Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Oiskohan tässä iltalehden pizzapohjaohjeessa kuitenkin virhe??

Vierailija
10.03.2018 |

http://www.iltalehti.fi/pippuri/201611282200032993_ah.shtml

3 grammaa hiivaa? Mitä ihmettä? Voiko tuo pitää paikkaansa, kertokaa viisaammat.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
10.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikuttaisi olevan oikein, koska vaihtoehtoisesti tulee 1g kuivahiivaa.

Pizzapohja ei välttämättä koko hiivaa edes vaadi.

Vierailija
2/6 |
10.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole virhe. Tuo pitkä "kohotusaika" edellyttää nimenomaan hyvin pientä hiivamäärää. Se vie enemmän aikaa, mutta maku ehtii kehittyä paljon monisyisemmäksi ja maukkaammaksi. Pitkä kohotusaika on myös siitä hyvä, että ei tarvitse vaivata taikinaa, pitkän kehittymisen aikana tapahtuu fysikaalisesti sama kuin mitä vaivaamisella saadaan aikaan lyhyemmässä ajassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
10.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ok, kiitos tiedosta. Aina sitä oppii jotain uutta. Täytyy kokeilla ohjetta joskus kun olen hankkinut keittiövaa'an jolla tuommoisia kikkareita voi punnita.

Vierailija
4/6 |
10.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei tuollaisen nokareen ottamiseen tarvitse vaakaa, kyllä sen silmämääräisesti saa siitä. Hiivapala on 50 g, puolet 25 g ja se puoliksi tietty 12,5 g. Sen puolittamalla saat 6,25 g ja sen puolittamalla 3 g ja risat.

Tai sitten voit luvitella palan kymmeneen osaan ja otat vähemmän kuin sen.

Tai sitten teet kuten itse teen: otat summassa pikku nokareen - ei tää niin just ole :D

Vierailija
5/6 |
10.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiva on siitä mielenkiintoinen aine, että se on elävä organismi ja kasvaa, kunhan saa ravintoa. Siksi taikinan voi kohottaa mitättömän pienellä hiivanokareella, kohotusaika vain on vastaavasti pidempi. Ja siksi ei ole niin väliä, onko sitä hiivaa 2 g vai 4 g, seuraat vain silmämääräisesti taikinaa että se kohoaa kaksinkertaiseksi alkuperäisestä.

Vierailija
6/6 |
10.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

aika paljon näitä klikkaa itsesi iltiksen sivuille!!