Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Joku hyvä uunilohiresepti

Vierailija
18.02.2018 |

Ostin huomiselle lohta ja nyt kaipaisin jonkun hyvän uunilohivinkin. Ostin kermaa ja meinasin tehdä perinteisen kermaisen uunilohen, mutta teen sitä aina ja nyt tekeekin mieli vaihtelua. Kaapista löytyy kaikkia perusjuttuja. Kookosmaitoakin on ja tomaattimurskaa, jos niistä saisi jotain kehiteltyä. Löytyykö ideoita? 😊

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pippurituorejuustoa fisupalan päälle ja uunissa kypsäksi.

Vierailija
2/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raaka-aineet Ostoslistalle

tortillalevyjä

ketsuppia tai tomaattipyrettä

juustoa

jauhelihapihvi tai punajuuripihvi (lingströmin)

valkosipulia

pizzamaustetta

tuore tai maustekurkkuja

mikrouuni

Ohjeet

Laita tortillalevy mikronkestävään lautaseen,ja levitä päälle ketsuppi tai tomaattipyre.Juustoraaste tai juustonsiivut.Pieni pihvi (itellä oli punajuuri) ja laita siitä paloja päälle.Sitten kuori ja puserra joko valkosipulipusertimella tai muuten leikkaa viipaleita sipulista päälle.Sitten pizzamaustetta.kurkunsiivut ja lopuksi vielä juustoa,ja mikroon että juusto sulaa ja pizza lämpiää sielä.oli todella jännä kokeilla totä,mutta hyvää oli vaikka itte sanonkin:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljyä pohjalle ja kala siihen

Ripota päälle suolaa ja lado pinnalle sitruunaviipaleita ja paista. Oliiviöljyä pinnalle

Vierailija
4/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Misolohi.

Sinkkumies

Vierailija
5/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vinkeistä! Kumpikin kuulostaa hyvältä. Pitää joskus kokeilla tortillapizzojakin, mutta nyt pitäisi saada ensin käytettyä lohi ennen kuin menee huonoksi. :)

Vierailija
6/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

tarja2 kirjoitti:

Raaka-aineet Ostoslistalle

tortillalevyjä

ketsuppia tai tomaattipyrettä

juustoa

jauhelihapihvi tai punajuuripihvi (lingströmin)

valkosipulia

pizzamaustetta

tuore tai maustekurkkuja

mikrouuni

Ohjeet

Laita tortillalevy mikronkestävään lautaseen,ja levitä päälle ketsuppi tai tomaattipyre.Juustoraaste tai juustonsiivut.Pieni pihvi (itellä oli punajuuri) ja laita siitä paloja päälle.Sitten kuori ja puserra joko valkosipulipusertimella tai muuten leikkaa viipaleita sipulista päälle.Sitten pizzamaustetta.kurkunsiivut ja lopuksi vielä juustoa,ja mikroon että juusto sulaa ja pizza lämpiää sielä.oli todella jännä kokeilla totä,mutta hyvää oli vaikka itte sanonkin:)

Tuleeko lohi ennen vai jälkeen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
8/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pizzamaustetta, tomaattipyrettä tai ketsuppia ;) 

Hoho ..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos vinkeistä! Kumpikin kuulostaa hyvältä. Pitää joskus kokeilla tortillapizzojakin, mutta nyt pitäisi saada ensin käytettyä lohi ennen kuin menee huonoksi. :)

Kiitos. Monet ravintolatkin tekevät tätä. Japaniassa ihan yleistä.

Sinkkumies

Vierailija
10/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja ei kun mikroon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohi maustetaan suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Sitten päälle smetana/creme fraiche ja maustettu tuorejuusto (esim.ruohosipuli) seos. Päälle suolakurkkuja. Sitten uuniin. Ihan parasta 👍

Vierailija
12/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa lohi, silppua suolakurkku ja sekoita hunajan ja smetanan kanssa. Levitä hunajasmetanasuolakurkkuseos lohen päälle ja uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lohi maustetaan suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Sitten päälle smetana/creme fraiche ja maustettu tuorejuusto (esim.ruohosipuli) seos. Päälle suolakurkkuja. Sitten uuniin. Ihan parasta 👍

Ei etikkaa, tulee kitkerää, kun sitruunassa on jo happoa.

Tärkeintä on se, että lohi paistetaan kunnes valkuaiset tulevat ulos ja vielä muutama minuutti sen päälle.

Sinkkumies

Vierailija
14/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo ohje on ostaa valkosipuli- tai pippurimaustettua Creme bonjour cuisine fraichea ja pistää fisun päälle. Muita makuja en ookkaan kokeillu ni en niistä tiedä miten hyvin sopii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kauppalehden sriracha lohi toimii meillä.

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/perjantairesepti-sriracha-on-uusi-kets…

 Tää vaikuttaa hyvältä. Helpomman version saa teriyaki- tai sweetchilikastikkeella.

Vierailija
16/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras on valmistaa lohi uunissa, päälle vain suolaa ja oliiviöljyä. Vahdi ettei kuivahda uunissa. Kun kala on melkein valmis, levitä lohelle kerros Cantadoun piparjuurijuustoa ja anna olla hetki uunissa.

Vierailija
17/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohta ja avokadotahnaa

Vierailija
18/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Öljyä pohjalle ja kala siihen

Ripota päälle suolaa ja lado pinnalle sitruunaviipaleita ja paista. Oliiviöljyä pinnalle

Älä tee tätä, ellet poista sitruunasta kuoria. Kuorelliset sitruunaviipaleet tekevät kalaan todella ikävän kitkerän maun, eli roskiskamaa käytännössä. Ilman kuoria toimii varmaan kivasti.

Vierailija
19/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Levitä kalan pinnalle ennen paistoa 1/2 tai kokonainen purkki punaista pestoa ja raasta pinnalle hieman parmesania. Tulee tosi hyvää ja mehukasta. Lisukkeeksi itsetehtyjä perunaveneitä ja salaattia.

Vierailija
20/20 |
18.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä lohen sisään tuoreita yrttejä esim. timjami ja basilika ( tai mistä nyt tykkäätkin) ja sitruunaa. Sit pellille sentin kerros merisuolaa, päälle lohi ja sitten peität kalan suolalla. Uuniin, 25min./kg. Sit kun uunista, naputtele varovasti suolakuori rikki, nahka kalasta lähtee nyppäämällä. Todella hyvää. Toimii ehkä vielä paremmin vaalealihaisella kalalla esim. kuha, mutta lohikin on jees.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme viisi