Vierailija

"Menkääpä nyt ulos kun se on niin EHANAA" "No onkos jokainen reipas avmamma jo ulkona lasten kanssa" ym

  • ylös 0
  • alas 3

Kommentit (6)

Vierailija

Täysin ohiksena tartun sanaan patikointi.

Asuin pari vuotta Keski-Euroopassa, missä lapsia ei laitettu viikonloppuna ulos leikkimään, vaan koko perhe lähti patikoimaan. Eväät reppuun ja 5-8 tunnin patikkaretkelle. Ensin luulin, että se oli joku sukupolvikokemus noin 30v ikäisille nuorille perheille ja pariskunnille, mutta sitten tajusin, että se oli aika lailla tavallinen tapa perheille olla yhdessä.

Meillä ulos lasten kanssa lähtee isä, jos äiti haluaa siivota rauhassa tai äiti, jos isä ei nyt vaan viitsi. Koko perhettä yhdessä näkee uskomattoman harvoin. Aikanaan Helsingissä.

Vierailija

Pienten lasten kanssa ulkoilu on eri lailla raskasta, koska niitä pitää vahtia koko ajan silmä kovana. Ainakin noita meidän 2-vuotiaita. Järkeä päässä vielä hyvin vähän, intoa kaikkeen vaaralliseen vaikka kuinka. Olen suosiolla luopunut ajatuksesta ulkoilla taloyhtiön leikkipaikalla jos olen yksin lasten kanssa (vieressä autotie, ei aitaa), ja pakkaan yleensä lapset vaunuihin ja kävellään tuonne parin kilsan päähän leikkipuistoon jossa on aita. Tietenkin sielläkin on vaarana että lapsi juoksee keinun alle/putoaa pää edellä/teloo itseään jollakin muulla tavalla, mutta se harvemmin on hengenvaarallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Koska tehdessä lasten kanssa mitä tahansa pitää kokoajan valvoa haukkana, sinä kun olet vastuussa heidän hengestään. Mitä enemmän lapsia, sitä monempaan pirstaleeseen huomio jakaantuu, ja se on varsin kuormittavaa.

Kun lähtee yksin lenkille/salille/mitä vaan, ei tarvitse keskittyä kuin siihen omaan suoritukseen. Se on paljon helpompaa.

Vierailija

Käsittämättömintä on se, että lapsi, joka osaisi jo itsekin juosta, pakataan rattaisiin istua nököttämään, kun mamma lähtee juoksulenkille. Päiväunilenkit vielä tajuan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla