Paras lihapullareseptisi?
Kommentit (18)
100% hirven jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Muuta ei tarvita.
Jauhelihan sekaan sipulikeittopussi, en kerro enempää, salainen resepti. :)
Ei mitään sipulikeittoeinespussia!!
Kuullotat hyvän sävyn pannulla sipulihakkeeseen ja perusmausteet kuten suola ja mustapippuri. Ja kaupasta saa kuivattua sipulirouhetta, se antaa hyvän säväyksen ruokaan kuin ruokaan! Itse lisäön taikinaan myös vähäsuolaista soijakastiketta ja kermaa.
Jauhinlihaa
Kermaviiliä
Spermaa
Mustapippuria
Suolaa
Paprikajauhetta
Valkosipalia
Lampaan jauhelihaa
Kuohukermaa
Vaaleaa leipää silppuna
Sipulia, muna
Suolaa, valkopippuria, paprikajauhetta, ripaus kuivattua minttua.
Pyörittelen öljytyin ja vehnäjauhotetuin käsin. Tulee rapsakkapintaisia tällöin.
400-450 g jauhelihaa
0,5 tl merisuolaa
1 pieni sipuli kuutioituna
0,5 tl valkosipulijauhetta
1,5 tl Italian mausteseosta (tai erikseen kuivattua basilikaa, rosmariinia ja timjamia yhteensä 1,5 tl)
¾ tl kuivattua oreganoa
¾ tl chilihiutaleita
Pieni loraus chilikastiketta
1,5 rkl Worcestershire-kastiketta
0,8 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl raastettua parmesanjuustoa
1,2 dl korppujauhoja tai leivänmuruja
Vierailija kirjoitti:
Jauhinlihaa
Kermaviiliä
Spermaa
Mustapippuria
Suolaa
Paprikajauhetta
Valkosipalia
Kokeilin reseptiä ja tämä kyllä toimii!
Vierailija kirjoitti:
Ei mitään sipulikeittoeinespussia!!
Kuullotat hyvän sävyn pannulla sipulihakkeeseen ja perusmausteet kuten suola ja mustapippuri. Ja kaupasta saa kuivattua sipulirouhetta, se antaa hyvän säväyksen ruokaan kuin ruokaan! Itse lisäön taikinaan myös vähäsuolaista soijakastiketta ja kermaa.
Ok, vaikka on eines, tuo silti hyvää lisämakua. Voi korvata myös sipulilla ja mausteilla.
Turkkilaista jogurttia, suolaa, valkosipulipippurisekoitusta, fetan paloja& tuoretta basilikaa ka tietty sika-nauta-jauhelihaa:)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei mitään sipulikeittoeinespussia!!
Kuullotat hyvän sävyn pannulla sipulihakkeeseen ja perusmausteet kuten suola ja mustapippuri. Ja kaupasta saa kuivattua sipulirouhetta, se antaa hyvän säväyksen ruokaan kuin ruokaan! Itse lisäön taikinaan myös vähäsuolaista soijakastiketta ja kermaa.
Ok, vaikka on eines, tuo silti hyvää lisämakua. Voi korvata myös sipulilla ja mausteilla.
Ei se eines siinä se perkele ole vaan se suolan ym määrä. Se vaalea jauho missä ne sipulipalat pyörii on silkkaa sontaa. Ja tuo mainitsemani kuivattu sipulirouhe antaa sen juurevan sipulin maun kyllä.
Metsästäjän kaveri kirjoitti:
100% hirven jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Muuta ei tarvita.
Tulee liian kuivaa pelkästä hirvenlihasta. Rasvaista possua mukaan; vaikka pekonihakkelusta. Kannattaa kokeilla.
Rasvasta naudan jauhelihaa, Salainen setti mausteita. Vatkataan kunnolla se taikina niin tulee rakenteesta hyvä.
Jauhelihaa
Vaaleaaleipää
Sipulia
Fetajuustoa
Aurinkokuivattua tomattia
Mausteita
Pohojanmaalaista jauhianlihaa 100kg ja 100 sipuloo suorahan pellolta, niin notta viel kermoota 10 litroota. Pistähä viel purnukallinen suolaha ja korppujauhoja sekaha. Paistaha pohojanmaalaisessa uunissaha 1500 astessaha muutama päivähä. Voin sanoo et julmetu maukiast o.
Salaisuus on se että raastaa raa’an sipulin puoleen kiloon jauhelihaa, reilusti suolaa, ja myllystä rouhittua, hyvälaatuista mustapippuria ja antaa maustua kunnolla huoneenlämmössä. Ja pari kananmunaa taikinamassaan vasta ennen paistoa. Anna siis taikinan mehustua mausteissaan huoneenlämmössä ainakin tunnin. Ja suolaa saa olla suht reilusti... Paista voissa pieninä pullina. Pyörittele pullat märillä käsillä!
Paista kunnolla ruskeiksi. Pyörittele pullia pannulla, kun pinta on kypsynyt että paistuvat tasaisesti ruskeiksi. Pienissä erissä. Joka erän jälkeen pannulle tilkka vettä ja kattilaan kastikepohjaksi. Ja sitten kattilaan ruskeakastike voista ja vehnäjauhoista tehtynä (paahdettu kuumalla pannulla pähkinän ruskeaksi ja vettä vatksttu lopuksi sekaan) .
Puolikas-tai kokonainen lihaliemikuutio mutenna mukaan, maun mukaan ketsuppia, ohenna vedellä kastikkeen tiiviys sopivaksi, hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n 20 minuuttia, lisää ketsuppia tai vettä tarvittaessa, mutta älä tee kastikkeesta vetistä.
Nämä on aidot 70- luvun mummon lihapullakastike. Pelkkä liha ja mausteet, niistä tulee maukkain lihapulla.
Vierailija kirjoitti:
Salaisuus on se että raastaa raa’an sipulin puoleen kiloon jauhelihaa, reilusti suolaa, ja myllystä rouhittua, hyvälaatuista mustapippuria ja antaa maustua kunnolla huoneenlämmössä. Ja pari kananmunaa taikinamassaan vasta ennen paistoa. Anna siis taikinan mehustua mausteissaan huoneenlämmössä ainakin tunnin. Ja suolaa saa olla suht reilusti... Paista voissa pieninä pullina. Pyörittele pullat märillä käsillä!
Paista kunnolla ruskeiksi. Pyörittele pullia pannulla, kun pinta on kypsynyt että paistuvat tasaisesti ruskeiksi. Pienissä erissä. Joka erän jälkeen pannulle tilkka vettä ja kattilaan kastikepohjaksi. Ja sitten kattilaan ruskeakastike voista ja vehnäjauhoista tehtynä (paahdettu kuumalla pannulla pähkinän ruskeaksi ja vettä vatksttu lopuksi sekaan) .
Puolikas-tai kokonainen lihaliemikuutio mutenna mukaan, maun mukaan ketsuppia, ohenna vedellä kastikkeen tiiviys sopivaksi, hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n 20 minuuttia, lisää ketsuppia tai vettä tarvittaessa, mutta älä tee kastikkeesta vetistä.Nämä on aidot 70- luvun mummon lihapullakastike. Pelkkä liha ja mausteet, niistä tulee maukkain lihapulla.
Teen kerralla aina kilon köntästä jauhelihaa eli kaksi isoa sipulia joukkoon nimen omaan raastettuna. Ja taikinamassaa pitää vatkata kunnolla kuten edellä sanottiin, parantaa makua kun mausteet kunnolla sekaisin ja lihan oma rakenne rikottu.
Naudan paistijauhelihaa,
sipulia (kuullotettuna pannulla),
kananmunaa+hieman korppujauhoja,
Kermaviiliä/kermaa/kreikkalaista jugurttia
mausteita (esim. suolan ja pippurin lisäksi yrttejä/provencen yrttimaustesekoitusta, hieman chiliä yms mistä tykkää),
(hienoksi raastettua)porkkanaraastetta
(voi kuulostaa oudolle, mutta käy tosi hyvin, ja tuo mehevyyttä ja terveellisyyttä).
Pyöritellään öljytyin ja paistetaan uunipellillä...
Kaikki ovat aina kehuneet näitä ja ovat hävinneet alta aikayksikön parempiin suihin.
Makuasioita ehkä, mutta nuo sipulikeittopussi lihapullat (varsinkin vielä nauta-sika jauhelihasta) tehtynä ovat ihan hirveitä.
Ex teki niitä tai lihamureketta ja laittoi 4 pakettia jauhelihaa kohti 4 pss sitä fckn sipulikeittoa, sitten sai vielä kärsiä kun se piereskeli kamalia sipulipieruja kun oli ahminut tyyliin kilon tuota settiä :(
jauhelihaa
kermaviiliä
sipulikeittoainetta