Voiko kahvia tehdä näin?
Olin erään tuttavan luona ja hän tarjosi kahvia. Sanoin juovani mieluummin teetä (onneksi sanoinkin), joten hän keitti kahvia vain itselleen. Hänellä ei kuitenkaan ole kavinkeitintä, joten näin jotain, mitä en ikinä ennen ole nähnyt. Hän laittoi mukiin lusikallisen kahvinpuruja (juhlamokkaa, sitä mitä laitetaan kahvinkeittimeen) ja kaatoi päälle kuumaa vettä. Sitten hän joi sen, aivan siivilöimättä. Eikö tuo ole ihan kamalan pahaa? Ja luulisi, ettei kovin terveellistäkään ole...
Kommentit (15)
Ehkä olisi keittänyt kahvinkeittimellä, jos sinäkin olisit juonut? Ettei vain ollut pikakahvia?
Jos ei, niin kyllähän se vähän kokkeroiselta maistuu, mutta purut putoo kuitenkin mukin pohjalle hetken päästä, ja niitä ei tietenkään kannata juoda.
Ei se siihen terveellisyyteen vaikuta. Yhtä terveellistä tai epäterveellistä kuin "oikealla" tavalla valmistettu...
No, tuohan nyt on käytännössä sama homma kuin pannukahvia tekisi tai pressopannua käyttäisi. Täytyy vain odottaa että purut laskevat pohjalle eikä passaa paljon sekoitella. Maku voi olla ihan hyvä, kunhan tosiaan malttaa odottaa että purut laskeutuvat.
Pikamurukahvi ei ainakaan ole hyvää.Vähän ihmettelin kun rikas nainen harrasti sellaisia.
Kahvia voi tehdä noin eikä ole kamalan pahaa. Kahvinpurut uppoaa pohjalle kun antaa tarpeeksi aikaa hautua veden kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Ei se siihen terveellisyyteen vaikuta. Yhtä terveellistä tai epäterveellistä kuin "oikealla" tavalla valmistettu...
Kyllä muuten vaikuttaa, suodatinkahvi on terveellisempää kuin pannukahvi.
Kahvissa on kafestolia, joka nostaa kolesterolia, mutta se suodatetussa kahvissa se jää suodattimeen.
Paremman makuinen todennäköisesti kuin halvalla keittimellä keitetty jossa lämpötila jää alhaiseksi
Joo, pannukahvia. Ne purut laskee mukin pohjalle kun odottaa hetken.
Tuttavapariskunta ei edes omista kahvinkeitintä, pelkkää pannukahvia juovat. Ja on kyllä hyvää ja kuumaa. Mutta on se vähän vaivalloista, että kyllä meillä keitetään keittimellä.
Vierailija kirjoitti:
Ehkä olisi keittänyt kahvinkeittimellä, jos sinäkin olisit juonut? Ettei vain ollut pikakahvia?
Jos ei, niin kyllähän se vähän kokkeroiselta maistuu, mutta purut putoo kuitenkin mukin pohjalle hetken päästä, ja niitä ei tietenkään kannata juoda.
Ei olisi keittänyt kahvinkeittimellä, vaikka olisinkin juonut, koska ei omista sellaista (kysyin asiasta). Ja ei ollut pikakahvia, näin kun lusikalla otti ihan normaalista juhlamokkapaketista mukiin. En mä niin tyhmä ole, etten pikakahvia erottaisi normaalista kahvista..
ap
Minä keitän kahvia tuolla tapaa melkein päivittäin. Tarpeeksi iso kuppi ja malttia antaa porojen laskeutua pohjaan on homman nimi. Lusikallinen poroja kupin pohjalle ja vedenkeittimestä vettä päälle. Tekniikkalaji, jos sen tekee oikein niin kaikki porot on sievästi siellä pohjalla.
Jos keitän useamman kupillisen kerralla niin sitten teen pressopannulla. Kahvinkeittimen heitin roskiin kun en sitä koskaan käyttänyt.
Itse keitäin pressokeittimellä, koska tulee mielestäni paljon parempaa kuin suodatinkahvista millään kahvinkeittimellä keitetystä. Ei eroa tuosta kaverisi tavasta muuten kuin että pressopannussa ne purut sitten painetaan sinne pohjalle ja valtaosa jää pannuun. Mutta jos jaksaa antaa mukissa laskeutua tarpeeksi ja juo turhia ravistelematta, niin eipä sieltä paljon puruja nouse. Eli hyvää kahvia olisit todennäköisesti saanut.
Minä teen kahvini noin. Kiehautan kupillisen vettä mikrossa ja kippaan puruja päälle, käytän kyllä pannujauhatusta.
Vierailija kirjoitti:
Pikamurukahvi ei ainakaan ole hyvää.Vähän ihmettelin kun rikas nainen harrasti sellaisia.
Se vaihtelee että ihmiset pitää, itse juon Nescafe Gold pikakahvia (muista en oikein pidä), pidän siitä enemmän kuin keitinkahvista ja ei ole siitä kiinni että ei olisi varaa kahvinkeittimeen.
Yleensäkään en ymmärrä miten rikkaus tai sen puute tähän asiaan vaikuttaa (ja eikös pikakahvi ole lienee kalliimpaakin).
Ei kahvi ylipäätään ole terveellistä. Mutta tuskin tuo kovin hyvääkään oli.