioita tai fondeja, joissa natriumglutamaattia ei ole.

Natriumglutamaatti on ihan harmiton tuote, joka on demonisoitu täysin syyttä.

Jos reseptissä vaaditaan vaikka 5 dl lihalientä, niin millä mausteilla sen korvaa? Ei mitkään chilit oikein sovi.

Ap

Reseptissä vaaditaan??  Opettele käyttämään ruuanlaitossa mielikuvitusta, niin kukaan ei vaadi sulta mitään.

Vierailija
18/29 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne kuutioithan ovat korvaamassa oikeaa maustamista. :) Keitän liemiä itse. 

Vierailija
19/29 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausteita ja kesällä kuivattamaani lipstikkaa. Kaapissa on kasvisliemikuutiopaketti, josta käytetään hätätapauksessa, jos lapsi laittaa ruokaa ja lipstikkavarastot on näin kevään mittaan tyhjenneet.

Vierailija
20/29 |
11.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä käytän sopivia mausteita ja/tai itse keitettyjä liemiä, mutta tarpeen vaatiessa ripautan sekaan kaikkien maunvahvistajien kunkkua eli puhdasta natriumglutamaattia. Se ei ole ollenkaan sellainen vaarallinen kemikaali, joksi se usein leimataan, vaan ihan luonnossakin esiintyvä yhdiste. Liikaa sitä ei pidä ruokiin laittaa, eikä allergikoille tietenkään yhtään, sillä se saattaa oireilla ihon kutinana ym.