Kuinka paljon käytätte suolaa? Jos reseptissä ei mainita määrää
Kommentit (12)
No laitan vähän kerrallaan ja maistelen milloin on tarpeeksi. Riippuu ihan esim. sen keiton määrästä kuinka paljon laitan.
Keittoon laitan vajaan teelusikallisen. Sitä voi aina lisätä pöydässä jos liian vähän, helpompaa lisätä kuin vähentää.
Keittoon (4-6 hengen annos) 1-2 tl. Laita ensin yksi tl, anna sen liueta hetki ja maista, tarvitaanko lisää.
En aina laita erikseen suolaa, jos on jotain suolaisia aineksia muutenkin (liemikuutioita, soijakastiketta, oliiveja jne). Jos laitan, niin noin 1/2 tl vaikka kattilalliseen keittoa. Mieluummin liian vähän kuin liikaa, koska aina voi pöydässä lisätä mutta vähentäminen on vaikeaa.
0,7 % saannosta on aika hyvä keskiarvomäärä lisätylle suolalle, jos ruokaan ei tule muuta suolaista ainesosaa.
Laitan tosi vähän. Lautaselle voi sitten halutessaan lisätä suolaan. Suola maistuu voimakkaammin, jos sitä ripottelee ruuan päälle. Jos koko ruuan suolaa, pitää laittaa enemmän, jotta se maistuukin.
Sen verran vähän käytän suolaa, että leivät, voi ja juustot maistuvat tosi suolaisilta mun suuhun. Samoin einekset ja ravintolaruuat.
Harvoin lisään mihinkään suolaa kun olen totutellut vähäsuolaiseen ravintoon. Monissa aineksissakin on jo suolaa mukana. Esim. puuroon tai sämpylöihin on laita olleenkaan suolaa. Kun noudattaa vähäsuolaista ruokavaliota, huomaa sapuskoissa monia hienoja uusia makuja, jotka suola on tavallaan peittänyt. Ihmetyttää tv-kokkien runsas suolankäyttö, väittävät vielä että suola korostaa makuja...
Kaava:
0,7 x raaka-ainemäärä : 100 = suolan määrä.
Esim. haluttu suolaprosentti 0,7 kerrotaan 5 kilolla (keiton kokonaismäärä) ja jaetaan sadalla = 35 g suolaa.
Tilavuusmittana 35 g on noin 3 cl.
6
Vierailija kirjoitti:
Harvoin lisään mihinkään suolaa kun olen totutellut vähäsuolaiseen ravintoon. Monissa aineksissakin on jo suolaa mukana. Esim. puuroon tai sämpylöihin on laita olleenkaan suolaa. Kun noudattaa vähäsuolaista ruokavaliota, huomaa sapuskoissa monia hienoja uusia makuja, jotka suola on tavallaan peittänyt. Ihmetyttää tv-kokkien runsas suolankäyttö, väittävät vielä että suola korostaa makuja...
Suolaton puuro on hirveää. Samoin kuin suolaton kala.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harvoin lisään mihinkään suolaa kun olen totutellut vähäsuolaiseen ravintoon. Monissa aineksissakin on jo suolaa mukana. Esim. puuroon tai sämpylöihin on laita olleenkaan suolaa. Kun noudattaa vähäsuolaista ruokavaliota, huomaa sapuskoissa monia hienoja uusia makuja, jotka suola on tavallaan peittänyt. Ihmetyttää tv-kokkien runsas suolankäyttö, väittävät vielä että suola korostaa makuja...
Suolaton puuro on hirveää. Samoin kuin suolaton kala.
Kyllä näin on jos on makuaistinsa kyllästänyt suolalla. Itsekin suolatonta ruokaa tekevänä ruoka maistuu itseelleen eikä suolalle.
Sopivasti