Mitä hyviä suolaisia leivonnaisia teette?
Kommentit (12)
Sämpylöitä tein tänään. Laitoin piimää, hiivaa, öljyä, siirappia, suolaa, porkkanaraastetta, kaurahiutaleita, ruisjauhoja, tattarijauhon jämät ja sämpyläjauhoja.
Huomenna tulee varmaan tehtyä perunarieskoja peruna-bataattimuussin jämistä. Eli se muussi, kananmunaa, tilkka maitoa, vehnäjauhoja ja mahd suolaa. Taputtelen rieskoiksi pellille. Paistan 250 asteessa joitakin minuutteja.
Suolaiset piirakat lähinnä vieraille tarjottavia. Perus kinkku, feta-pinaatti, feta-parsakaali, kasvis (esim. paprika, sipuli, kesäkurpitsa, tomaatti) ja kylmäsavulohi. Tykästyin tähän piirakkaan http://www.kinuskikissa.fi/texmex-kanapiirakka/ viime kesänä ja sitä olen tehnyt joskus ihan päivälliseksi salaatin kaveriksi.
Feta-pinaattipiirakkaa. Rahkavoitaikina Valion ohjeella. Se kaulitaan kahdeksi levyksi ja väliin laitetaan fetaa ja ryöpättyä pinaattia. Maustettaan valkopippurilla ja suljetaan kansi. Pinnan voi voidella munalla tai vedellä ja se kannattaa pistellä reikiä täyteen. On hyvää.
Karjalanpiirakoita, pyörösiä, lihalanttukukkoa, peltileipää, suolaista pannaria, erilaisia piirakoita rahka-juustotaikinaan, pitsaa, lihapiirakkaa ym.
Juustosämpylöitä, porkkanasämpylöitä
Jauheliha-aurajuusto pastejoita
Kinkku-paprikapiirakkaa
Aurinkoisia teeleipiä
Peltilihapiirakkaa
Feta-pinaattipiirakkaa.
Olen huono leipomaan, joten käytän valmista piirakkapohjaa.
Sekoitan 2 pussia pinaattisilppua, paketin fetaa muruina ja 2 kananmunaa.
Uuniin 200 c ja 30 min.
Maailman helpoin ohje ja tulee hyvää.
Kinkku-aurajuustopatonkia. Patonkitaikinan levitän kaistaleeksi ja keskelle laitan tomaattikastiketta, juustoraastetta, kinkkua ja aurajuustoa. Sitten painan reunat kiinni ja uuniin. Vähän kuin pizza mutta muodoltaan patonki. Todella hyvää. Täytteitä voi vaihdella, aurajuusto toimii tosi hyvin tässä monen kanssa.
Savulohi- ja lihapiirakkaa/pasteijoita, nakkipasteijoita, quiche lorrainea kinkusta tai lohesta. Flammkuchenia (vastaa pizzaa, lasketaanko leivonnaiseksi?) perjantaisin. Focacciaa. Kasvis empanadoja.
Vuokapiiraita: paprika-sipuli-pekonitäytteellä, feta-aurinkokuivattu tomaattitäytteellä, savulohi-purjotäytteellä
Juustorieskoja teen usein. Grahamia, juustoraastetta, munaa, vettä ja suolaa sekaisin. Taputtelen mataliksi rieskoiksi, lisään päälle hiukan juustoa ja unikonsiemeniä ja paistan 230 asteessa 15 minuuttia.