Vierailija

Autotalli on asuintalossa kiinni. Kannattaako lämmittää jos ei ole tarvetta pitää lämpöä. Onko siis rakenteille huonoksi jos antaa pakkasen paukkua autotallissa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Vierailija

Enpä usko että pakkanen on haitaksi. Ei kai se ole sen huonompi kuin pakkasen paukkua seinäsi vieressä ulkonakaan. Jos vaan tallissa ilma kiertää, että ulkoseinäkin saa "hengittää" kosteutta pois.

Vierailija

Talli kannattaa pitää plussan puolella mutta ei siellä mitään huonelämpötilaa tarvita. Hyvä ilmanvaihto on tärkeää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Itse arvelen, että tärkeää olisi ilmanvaihto.

Jos ajetaan luminen auto sisään, sulaa lumi herkästi sisälle. Ja jos ilmanvaihto ei ole riittävä -> helposti hometta rakenteisiin.

Itse saattaisin pitää pientä peruslämpöä. Valitettavasti riittävä ilmanvaihto vaikuttaa lämmönkulutukseen, jos ei ole lämmönvaihtimia.

  MP

p.s. myös auto ruostuu kosteassa autotallissa. Pohjoisessa kuivassa pakkasilmassa auto saattaa säilyä paremmin vaikka olisi pelkässä katoksessa. Verrattuna kosteaan autotalliin.

Vierailija

Auto ei tarvitse lämmintä tallia, kylmän auton ajaminen lämpimään talliin sulattaa lumen ja jään ja sen myötä ruostuttaa auton. Turhia lämmityslulujahan tuosta vaan tulee.

Vierailija

Jos siellä on vesikiertoiset patterit tai lattialämmitys niin pitää olla plussan puolella. Lumisen auton ovet kannattaa avata että autokin kuivuu. Lämmintä vois olla n. 7-13 astetta. Ja ilmanvaihdon on syytä olla kunnossa.

Vierailija

On sähköpatterit. Autoa pidetään ehkä kerran vuodessa tallissa jos on lumimyräkkä luvattu yöksi. Joku sanoi, ettei kannata lämmittää ainakaan siten että lämpötila on muutaman asteen plussan puolella. Kuulemma aiheuttaa eniten kosteusongelmia. Onko perää?
-AP

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla