Oiskohan tässä iltalehden pizzapohjaohjeessa kuitenkin virhe??
http://www.iltalehti.fi/pippuri/201611282200032993_ah.shtml
3 grammaa hiivaa? Mitä ihmettä? Voiko tuo pitää paikkaansa, kertokaa viisaammat.
Kommentit (6)
Ei ole virhe. Tuo pitkä "kohotusaika" edellyttää nimenomaan hyvin pientä hiivamäärää. Se vie enemmän aikaa, mutta maku ehtii kehittyä paljon monisyisemmäksi ja maukkaammaksi. Pitkä kohotusaika on myös siitä hyvä, että ei tarvitse vaivata taikinaa, pitkän kehittymisen aikana tapahtuu fysikaalisesti sama kuin mitä vaivaamisella saadaan aikaan lyhyemmässä ajassa.
Ok, kiitos tiedosta. Aina sitä oppii jotain uutta. Täytyy kokeilla ohjetta joskus kun olen hankkinut keittiövaa'an jolla tuommoisia kikkareita voi punnita.
No ei tuollaisen nokareen ottamiseen tarvitse vaakaa, kyllä sen silmämääräisesti saa siitä. Hiivapala on 50 g, puolet 25 g ja se puoliksi tietty 12,5 g. Sen puolittamalla saat 6,25 g ja sen puolittamalla 3 g ja risat.
Tai sitten voit luvitella palan kymmeneen osaan ja otat vähemmän kuin sen.
Tai sitten teet kuten itse teen: otat summassa pikku nokareen - ei tää niin just ole :D
Hiiva on siitä mielenkiintoinen aine, että se on elävä organismi ja kasvaa, kunhan saa ravintoa. Siksi taikinan voi kohottaa mitättömän pienellä hiivanokareella, kohotusaika vain on vastaavasti pidempi. Ja siksi ei ole niin väliä, onko sitä hiivaa 2 g vai 4 g, seuraat vain silmämääräisesti taikinaa että se kohoaa kaksinkertaiseksi alkuperäisestä.
aika paljon näitä klikkaa itsesi iltiksen sivuille!!
Vaikuttaisi olevan oikein, koska vaihtoehtoisesti tulee 1g kuivahiivaa.
Pizzapohja ei välttämättä koko hiivaa edes vaadi.