Parhaat perinteiset kotiruuat
Reseptejä jakoon kiitos! Pursuaa korvista avokadopastat ja aasialaiset ruuat, joten oli ihanaa tehdä pitkästä aikaa vanhaa kunnon jauhelihakeittoa. Mikä teillä on se perinteinen kotiruoka, mikä on kenties jo lapsuudesta asti ollut ruokalistalla ja miten teette sen?
Kommentit (20)
Jauheliha-perunasose laatikko uunissa.
Kermainen lohikeitto, sipulia, fenkolia, porkkanaa mukaan.
Ruskea nakkikastike ja sipulia, joko pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Alkuun aina perus vihreää salaattia, tomaattia, kurkkua, kenties raastettuja juureksia.
Googleta kotiruoka, sieltä saat satoja reseptejä, kuvan kera.
Läskisoosi, maksapihvit sipulilla, merimiespihvi, hernekeitto, burgundin pata, lihamureke sienikastikkeella, pinaattikeitto , makkarakastike ruskeasta kastikkeesta sipulilla ja suolakurkkupaloilla seassa, wienerleike
Joopa joo, eiköhän se suosituin "kotiruoka" ole mikrossa hätäisesti lämmitetty maksalaatikko.
Ei siinä sinällään mitään pahaa ole.
Itse näen kyllä sen vaivan, että paistan sen voissa pannulla.
Maku paranee huimasti!
Makaronilaatikko, jota äitini tosin inhosi ja siksi sitä ei lapsuudenkodissa tehty. Itse olen viime aikoina alkanut korvaamaan jauhelihan soijarouheella, hyvin maistuu (soijarouheen käsittelyssä on omat niksinsä, jos niitä ei osaa maistuu tylsältä).
Pinaattiletut on toinen suosikki.
Karjalanpaisti, kaalilaatikko, merimiespihvit, lihakeitto,,, netistä löytyy ohjeita.
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha-perunasose laatikko uunissa.
Kermainen lohikeitto, sipulia, fenkolia, porkkanaa mukaan.
Ruskea nakkikastike ja sipulia, joko pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Alkuun aina perus vihreää salaattia, tomaattia, kurkkua, kenties raastettuja juureksia.
Fenkoli perinneruuan aineosa?
Perinteinenlohikeitto ei sisällä kuin perunaa, lohta, sipulia, voita, kermaa, maustepippuria, suolaa ja tilliä.
Ruskeakastike pastan kanssa? Ehkä joku 2000-luvun perinne?
Vierailija kirjoitti:
Googleta kotiruoka, sieltä saat satoja reseptejä, kuvan kera.
Mikä olikaan keskustelupalstan tarkoitus?
Monet netin "kotiruokareseptit" ovat geneerisiä firmojen tuotteiden mainoksia, ja tälläkin palstalla voi tulla esiin ideoita, joita ei googlella välttämättä löydy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha-perunasose laatikko uunissa.
Kermainen lohikeitto, sipulia, fenkolia, porkkanaa mukaan.
Ruskea nakkikastike ja sipulia, joko pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Alkuun aina perus vihreää salaattia, tomaattia, kurkkua, kenties raastettuja juureksia.
Fenkoli perinneruuan aineosa?
Perinteinenlohikeitto ei sisällä kuin perunaa, lohta, sipulia, voita, kermaa, maustepippuria, suolaa ja tilliä.
Ruskeakastike pastan kanssa? Ehkä joku 2000-luvun perinne?
Minun lapsuudessa makaronia syötiin ainoastaan laatikossa ja vellinä. Muuten oli aina perunaa.
Perunalaatikot.
Esim perunaviipaleet, sipuli ja jauheliha (tai broileri, riista, possusuikaleet+muita juureksia halutessa) sekä liemi, mausteet ja uuniin.
Pitkään haudutetut lihapadat.
Juurespaistokset lisukkeena.
Ei varsinainen ruoka, mutta pääsiäiseksi pitää tehdä taas voileipäkakku = )
Kaalikääryleet, rakastan niitä, mutta vähän liian kauan vie valmistus, joten harvoin teen. Ihania varsinkin, jos väliin laittaa suppiksia😍
Vierailija kirjoitti:
Ei varsinainen ruoka, mutta pääsiäiseksi pitää tehdä taas voileipäkakku = )
Kaverini järjesti kerran vappubileet joissa suurin osa vieraista oli hänen ulkomaisia työkavereitaan. Oli tehnyt voileipäkakun, joka syötiin viimeistä murua myöten ja monet ulkkarit pyysivät reseptiä :) Oli kyllä hyvää, harvemmin enää tulee voileipäkakkuja syötyä.
Pataruuat. Helppo tehdä ja paranee vain lämmitettäessä.
Stroganoff, merimiespihvi, karjalanpaisti, palapaisti, gulassi, punaviinikanaa jne. Lisäksi olen etsinyt eri maiden vastaavia perinteisiä pataruokia noiden jatkoksi: stifado, daube, carbonade flamande, pasticada jne.
Laatikkoruuat kuten kaalilaatikko, makaronilaatikko ja lapsuuden silakkalaatikko
Lihaperunasoselaatikko ykkönen, Saarioinenkin ihan hyvää, Atria kauheata!
Kiva ketju! Asiasta poiketen ois hauska kuulla mitkä on meidän lasten ns. Perinneruoat. Kun kumminkin on nykyään paljon erilaisimpia ruokia kuin omassa lapsuudessa. :D
Silakkapihvit, uunikalat ja lihakeitto meillä uusina löytöinä listalle tullut myös lähiaikoina.
Lapset kun oli pieniä, niin ei tullut tehtyä sellaisia ruodollisia tai jänteisiä ruokia.
Kyllä meillä syödään noita samoja (paitsi silakkalaatikkoa) ruokia edelleenkin.
Lisäksi ehkä omien lasten lapsuudesta tuttuja ruokia on broileri smetanakastikkeessa (myöh Igor), possua rosmariinikastikkeessa, molempia em lihoja leivitettynä ja paistettuna, tuorekasviswokit em lihoilla, erilaiset pastaruuat (carbonara, bolognese kasviksilla tai lihalla, raviolit salviavoilla, tonnikalakastikkeella, lasagne jne), perunamoussaka ja possua tai broileria uunijuureksilla.
16
Kyllähän se makaroonilaatikko on ja ihan perinteisin menoin tehty.