Mitä ruokaa tehdä? Jotain halpaa mitä on helppoa ottaa töihin evääksi!
Eli arkena ei ole hirveästi aikaa kokkailla. Eli pitäisi tänään valmistaa ensi viikolle ruokaa, jota helppo ottaa töihin aina evääksi. Edullista ja maukasta. Ja tietysti riittoisaa ja TERVEELLISTÄ.
Ehdotuksia?
Kommentit (27)
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto on aina hyvä.
Meillä se on noille isoille urheileville miehille alkukeitto. Turha selittää muuta.
Onko töissä jääkaappi ja mahdollisuus lämmittää? Silloinhan käy mikä tahansa.
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto on aina hyvä.
linssi on aika kovatöinen, pitää liuottaa jms!
Penne tomaattikastikeella. Lisäät tonnikalan purkista siellä töissä. Säilyy hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto on aina hyvä.
linssi on aika kovatöinen, pitää liuottaa jms!
Pitääkö linssit liottaa? En ole luottanut sen mitä olen käyttänyt.
Vierailija kirjoitti:
Penne tomaattikastikeella. Lisäät tonnikalan purkista siellä töissä. Säilyy hyvin.
Piti olla halpaa eli kalliin tonnikalan sijaan esimerkiksi naudan jauhelihaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto on aina hyvä.
linssi on aika kovatöinen, pitää liuottaa jms!
Linssejä ei tarvitse liottaa, eivätkä muutenkaan ole kovatöisiä. Vain isommat pavut pitää liottaa ja keittää pitkään. Linssit ja pienet pavut, kuten mungpavut, keitetään liottamatta, ja punaiset linssit (eli halkaistut linssit) kypsyvät 15–20 minuutissa. Vihreät, ruskeat ja mustat linssit vaativat hieman pidemmän keittoajan 30–40 min.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto on aina hyvä.
linssi on aika kovatöinen, pitää liuottaa jms!
Pitääkö linssit liottaa? En ole luottanut sen mitä olen käyttänyt.
Ei pidä eikä tarvitse.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto on aina hyvä.
Meillä se on noille isoille urheileville miehille alkukeitto. Turha selittää muuta.
Onko töissä jääkaappi ja mahdollisuus lämmittää? Silloinhan käy mikä tahansa.
Luulo ei ole tiedon väärti.
Minkälaiselle perheelle laittaa ruokaa? Riippuu vähän siitä. Makaronilaatikko on aina hyvä . Säilyy ja maistuu hyvälle lämmitettynä. Jauhelihakeitto paranee säilytyksessä.
Kaalilaatikkoa ja seikeittoa isot määrät ja niitä vuorotellen syödä pitkin viikkoa. Suolainen pannari iltapaloiksi.
Mä teen yleensä ihan meille tavallisia kotiruokia mitä sitten pakkaan annoksina töihin mukaan. Joskus lykkään pakastimeen valmiiksi että voi ottaa, jos ei jaksa edellispäivänä kokata. Nyt ensi viikon työeväinä esim perunasipuli-savutofukiusaus mitä kokkasin eilen ruoaksi, makaronilaatikko joka pitäisi paistaa vielä tänään illemmalla, hernaria, riisi ja kastike. Jos tulee kiire niin varaan esim kasviksia, tölkkipapuja ja pastaa, eli kiehautan pastat valmiiksi ja laitan purkkiin, papuja ym sekaan ja sitten tuoreita tai vähän kypsennettyjä kasviksia. Ja jos niin kiire ettei kerkeä sitä pastaakaan keittää niin kaapissa on esim tortillalättyjä joihin sitten kietoa pavut ja kasvikset. Usein voi olla eväänä samaa ruokaa kaksikin päivää peräjälkeen, ei haittaa, kotona illalla sitten jotain muuta.
Kätevin on tuo että varaa annoksia pakkaseen, sieltä helppo nostaa sulamaan ja ottaa mukaan, mutta toimii toki myös että kokkaa viikonloppuna enemmän ja tekee rasioihin sopiviksi annoksiksi ja kuskaa töihin.
Ai niin, linsseistä vielä - ei kannata liotella. Erityisesti ne punaiset kiehuu parhaimmillaan ihan mössöksi alle kymmeneen minuuttiin ja sopivat hyvin nopeisiin kastikkeisiin ja keittioihin, muita käytän sitten enemmän salaatteihin mun säilyttävät rakenteensa paremmin. Linssikeittoa voi tehdä yhdelle päivälle ja seuraavana syödä sitä esim pastan tai riisin kastikkeena.
Mitkä ruuat ovat vaikeita ottaa töihin mukaan evääksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto on aina hyvä.
linssi on aika kovatöinen, pitää liuottaa jms!
Ei linssejä kuulu liottaa, huuhdella vaan. Kypsyy alle puolen tunnin itsekseen. Toki saa valmiina säilykkeenäkin
Vierailija kirjoitti:
Mitkä ruuat ovat vaikeita ottaa töihin mukaan evääksi?
Hummeri saattaa olla vähän hankala.
Keitä riisiä ja punaisia linssejä (go green niin ei tarvitse liottaa) kypsäksi. Lisää tomaattimurskaa ja mausteet. Halutessa hieman ruokakermaa. Tulee semmonen pataruoka. Helppoa, hyvää ja suht. Terveellistä :)
Riisi Lidlissä alkaen 0,79€, punaiset linssit noin 1,50€, tomaattimurska 0,27€, ruokakerma jotain euron tai allekin, riippuu ottaako minkä makuista. Ja mausteita löytyy kaikilta :)
Nostan