Kana- ja lohisalaattia popsittu kaksi viikkoa. Mitä muuta hyvää ja vähähiilarista ruokaa tekisi? Hyviä vinkkejä kaivataan!
Avokadoa, raejuustoa, maustamatonta jugurttia marjoilla joka päivä. Yritän vähän keventää oloa ja olen jättänyt pastan ja leivän pois. Netti on pullollaan reseptejä mutta en nyt ensihakemalla kuitenkaan löytänyt..
Mielikuvituskaan ei nyt ole avuksi.
Auta sinä minua ja kerro vähähiilarinen ja terveellinen luottoreseptisi.
Kommentit (24)
Suosittelen erilaisia munakkaita (oma mielikuvitus on rajana). Ne ovat täyttäviä ja pitää nälkää.
Itse, kun karppasin aikoinani, tein paljon lisukkeita kesäkurpitsasta ja kukkakaalista. Kukkakaalista gratiinia ja kesäkurpitsaa paistoin lohkoina tai tein spagettia. Siihen sitten kylkeen juurikin sitä broileria, kalaa tai nautaa. Jos kaipaa vielä illalla vähän lämmintä ja nopeeta, niin paistoin kesäkurpitsalohkoja ja heitin sekaan pannulle purkillisen tonnikalaa + fetaa.
predator kirjoitti:
Kun hiilarit poistaa ruokavaliosta elämä on perseestä ja mautonta.
Joo, kaameaa kun pitää luopua vehnäleivästä, pastasta ja riisistä jotka ovat niin maukkaita ja vivahteikkaita.
Vierailija kirjoitti:
Savolainen Mykkyrokka
0,5 litraa verta
4-5 dl ohrajauhoja
1 Sipuli
10 suurta perunaa
1,6 kg karjalanpaistilihoja tai mieluummin 2 kpl 0,8 kg:n klöntt
0,7 kg maksaa
2 possun sydäntä
2 munuaista
1 dl olutta
30-40 g suolaa ja kokonaisia pippureita 1-2 pussia
4,5 litraa vettä
🤣
Vierailija kirjoitti:
Savolainen Mykkyrokka
0,5 litraa verta
4-5 dl ohrajauhoja
1 Sipuli
10 suurta perunaa
1,6 kg karjalanpaistilihoja tai mieluummin 2 kpl 0,8 kg:n klöntt
0,7 kg maksaa
2 possun sydäntä
2 munuaista
1 dl olutta
30-40 g suolaa ja kokonaisia pippureita 1-2 pussia
4,5 litraa vettä
Haha! Eikö savolaisissa ohrajauhoissa ja perunoissa ole hiilareita ollenkaan? Justiinsa juu! Näissä savolaisten jutuissa vastuu siirtyy aina kuulijalle/ lukijalle. :DD
Aion kohta tehdä tätä:
Pohja:
3 munaa
2,5 dl turkkilaista/kreikkalaista tanakkaa jugurttia tai smetanaa (minä teen smetanasta)
3 dl juustoraastetta
2tl leivinjauhetta
2tl psylliumia
200 astetta ja kauniin kullanruskeaksi
Päälle lisätään paistettu jauheliha-sipuli-paprika-kesäkurpitsa-aurajuusto tai muu vastaava täyte, voi laittaa ranskankermaa tms. sekaan jos haluaa kosteampaa. Koko homma rullalle, päälle juustoraastetta ja vielä hetkeksi uuniin.
predator kirjoitti:
Kun hiilarit poistaa ruokavaliosta elämä on perseestä ja mautonta.
No, enpä nyt täysin hiilareista ole luopunut. Eilenkin söin pari hapankorppua ja banaania muutaman kerran viikossa. En tuijota hiilareita. Yritän vain "terveellistää" syömisiäni, eikä haittaa vaikka muutama kilokin lähtisi ....pitkällä tähtäimellä.
Pitsaa
Pohjaan muutama kananmuna ja niin paljon juustoraastetta että on paksua. Pellille ja uuniin. Kun on kauniisti paistunut, jäähdytetään hieman ennen tomaattipyreen tms. lisäämistä ja sitten vaan halutut täytteet päälle ja uudestaan uuniin. On hyvää.
predator kirjoitti:
Kun hiilarit poistaa ruokavaliosta elämä on perseestä ja mautonta.
Aivan aivan. Kiva kun kerroit ;)
Tsemppiä. Tälläistä on kiva lukea, kun tuntuu ettei ihmiset enää pidä huolta itsestään.
Vierailija kirjoitti:
Itse, kun karppasin aikoinani, tein paljon lisukkeita kesäkurpitsasta ja kukkakaalista. Kukkakaalista gratiinia ja kesäkurpitsaa paistoin lohkoina tai tein spagettia. Siihen sitten kylkeen juurikin sitä broileria, kalaa tai nautaa. Jos kaipaa vielä illalla vähän lämmintä ja nopeeta, niin paistoin kesäkurpitsalohkoja ja heitin sekaan pannulle purkillisen tonnikalaa + fetaa.
Ap ei kylläkään karppaa.
predator kirjoitti:
Kun hiilarit poistaa ruokavaliosta elämä on perseestä ja mautonta.
Kuka sellaista tekisi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Savolainen Mykkyrokka
0,5 litraa verta
4-5 dl ohrajauhoja
1 Sipuli
10 suurta perunaa
1,6 kg karjalanpaistilihoja tai mieluummin 2 kpl 0,8 kg:n klöntt
0,7 kg maksaa
2 possun sydäntä
2 munuaista
1 dl olutta
30-40 g suolaa ja kokonaisia pippureita 1-2 pussia
4,5 litraa vettäHaha! Eikö savolaisissa ohrajauhoissa ja perunoissa ole hiilareita ollenkaan? Justiinsa juu! Näissä savolaisten jutuissa vastuu siirtyy aina kuulijalle/ lukijalle. :DD
Ap sanoi jättäneensä leivän ja pastan, ei puhunut perunasta mitään.
Kanan ja kalan tilalle munaa, papuja, linssejä, possua, lammasta, lehmää, poroa... Suikaleina, jauhettuna, pihvinä....
Salaatin tilalle pannulla paistettua raastetta, vokkia, höyrytettyjä kasviksia...
Vaihtelua vaikka kuinka ja vielä ei tarvitse yhtään reseptiä :)
Pikaruokana meillä on tonnikalaa valmiissa tomaattikastikkeessa ja kikhernenuudelit.
Tänään syötiin kermahaudutettua hapankaalia ja bratwurstia. Joku lihakin olisi sopinut tuohon hyvin mutta välillä kunnon tuoremakkaraa. Hiilareita 2,9g
Hellalla porisee ihana ruokaisa gulassi johon laitoin myös loput hapankaalista, annoksessa 15g hiilareita.
Ja ei siis olla vakavaotsaisia karppeja, hiilarit välillä 60-120g/vrk, syödään mm hedelmiä, juureksia, marjoja jne.
Itse yleensä syön aurajuustoa ja runkkailen. Ei tee mieli hiilareita silloin. Joskus menee kolmekin pakettia päivässä. Haju sormissa on kyllä melkoinen.
Melanzane parmiggiana. Munakoisoa, mozzarellaa, parmesania, tomaattikastiketta ja uuniin. Googlaa HS:n resepti.
Paista lehtikaalia ja pinaattia pannulla valkosipulin kanssa, tomaatteja ja siemeniä joukkoon. Paista halloumijuustoa päälle.
Savolainen Mykkyrokka
0,5 litraa verta
4-5 dl ohrajauhoja
1 Sipuli
10 suurta perunaa
1,6 kg karjalanpaistilihoja tai mieluummin 2 kpl 0,8 kg:n klöntt
0,7 kg maksaa
2 possun sydäntä
2 munuaista
1 dl olutta
30-40 g suolaa ja kokonaisia pippureita 1-2 pussia
4,5 litraa vettä