Ideoita viikonloppupäivälliselle, kun anoppi ja appiukko tulossa syömään?
Ei allergioita, mutta ei punaista lihaa (paitsi jauhelihaa) - älkää kysykö miksi..
Pitäisi olla ruokaisa pääruoka, ei keitto. Tuon lisäksi jälkiruoka.
Leipää on ja kaikki juomat vedestä viiniin.
En ole mikään taitava kokki, enkä todellakaan osaa laittaa esille mitenkään näyttävästi. Eli ruoan pitäisi itsessään olla näyttävä ja värikäs, houkutteleva paistoastiassaan tai todella helposti siirrettävissä tarjoiluastiaan (esim. joku kastike tms.).
Kommentit (14)
Äh, olin juuri tulossa ehdottamaan jotain ihanaa pataruokaa... mutta jauhelihasta, jaiks!
Tee Igorin kanaa joko uunissa tai pannulla, siihen riisiä ja hyvä salaatti kylkeen. Ei voi mennä pieleen. Ellei sitten paprika ole liian eksoottista....
Jauhelihasta - tee peruna- tai aito moussaka tai perus lasagne.
Vierailija kirjoitti:
Äh, olin juuri tulossa ehdottamaan jotain ihanaa pataruokaa... mutta jauhelihasta, jaiks!
Tee Igorin kanaa joko uunissa tai pannulla, siihen riisiä ja hyvä salaatti kylkeen. Ei voi mennä pieleen. Ellei sitten paprika ole liian eksoottista....
Jauhelihasta - tee peruna- tai aito moussaka tai perus lasagne.
Jatkan vielä.
Tai tee broilerin soiroista (leikattu fileestä) tai possunfileestä leivitettyjä pihvejä jotka paistat juuri ennen syöntiä voi-öljyseoksessa. Tulee rapeita ja hyviä. Lisäksi vaikka ratatouillea tai paistettuja perunoita, salaattia ja valkosipulimajoneesia. Ihan herkkua ja helposti
Mureke jonka sisällä kananmunia. Samaan vuokaan uunijuureksia. Perunamuusi, salaattia. Helppoa ei millään tavoin eksoottista. Mutta on kyllä hyvääkin.
Käykö kalakaan?
Uunilohi, helppoa ja hyvää.
Perunaa (vaikka muussina) ja uunijuureksia. Vihersalaatti (salaatti, tomaatti, kurkku), näyttävyyttä saa kun valitsee pikkutomaatteja joita usein löytyy myös värilajitelmana.
Jos kokolihaa ei saa olla niin kuulostaa, että jommallakummalla vieraista on tekarit, joten helposti pureksittava ruoka on varma valinta.
Jälkiruoaksi esim. Mustikkapiirakkaa vanilijavaahdolla.
Meinasin just kans ehdottaa mureketta, mutta pekonilla kuorrutettuna. Ulkonäkö on kiva.
Helppo ja hyvä hitti: Savuhovin kalkkuna paisti: marinoi edellisenä iltana jugurtissa, valkosipulissa ja paprikajauheessa. Paista miedolla lämmöllä uunissa syöntipäivänä. Tee vielä ihana kylmä jugurttikastike, jossa vähän pippuria ja minttua ja dion sinappia. Jasminriisiä ja runsas salaatti!
Sanoisin, että : nam 🤗
Joo, mureke pekonikuorrutuksella. Ja samassa vuoassa olevat juurekset saa samalla makua.
Jälkkäriksi joku marjapiirakka, bostonkakku tai naked cake.
Vierailija kirjoitti:
Siis mistä te teette murekkeen?
Eiku sori!! Jauheliha näköjään käykin appivanhemmille!
No jauhelihasta. Naudan luovuttamasta.
Eikö se maksamakkarasoppa käy alkukeitoksi?
100 g makaronilaatikkoa?
Kielsit kysymystä, mutta haluaisin silti kysyä tuon jauhelihajutun...?
Miksi ne teille käy syömässä? Eikö niillä ole varaa syödä kotonaan?