Minkä takia lampaanliha on kallista?
On se niin pirun hyvää mutta köyhällä ei ole kovin usein varaa ostaa. :(
MIkä maksaa?
Kommentit (7)
Se on äo-testi. Onko joku niin tyhmä että maksaa kalliisti siitä märän sukan hajuisesta moskasta.
Ainakin lammas lisääntyy huomattavasti hitaammin kuin vaikka sika.
Minä taas en villasukan mausta välitä. Saap ollakki. Voisi maksaa vaikka 30000tht /kilo. Lammas on kallista siksi koska sitä ei kasvateta siinä määrin kuin noit possuja /nautoja /kanasia. Eli lihaksi sopivia ei kait ole niin paljoa ku ei ole syöjiäkääb. Mua taas itseeni hirvittää poron hinta
Sitä ei pysty tehotuottamaan yhtä järkysti kuin broileria tai sikaa.
Kotimaista lampaan/karitsanlihaa kannattaa ostaa suoraan tuottajalta, esim. Reko-rinkien kautta. Teurastamo maksaa tuottajalle vain 3-5 euroa kilolta ja yhden karitsan ruhon paino on noin 20 kg, eli tuottaja saa teurastamolta aika vähän per eläin. Ostamalla tuottajalta voit siis sekä saada tuoretta, lähellä tuotettua lampaanlihaa halvemmalla verrattuna ruokakaupasta ostettuun että tukea kotimaista tuotantoa sillä että tuottaja saa tuottamastaan lihasta enemmän vrt teurastamon maksamaan hintaan.
Kyllähän uusiseelantilaista lampaan paistia myydään pakasteena alle kympin kilo. Se on mielestäni halpa hinta siitä lihasta. Yleensä kaupoissa on myynnissä vain karitsaa joka tietenkin on kalliimpaa.
Olisiko siksi, että Suomessa on niin vähän lampaita? Toisekseen se ei ole hyvää ja haisee pissalta.