Ärsyttää, kun lihaa täytyy kypsentää tuntikausia
Nytkin palapaistilihat kiehuvat jo kohta kolmatta tunti ja ei vieläkään mureaa.
Kommentit (7)
No ala kasvissyöjäksi jos on noin vaikeaa kestää lihan kypsyttämistä.
Vierailija kirjoitti:
No ala kasvissyöjäksi jos on noin vaikeaa kestää lihan kypsyttämistä.
En ikinä ala. Ja se ruhonosa myytiin palapaistin nimellä.
Jos et ole filettä palapaistiin käyttänyt niin kyllä se siitä mureutuu ajan kanssa. Joihinkin ruhonosiin menee tosiaan tunteja aikaa, sitä sanotaan hauduttamiseksi eikä sitä oikein saa tehdä ns. kello kaulassa. Mutta voi että tulee hyvää, nuo sitkeämmät osat kun ovat yleensä maukkaampia kuin fileet. Kärsivällisyyttä, reilut 2 tuntia ei ole vielä oudon pitkä aika palapaistille, 3-4 tuntia voi hyvin mennä, ja ruoan kantilta ei ole väliä vaikka menisi 6 tuntia, siitä noi pitkään haudutettavat padat on hyviä.
Seuraavalla kerralla älä osta sellaista palaa lihaa joka vaatii pitkää kypsentämistä?
Hyvän pihvin paistaa valmiiksi alle viidessä minuutissa. Ihan tarpeeksi pikaruokaa minun makuuni. Paljon enemmän kuluu aikaa keittää sille perunoita kaveriksi.
Kuka käyttäisi filettä palapaistiin??
Parhaimman makuiset lihapalat on halvempia ja vaatii pidemmän haudutusajan. Mikä siinä ap.ta ärsyttää - eihän sun tarvitse seistä vieressä? Mene vaikka lenkille, siivoa, käy kaupoissa ja kirjastossa, katso leffa netflixistä (tai 2) ja voilá ruoka on valmis.
Sisäpaisti valmistuu (riippuu tietty palojen koostakin) 2-2,5h, paahtopaistista ja ulkopaistista valmistettuna n 3 h. Olut ja viini nopeuttaa kypsymistä.
Nuo valmiit palapaistilihat (kuten karjalanpaistilihat tms myös) on juuri niitä halvimpia ruhon osia, "roippeita" joiden valmistuminen kestää. Itse ostan aina palana koska haluan poistaa kalvot yms ennen valmistusta.
Kyllä se siitä.
Lihan ei kuulu kiehua. Jos lämpötila on lihan iso niin ei siitä tule mureaa millään.
Lyhyt kypsytys - korkea lämpö
Pitkä kypsytys - matala lämpö
Sä et vaan osaa. Sitkeetä tulee, ei mureaa. Lienee väärä ruhonosa kiehumassa.