Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paras lihapullareseptisi?

Vierailija
06.02.2018 |

.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

jauhelihaa

kermaviiliä

sipulikeittoainetta

Vierailija
2/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

100% hirven jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Muuta ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihan sekaan sipulikeittopussi, en kerro enempää, salainen resepti. :)

Vierailija
4/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään sipulikeittoeinespussia!!

Kuullotat hyvän sävyn pannulla sipulihakkeeseen ja perusmausteet kuten suola ja mustapippuri. Ja kaupasta saa kuivattua sipulirouhetta, se antaa hyvän säväyksen ruokaan kuin ruokaan! Itse lisäön taikinaan myös vähäsuolaista soijakastiketta ja kermaa.

Vierailija
5/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhinlihaa

Kermaviiliä

Spermaa

Mustapippuria

Suolaa

Paprikajauhetta

Valkosipalia

Vierailija
6/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lampaan jauhelihaa

Kuohukermaa

Vaaleaa leipää silppuna

Sipulia, muna

Suolaa, valkopippuria, paprikajauhetta, ripaus kuivattua minttua.

Pyörittelen öljytyin ja vehnäjauhotetuin käsin. Tulee rapsakkapintaisia tällöin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

400-450 g jauhelihaa

0,5 tl merisuolaa

1 pieni sipuli kuutioituna

0,5 tl valkosipulijauhetta

1,5 tl Italian mausteseosta (tai erikseen kuivattua basilikaa, rosmariinia ja timjamia yhteensä 1,5 tl)

¾ tl kuivattua oreganoa

¾ tl chilihiutaleita

Pieni loraus chilikastiketta

1,5 rkl Worcestershire-kastiketta

0,8 dl rasvatonta maitoa

0,5 dl raastettua parmesanjuustoa

1,2 dl korppujauhoja tai leivänmuruja

Vierailija
8/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhinlihaa

Kermaviiliä

Spermaa

Mustapippuria

Suolaa

Paprikajauhetta

Valkosipalia

Kokeilin reseptiä ja tämä kyllä toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei mitään sipulikeittoeinespussia!!

Kuullotat hyvän sävyn pannulla sipulihakkeeseen ja perusmausteet kuten suola ja mustapippuri. Ja kaupasta saa kuivattua sipulirouhetta, se antaa hyvän säväyksen ruokaan kuin ruokaan! Itse lisäön taikinaan myös vähäsuolaista soijakastiketta ja kermaa.

Ok, vaikka on eines, tuo silti hyvää lisämakua. Voi korvata myös sipulilla ja mausteilla.

Vierailija
10/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Turkkilaista jogurttia, suolaa, valkosipulipippurisekoitusta, fetan paloja& tuoretta basilikaa ka tietty sika-nauta-jauhelihaa:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei mitään sipulikeittoeinespussia!!

Kuullotat hyvän sävyn pannulla sipulihakkeeseen ja perusmausteet kuten suola ja mustapippuri. Ja kaupasta saa kuivattua sipulirouhetta, se antaa hyvän säväyksen ruokaan kuin ruokaan! Itse lisäön taikinaan myös vähäsuolaista soijakastiketta ja kermaa.

Ok, vaikka on eines, tuo silti hyvää lisämakua. Voi korvata myös sipulilla ja mausteilla.

Ei se eines siinä se perkele ole vaan se suolan ym määrä. Se vaalea jauho missä ne sipulipalat pyörii on silkkaa sontaa. Ja tuo mainitsemani kuivattu sipulirouhe antaa sen juurevan sipulin maun kyllä.

Vierailija
12/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Metsästäjän kaveri kirjoitti:

100% hirven jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Muuta ei tarvita.

Tulee liian kuivaa pelkästä hirvenlihasta. Rasvaista possua mukaan; vaikka pekonihakkelusta. Kannattaa kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvasta naudan jauhelihaa, Salainen setti mausteita. Vatkataan kunnolla se taikina niin tulee rakenteesta hyvä.

Vierailija
14/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa

Vaaleaaleipää

Sipulia

Fetajuustoa

Aurinkokuivattua tomattia

Mausteita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohojanmaalaista jauhianlihaa 100kg ja 100 sipuloo suorahan pellolta, niin notta viel kermoota 10 litroota. Pistähä viel purnukallinen suolaha ja korppujauhoja sekaha. Paistaha pohojanmaalaisessa uunissaha 1500 astessaha muutama päivähä. Voin sanoo et julmetu maukiast o.

Vierailija
16/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salaisuus on se että raastaa raa’an sipulin puoleen kiloon jauhelihaa, reilusti suolaa, ja myllystä rouhittua, hyvälaatuista mustapippuria ja antaa maustua kunnolla huoneenlämmössä. Ja pari kananmunaa taikinamassaan vasta ennen paistoa. Anna siis taikinan mehustua mausteissaan huoneenlämmössä ainakin tunnin. Ja suolaa saa olla suht reilusti... Paista voissa pieninä pullina. Pyörittele pullat märillä käsillä!

Paista kunnolla ruskeiksi. Pyörittele pullia pannulla, kun pinta on kypsynyt että paistuvat tasaisesti ruskeiksi. Pienissä erissä. Joka erän jälkeen pannulle tilkka vettä ja kattilaan kastikepohjaksi. Ja sitten kattilaan ruskeakastike voista ja vehnäjauhoista tehtynä (paahdettu kuumalla pannulla pähkinän ruskeaksi ja vettä vatksttu lopuksi sekaan) .

Puolikas-tai kokonainen lihaliemikuutio mutenna mukaan, maun mukaan ketsuppia, ohenna vedellä kastikkeen tiiviys sopivaksi, hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n 20 minuuttia, lisää ketsuppia tai vettä tarvittaessa, mutta älä tee kastikkeesta vetistä.

Nämä on aidot 70- luvun mummon lihapullakastike. Pelkkä liha ja mausteet, niistä tulee maukkain lihapulla.

Vierailija
17/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Salaisuus on se että raastaa raa’an sipulin puoleen kiloon jauhelihaa, reilusti suolaa, ja myllystä rouhittua, hyvälaatuista mustapippuria ja antaa maustua kunnolla huoneenlämmössä. Ja pari kananmunaa taikinamassaan vasta ennen paistoa. Anna siis taikinan mehustua mausteissaan huoneenlämmössä ainakin tunnin. Ja suolaa saa olla suht reilusti... Paista voissa pieninä pullina. Pyörittele pullat märillä käsillä!

Paista kunnolla ruskeiksi. Pyörittele pullia pannulla, kun pinta on kypsynyt että paistuvat tasaisesti ruskeiksi. Pienissä erissä. Joka erän jälkeen pannulle tilkka vettä ja kattilaan kastikepohjaksi. Ja sitten kattilaan ruskeakastike voista ja vehnäjauhoista tehtynä (paahdettu kuumalla pannulla pähkinän ruskeaksi ja vettä vatksttu lopuksi sekaan) .

Puolikas-tai kokonainen lihaliemikuutio mutenna mukaan, maun mukaan ketsuppia, ohenna vedellä kastikkeen tiiviys sopivaksi, hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n 20 minuuttia, lisää ketsuppia tai vettä tarvittaessa, mutta älä tee kastikkeesta vetistä.

Nämä on aidot 70- luvun mummon lihapullakastike. Pelkkä liha ja mausteet, niistä tulee maukkain lihapulla.

Teen kerralla aina kilon köntästä jauhelihaa eli kaksi isoa sipulia joukkoon nimen omaan raastettuna. Ja taikinamassaa pitää vatkata kunnolla kuten edellä sanottiin, parantaa makua kun mausteet kunnolla sekaisin ja lihan oma rakenne rikottu.

Vierailija
18/18 |
06.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan paistijauhelihaa,

sipulia (kuullotettuna pannulla),

kananmunaa+hieman korppujauhoja,

Kermaviiliä/kermaa/kreikkalaista jugurttia

mausteita (esim. suolan ja pippurin lisäksi yrttejä/provencen yrttimaustesekoitusta, hieman chiliä yms mistä tykkää),

(hienoksi raastettua)porkkanaraastetta

(voi kuulostaa oudolle, mutta käy tosi hyvin, ja tuo mehevyyttä ja terveellisyyttä). 

Pyöritellään öljytyin ja paistetaan uunipellillä...

Kaikki ovat aina kehuneet näitä ja ovat hävinneet alta aikayksikön parempiin suihin.

Makuasioita ehkä, mutta nuo sipulikeittopussi lihapullat (varsinkin vielä nauta-sika jauhelihasta) tehtynä ovat ihan hirveitä.

Ex teki niitä tai lihamureketta ja laittoi 4 pakettia jauhelihaa kohti 4 pss sitä fckn sipulikeittoa, sitten sai vielä kärsiä kun se piereskeli kamalia sipulipieruja kun oli ahminut tyyliin kilon tuota settiä :(