Englannissa Tescossa ruoka maksaa n. 1/3 siitä mitä Suomessa tavallisessa ruokakaupassa. Katso kuitti. (kuva)
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/how-survived-less-1-food-12249610
Nuo eivät ole edes tarjoushintoja.
1 GBP = 1,14 EUR.
Kommentit (33)
Samoissa hinnoissahan noi on kun suomessa. Suomessa ainoastaan liha on törkeän hintaista ja suurimmassa osassa koteja se on se johon ruokaraha uppoaa
Englannissa saa myös huomattavasti enemmän kaikkia kuponkeja ym ruokakauppoihin. Ruoka siellä on halvempaa kuin täällä, mutta asuminen muuten kalliimpaa. Tai ainakin muutama vuosi sitten vielä asuminen maksoi enemmän kuin täällä.
Englannissa ei ole ruuan arvonlisäveroa.
Vierailija kirjoitti:
Englannissa ei ole ruuan arvonlisäveroa.
Onhan :D
Tescossa onkolmen hintaisia ruokia. Kalliit merkkituotteet, keskihintaiset omat merkit, ja todella halvat omat merkit. Ne keskihintaiset ovat ihan hyvää tavaraa, niistä todella halvoista en ole ihan varma.
Ruotsissakin ruoka noin 20% halvempaa kuin täällä ja paljon tuoreempaa, raikkaampaa ja laadukkaampaa. Siellä et esim. näe yhtäkään nahistunutta vihannesta ja hedelmää tarjolla!
Aika lähelle pääsee jo foodienkin hinnoilla täälläkin kun ei yritä etsiä ihan samoja tuotteita vaan samantyyppisiä.
Vierailija kirjoitti:
Ruotsissakin ruoka noin 20% halvempaa kuin täällä ja paljon tuoreempaa, raikkaampaa ja laadukkaampaa. Siellä et esim. näe yhtäkään nahistunutta vihannesta ja hedelmää tarjolla!
Niin varmaan. Aurinkokin paistaa siellä kirkkaammin ja vettä sataa vähemmän.
Markkinat on siellä pikkasen isommat. Välimatkat lyhyempiä, sadot parempia. Tehotuotanto suurempaa. Enemmän antibiootteja eläimille, vähän hullun lehmän tautia ja salmonellaa.
Mielummin ostan lihaa, jonka tuottaja on henkilökohtaisesti ollut eläimen kanssa tekemisissä kuin tietokoneen välityksellä. Pienemmät tilat olisi parempia sekä tuottajien, eläimien, että kuluttajan kannalta.
Halvat asiat on monesti riistetty joltain.
Vierailija kirjoitti:
Tottahan tuo sinänsä on, Suomessa kun kauppiaan pitää saada uusi mese vuoden välein.
Mutta sinänsä tuollaiset viikon kestävät experimentit ovat yhtä tyhjän kanssa - viikon nyt seisoo vaikka päällänsä. Palataan asiaan sitten kun ruokabudjetti on kuukausia ja vuosia siinä 40-60 euron hujakoilla. Silloin se kovuus ja luonne punnitaan :/
Pikemminkin punnitaan terveyden kesto.
Katsoitteko muuten nuo Katien viikon ateriat? Only in England...yööörghhh.
Muuten hyvä, mutta on vähän turhan pitkä matka pelkäksi kauppareissuksi.
Olisko vinkkiä lähempää?
Vierailija kirjoitti:
Markkinat on siellä pikkasen isommat. Välimatkat lyhyempiä, sadot parempia. Tehotuotanto suurempaa. Enemmän antibiootteja eläimille, vähän hullun lehmän tautia ja salmonellaa.
Mielummin ostan lihaa, jonka tuottaja on henkilökohtaisesti ollut eläimen kanssa tekemisissä kuin tietokoneen välityksellä. Pienemmät tilat olisi parempia sekä tuottajien, eläimien, että kuluttajan kannalta.
Halvat asiat on monesti riistetty joltain.
Vielä parempi olisi jos lihan tuotanto ja kulutus olisi vähäistä tai olematonta. Lihaa varten menee vaan viljelyalaa hukkaan.
Hyvää kevättä.
No olipa aterioita. Vehnää vehnän perään. Leipää "ateriana".
Ruotsissa liha on halpaa !
Kesällä kun kävin Haaparannassa ruokaostoksilla niin paketti lehtipiviä ( 12 kpl) maksoi 120 kruunua, eli vajaa 12 euroa. Ja ei, ei ollut mikään tarjous.
Tästä linkistä voi verrata Tescon ja Lidlin hintoja. Mitä itse testasin, Lidl voitti.
Itse shoppaan vain Lidlissä. Joku Alepa on ihan ryöstöhinnoittelija..
Vierailija kirjoitti:
Tottahan tuo sinänsä on, Suomessa kun kauppiaan pitää saada uusi mese vuoden välein.
Mutta sinänsä tuollaiset viikon kestävät experimentit ovat yhtä tyhjän kanssa - viikon nyt seisoo vaikka päällänsä. Palataan asiaan sitten kun ruokabudjetti on kuukausia ja vuosia siinä 40-60 euron hujakoilla. Silloin se kovuus ja luonne punnitaan :/
Aika pitkän tien on kuule kauppiaskin kulkenut, opiskellut, tehnyt töitä pienellä palkalla, ottanut lainaa, painanut duunia viikonpäivästä välittämättä.
Kyllä se kauppias on kuule autonsa ansainnut, siinä missä lääkärit yms.
Vierailija kirjoitti:
Ruotsissakin ruoka noin 20% halvempaa kuin täällä ja paljon tuoreempaa, raikkaampaa ja laadukkaampaa. Siellä et esim. näe yhtäkään nahistunutta vihannesta ja hedelmää tarjolla!
Minäkin satun tietämään tämän sillä asun Tukholmassa muutaman kuukauden ajan vuodesta työni vuoksi.
Muulloin asun täällä Helsingissä. Kala- ja äyriäisvalikoima on uskomattoman laaja Ruotsissa, mutta siellä syödäänkin enemmän kalaa ja äyriäisiä kuin Suomessa. Silti kaikki kalat ja äyriäiset näyttää siellä paljon tuoreemmilta kuin täällä. Suomen kalatiskien kalat on monesti niin vanhoja että kaverini kissakin irvistää niille. jo hajun perusteella. Kissa on muuten hyvä olla jos haluaa testata kalojen ja lihojen tuoreutta. :D
Britannia on pinta-alaltaan Suomea paljon pienempi, mutta silti siellä asuu yli 60 miljoonaa ihmistä. Saksa on suunnilleen Suomen kokoinen, mutta siellä asuu yli 80 miljoonaa ihmistä. Niissä on paljon enemmän kysyntää ja ostovoimaa jokaista neliökilometriä kohden ja kuljetuskustannukset ovat paljon pienemmät, koska tavaraa ei tarvitse roudata muutamasta satamasta ja muutamalta lentokentältä satojen kilometrien päähän ja koukata matkan varrella joka pitäjään.
Tottahan tuo sinänsä on, Suomessa kun kauppiaan pitää saada uusi mese vuoden välein.
Mutta sinänsä tuollaiset viikon kestävät experimentit ovat yhtä tyhjän kanssa - viikon nyt seisoo vaikka päällänsä. Palataan asiaan sitten kun ruokabudjetti on kuukausia ja vuosia siinä 40-60 euron hujakoilla. Silloin se kovuus ja luonne punnitaan :/