Osaatko kokata aasialaista ruokaa?
Mikä on bravuurisi? Meneekö hankalimmatkin keitokset? Kerro mitä ja miten teet?
Kommentit (18)
Valitan, aasialainen ruoka näyttää epämiellyttävälle matokeitolle. En tykkää yhtään. Kaikenlaista lonkerosilppua..
Haluaisin osata. Rakastan varsinkin itäaasialaisia ruokia ja tofua, kiinalainen ja korealainen on parasta. Lempparini mitä teen on kookosmaitoon tehty tofu curry. Ihan oma reseptini mutta saanut vähän intialaista inspiraatiota
Sushia osaan tehdä. Bravuurini on tamagoyaki-nigiri. (Tamagoyaki on japanilainen munakas.)
Parhaiten teen intialaista. Asuin siellä aikanaan, ja kokkini opetti. Pohjois-intialaista osaan paremmin kuin etelää. Koska pohjoisessa asuin.
Thairuokaa osaan tehdä myös. Siihenkin olen saanut opetusta.
Osaan myös tehdä ok sushia.
Osaan tehdä intilaisia kasvisruokia.
Onko hunajamarinoitu broilerisuikale curry-mangokermalla ja pussinuudeleilla aasialais(vaikutteis)ta..??
Coocoksella tehdyt vihannekset jossa on perverssiosta kanan lihaa ei ole aasialaista ruokaa. Kysy vaikka ylimmän luokan porvarilta onko pikku panda hyvää?
Olen opetellut tekemään kana pho-keiton. Vuosien saatossa sen maku on hioutunut todella herkulliseksi. Haudutan keittoa kolmisen tuntia. Uskaltautusin tarjoamaan keittoa vietnamilaiselle kurssikaverilleni, joka myös piti siitä kovasti, toivottavasti ei valehdellut..
Joo mutta käytän valmiita maistetahnoja koska en viitsi ostaa erillisenä miljoonaa eri maustetta. Suosikkeja:
- panang-curry riisillä
- punainen curry tiisillä
- punainen curry-kana (tai katkarapu)-nuudelikeiito
-ramenit
- Tikka-masala -kastiketta (yleensä kanalla)
- intialainen dal
Aasialaiset mautt on parhaita!
Heti kun saan jostain koiran kiinni.
Erilaisia wokkeja osaan tehdä. Tein opiskelija-aikoina usein, kun kasvikset oli halpoja ja siitä riitti aina moneksi päiväksi yhdestä pannullisesta. Eniten taisin tehdä wokkia jossa kanat oli paistettu öljyssä ja teriyakissa ja maustettu currylla, pippurilla ja valkosipulilla. Kasviksia oli paprikaa, papuja, porkkanaa, sipulia, maissia ja parsaa. Nekin paistoin tipassa öljyä.
Vierailija kirjoitti:
Heti kun saan jostain koiran kiinni.
Hah :D
En osaa. Tahtoisin löytää jonkun yksinkertaisen ja hyvän reseptin. Mutta taitaa olla toivotonta mun osalta yrittää opetellakaan. Olen pari kertaa maistanut jotain aasialaistyyppistä, ja en tykkää lainkaan siitä hapanimelästä mausta. Ja aina on seassa tai lisukkeena se riisi. En pidä riisistä lainkaan, ja kaikkein kamalinta ovat ne jasmin- ja basmatiriisit, jotka haisevat kypsennettäessä vanhoille sukille ja tiskirätille. Pakastealtaassahan on niitä thaikuutioita, ja työkaverit toisinaan niitä lämmittää. Mutta jo se riisi tökkii ajatuksen tasollakin. Joten onko olemassa mitään sellaista aasialaista reseptiä, josta saattaisin tykätä?
Vierailija kirjoitti:
En osaa. Tahtoisin löytää jonkun yksinkertaisen ja hyvän reseptin. Mutta taitaa olla toivotonta mun osalta yrittää opetellakaan. Olen pari kertaa maistanut jotain aasialaistyyppistä, ja en tykkää lainkaan siitä hapanimelästä mausta. Ja aina on seassa tai lisukkeena se riisi. En pidä riisistä lainkaan, ja kaikkein kamalinta ovat ne jasmin- ja basmatiriisit, jotka haisevat kypsennettäessä vanhoille sukille ja tiskirätille. Pakastealtaassahan on niitä thaikuutioita, ja työkaverit toisinaan niitä lämmittää. Mutta jo se riisi tökkii ajatuksen tasollakin. Joten onko olemassa mitään sellaista aasialaista reseptiä, josta saattaisin tykätä?
Ei ole.
Osaan, mutten halua. Suomalainen ruoka on paljon parempaa ja puhtaampaa myös maultaan.
Joo, osaan keittää riisiä.