Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka paljon käytätte suolaa? Jos reseptissä ei mainita määrää

Vierailija
27.02.2018 |

Laitatteko keittoon esim 1rkl vai 1/2tl?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopivasti

Vierailija
2/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No laitan vähän kerrallaan ja maistelen milloin on tarpeeksi. Riippuu ihan esim. sen keiton määrästä kuinka paljon laitan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittoon laitan vajaan teelusikallisen. Sitä voi aina lisätä pöydässä jos liian vähän, helpompaa lisätä kuin vähentää.

Vierailija
4/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittoon (4-6 hengen annos) 1-2 tl. Laita ensin yksi tl, anna sen liueta hetki ja maista, tarvitaanko lisää.

Vierailija
5/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En aina laita erikseen suolaa, jos on jotain suolaisia aineksia muutenkin (liemikuutioita, soijakastiketta, oliiveja jne). Jos laitan, niin noin 1/2 tl vaikka kattilalliseen keittoa. Mieluummin liian vähän kuin liikaa, koska aina voi pöydässä lisätä mutta vähentäminen on vaikeaa.

Vierailija
6/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

0,7 % saannosta on aika hyvä keskiarvomäärä lisätylle suolalle, jos ruokaan ei tule muuta suolaista ainesosaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laita suolaa mihinkään.

Vierailija
8/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan tosi vähän. Lautaselle voi sitten halutessaan lisätä suolaan. Suola maistuu voimakkaammin, jos sitä ripottelee ruuan päälle. Jos koko ruuan suolaa, pitää laittaa enemmän, jotta se maistuukin. 

Sen verran vähän käytän suolaa, että leivät, voi ja juustot maistuvat tosi suolaisilta mun suuhun. Samoin einekset ja ravintolaruuat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harvoin lisään mihinkään suolaa kun olen totutellut vähäsuolaiseen ravintoon. Monissa aineksissakin on jo suolaa mukana. Esim. puuroon tai sämpylöihin on laita olleenkaan suolaa. Kun noudattaa vähäsuolaista ruokavaliota, huomaa sapuskoissa monia hienoja uusia makuja, jotka suola on tavallaan peittänyt. Ihmetyttää tv-kokkien runsas suolankäyttö, väittävät vielä että suola korostaa makuja...

Vierailija
10/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaava:

0,7 x raaka-ainemäärä : 100 = suolan määrä.

Esim. haluttu suolaprosentti 0,7 kerrotaan 5 kilolla (keiton kokonaismäärä) ja jaetaan sadalla = 35 g suolaa

Tilavuusmittana 35 g on noin 3 cl.

6

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Harvoin lisään mihinkään suolaa kun olen totutellut vähäsuolaiseen ravintoon. Monissa aineksissakin on jo suolaa mukana. Esim. puuroon tai sämpylöihin on laita olleenkaan suolaa. Kun noudattaa vähäsuolaista ruokavaliota, huomaa sapuskoissa monia hienoja uusia makuja, jotka suola on tavallaan peittänyt. Ihmetyttää tv-kokkien runsas suolankäyttö, väittävät vielä että suola korostaa makuja...

Suolaton puuro on hirveää. Samoin kuin suolaton kala.

Vierailija
12/12 |
27.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Harvoin lisään mihinkään suolaa kun olen totutellut vähäsuolaiseen ravintoon. Monissa aineksissakin on jo suolaa mukana. Esim. puuroon tai sämpylöihin on laita olleenkaan suolaa. Kun noudattaa vähäsuolaista ruokavaliota, huomaa sapuskoissa monia hienoja uusia makuja, jotka suola on tavallaan peittänyt. Ihmetyttää tv-kokkien runsas suolankäyttö, väittävät vielä että suola korostaa makuja...

Suolaton puuro on hirveää. Samoin kuin suolaton kala.

Kyllä näin on jos on makuaistinsa kyllästänyt suolalla. Itsekin suolatonta ruokaa tekevänä ruoka maistuu itseelleen eikä suolalle.