Vierailija

Eli jos pari on naimisissa mutta ei asu yhdessä, onko puoliso silti elatusvelvollinen toisesta jos köyhempi jää vaikka työttömäksi? Entä jos molemmat ovat työttömiä ja asuvat erillään, saavatko he esim. asumistukea normaalisti kuin saisivat silloinkin kun eivät ole naimisissa? Suomeksi siis: jos toinen (tai molemmat) on vaarassa jäädä työttömäksi eli tukien varaan, kannattaako mennä naimisiin tukien saamisen puolesta jos ei kuitenkaan asuta yhdessä? Sen tiedän, että avoliitossa rikkaampi on elatusvelvollinen avopuolisostaan. Vai onko naimisissa olevilla aina lain silmissä yhteiset tulot siinä mielessä, että se vaikuttaa tukiin oli osoitteet sitten erit tai yksi ja sama?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Vierailija

Periaatteessa ei, käytännössä Kela voi päättää, että on elatusvelvollinen. Tapauskohtaista.

Vierailija

Riippuu siitä, onko erilleen muutettu eron takia vai muuten vaan. Jos on ero laitettu vireille, niin ei ole elatusvelvollisuutta enää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joo, toinen on elatusvelvollinen vaikka ei yhdessä asuisikaan. Mitään tukia et saa. Paitsi tietenkin työttömyyspäivärahan jos olet työttömänä. Ihan kokemuksesta osaan sanoa.

Vierailija

Naimisiin meno nimenomaan tarkoittaa että ottaa vastuun toisesta. Näin siis myös taloudellisesti. Taidän tulot lasketaan niin kauan yhteen eri instansseissa, kunnes olette asumuserossa ja ero on vireillä.

Vierailija

Ok, kiitos vastauksista! Kyse on siis parista joka ei ole vielä koskaan asunutkaan yhdessä, mutta suunnittelee silti naimisiin menoa tulevaisuudessa. Suhde olisi siis kiva virallistaa, mutta yhteen ei haluta muuttaa. Toinen on työtön, eikä todennäköisesti tule pääsemään työelämään vielä pitkään aikaan. Toisella sen verran pienet tulot, että ei huvittaisi mennä naimisiin jos se tarkoittaa että joutuisi pyörittämään yhtäkkiä kahta eri taloutta niillä pienillä tuloilla, jotka nyt riittävät juuri ja juuri omiin menoihin. Parempi siis ehkä jatkaa toistaiseksi vanhaan tyyliin ja sitoutua vain tunnetasolla, eikä vielä paperilla. :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla