Susanna Koski tuomitsee kärsimystä aiheuttavan halal-teurastuksen
https://www.verkkouutiset.fi/susanna-koski-tuomitsee-karsimysta-aiheutt…
– Suomalaisen ruokakulttuurin ja -perinteiden keskeinen kivijalka rakentuu vastuuseen eläinten hyvinvoinnista. Meillä kunnioitetaan elämää, ruokaa ja ravintoa. Tarpeettoman kivun tuottaminen ei ole tätä päivää, eikä halal-teurastus yksiselitteisesti kuulu suomalaiseen ruokakulttuuriin, jonka kehittäminen on omalla vastuullamme, sanoo Susannan Koski tiedotteessaan.
Kommentit (26)
Vierailija kirjoitti:
Entäpä kärsimystä aiheuttamaton halal-teurastus? Niinhän se Suomessa tehdään, eläin tainnutetaan ennen verenlaskua ja Eviran tarkastuseläinlääkäri on läsnä valvomassa.
Mutta oikeaoppisessa halal-teurastuksessa eläimen tulee olla tajuissaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Entäpä kärsimystä aiheuttamaton halal-teurastus? Niinhän se Suomessa tehdään, eläin tainnutetaan ennen verenlaskua ja Eviran tarkastuseläinlääkäri on läsnä valvomassa.
Mutta oikeaoppisessa halal-teurastuksessa eläimen tulee olla tajuissaan.
Ei tarvitse., kunhan verenlasku aloitetaan yhtä aikaa tainnutuksen kanssa.
SUOMESSA halal-teurastus tapahtuu täysin samoin kuin muukin teurastus.
Tässä Eviran sivuilta, koska et kumminkaan muutoin usko:
"5. Onko halal-teurastus sallittu Suomessa? Miten sitä valvotaan?
Suomen lainsäädäntö mahdollistaa sellaisen uskonnollisista syistä noudatettavan erityisen teurastustavan, jossa verenlasku aloitetaan samanaikaisesti eläimen tainnuttamisen kanssa. Uskonnollisista syistä noudatettava erityinen teurastustapa on sallittua vain teurastamossa Eviran tarkastuseläinlääkärin läsnä ollessa. Monet islamilaiset yhteisöt hyväksyvät kuitenkin myös eläinten tainnuttamisen ennen verenlaskua, ja käytännössä Suomessa tuotetaankin halal-lihaa ainoastaan siten, että eläin tainnutetaan ensin ennen verenlaskua. Suomessa halal-teurastus ei eläinten kohtelun ja hyvinvoinnin osalta siten poikkea mitenkään tavanomaisesta teurastuksesta. Halal-teurastusta tehdään Suomessa tällä hetkellä neljässä teurastamossa, joskin halal-teurastettujen eläinten lukumäärä on pieni.
6. Onko kosher-teurastus sallittu? Miten sitä valvotaan?
Lainsäädännön osalta kosher-teurastus vertautuu halal-teurastukseen. Suomessa myytävä kosher-liha on tuontilihaa."
https://www.evira.fi/elaimet/elainsuojelu-ja-elainten-pito/elainsuojelu…
Jännä muuten, että kosherteurastus tapahtuu oikeaoppisesti siis täysin samoin kuin halal. Mutta kas kummaa, palstapers.ja ei juutalaisten rituaalit kiinnosta yhtään....
;-D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Entäpä kärsimystä aiheuttamaton halal-teurastus? Niinhän se Suomessa tehdään, eläin tainnutetaan ennen verenlaskua ja Eviran tarkastuseläinlääkäri on läsnä valvomassa.
Mutta oikeaoppisessa halal-teurastuksessa eläimen tulee olla tajuissaan.
Kun verta lasketaan, eläimen verenpaine romahtaa ja samassa eläin menettää tajunsa. Siis taitavasti ja asianmukaisesti tehty halal- tai kosher-teurastus ei ole tehotuotantoteurastusta huonompi eläimen kannalta.
Kuka helv... on Susanna Koski, ja miksi kukaan on noin tampio, että aukoo päätään asiasta viitsimättä ottaa yhtään selvää?
https://www.evira.fi/elaimet/elainsuojelu-ja-elainten-pito/elainsuojelu…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Entäpä kärsimystä aiheuttamaton halal-teurastus? Niinhän se Suomessa tehdään, eläin tainnutetaan ennen verenlaskua ja Eviran tarkastuseläinlääkäri on läsnä valvomassa.
Mutta oikeaoppisessa halal-teurastuksessa eläimen tulee olla tajuissaan.
Ei, mutta elävä täytyy olla. Eli ei saa kuolla tainnutukseen.
Vierailija kirjoitti:
Laittomat teurastamot pitäisi kieltää!
Eiköhän laittomat teurastamot ole jo kielletty. Muutenhan se ei olisi laiton.
Tuomitsisi vielä kärsimystä aiheuttavan turkistarhauksen. Varmasti kiduttaa eläimiä enemmän mitä suomalainen halal-teurastus. Kettujen ja minkkien elämä on myös kärsimystä ahtaissa teräshäkeissä, liha- ja maitokarjallakin on paremmat oltavat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Entäpä kärsimystä aiheuttamaton halal-teurastus? Niinhän se Suomessa tehdään, eläin tainnutetaan ennen verenlaskua ja Eviran tarkastuseläinlääkäri on läsnä valvomassa.
Mutta oikeaoppisessa halal-teurastuksessa eläimen tulee olla tajuissaan.
Ei tarvitse., kunhan verenlasku aloitetaan yhtä aikaa tainnutuksen kanssa.
SUOMESSA halal-teurastus tapahtuu täysin samoin kuin muukin teurastus.
Tässä Eviran sivuilta, koska et kumminkaan muutoin usko:
"5. Onko halal-teurastus sallittu Suomessa? Miten sitä valvotaan?
Suomen lainsäädäntö mahdollistaa sellaisen uskonnollisista syistä noudatettavan erityisen teurastustavan, jossa verenlasku aloitetaan samanaikaisesti eläimen tainnuttamisen kanssa. Uskonnollisista syistä noudatettava erityinen teurastustapa on sallittua vain teurastamossa Eviran tarkastuseläinlääkärin läsnä ollessa. Monet islamilaiset yhteisöt hyväksyvät kuitenkin myös eläinten tainnuttamisen ennen verenlaskua, ja käytännössä Suomessa tuotetaankin halal-lihaa ainoastaan siten, että eläin tainnutetaan ensin ennen verenlaskua. Suomessa halal-teurastus ei eläinten kohtelun ja hyvinvoinnin osalta siten poikkea mitenkään tavanomaisesta teurastuksesta. Halal-teurastusta tehdään Suomessa tällä hetkellä neljässä teurastamossa, joskin halal-teurastettujen eläinten lukumäärä on pieni.
6. Onko kosher-teurastus sallittu? Miten sitä valvotaan?
Lainsäädännön osalta kosher-teurastus vertautuu halal-teurastukseen. Suomessa myytävä kosher-liha on tuontilihaa."
https://www.evira.fi/elaimet/elainsuojelu-ja-elainten-pito/elainsuojelu…
Jännä muuten, että kosherteurastus tapahtuu oikeaoppisesti siis täysin samoin kuin halal. Mutta kas kummaa, palstapers.ja ei juutalaisten rituaalit kiinnosta yhtään....
;-D
No luitko mitä kopioit? Suomessa ei tuoteta kosher-teurastettua lihaa.
Eikä se riitä että Evira ell seisoo halal-teurastuksia vahtimassa, ei kaikkea Suomen halal-lihaa teurasteta teurastamoissa. Jos sinulla on yhtään isompi lampola niin ostohalukkaat ähläämit pihassa ovat vain ajan kysymys. Ja eläin pitäisi tietysti saada elävänä...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Entäpä kärsimystä aiheuttamaton halal-teurastus? Niinhän se Suomessa tehdään, eläin tainnutetaan ennen verenlaskua ja Eviran tarkastuseläinlääkäri on läsnä valvomassa.
Mutta oikeaoppisessa halal-teurastuksessa eläimen tulee olla tajuissaan.
Aivan oikein, ja tätä tullaan vaatimaan niin kauan, kuin maapallo pyörii. Jo pelkästään siksi, että elävän eläimen silpomisesta tuleva mielihyvä jää muuten kokematta.
Oikeasti veren päästäminen voidaan tehdä melko kivuttomasti. Moni ihminen käy luovuttamassa verta aivan vapaaehtoisestikin ja tuntee vain pienen piston.
Näissä keskitytään aina vääriin asioihin.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Oikeasti veren päästäminen voidaan tehdä melko kivuttomasti. Moni ihminen käy luovuttamassa verta aivan vapaaehtoisestikin ja tuntee vain pienen piston.
Näissä keskitytään aina vääriin asioihin.
Sinkkumies
Meinaatko että halal-teurastettavalle lehmälle kanyyli suoneen ja sitten vain odotellaan?
Minäkin tuomitsen. Kuten myös turkistarhauksen, jota Susanna jostain kumman syystä haluaa edistää ja mainostaa. Pieni ristiriita mielestäni.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Entäpä kärsimystä aiheuttamaton halal-teurastus? Niinhän se Suomessa tehdään, eläin tainnutetaan ennen verenlaskua ja Eviran tarkastuseläinlääkäri on läsnä valvomassa.
Mutta oikeaoppisessa halal-teurastuksessa eläimen tulee olla tajuissaan.
Kun verta lasketaan, eläimen verenpaine romahtaa ja samassa eläin menettää tajunsa. Siis taitavasti ja asianmukaisesti tehty halal- tai kosher-teurastus ei ole tehotuotantoteurastusta huonompi eläimen kannalta.
Se on 10 sekunttia ihmiselläkin, jos aivoihin verta vievä valtimo katkaistaan.
Aivot sammahtavat ilman verta ja happea.
Sinkkumies
Suomessakin teurastus tapahtui ennen niin, että sydän pumppasi veren pois kehosta. Silloin saadaan parempaa lihaa.
Halal:ssa on tärkein rukous.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Entäpä kärsimystä aiheuttamaton halal-teurastus? Niinhän se Suomessa tehdään, eläin tainnutetaan ennen verenlaskua ja Eviran tarkastuseläinlääkäri on läsnä valvomassa.
Mutta oikeaoppisessa halal-teurastuksessa eläimen tulee olla tajuissaan.
Kun verta lasketaan, eläimen verenpaine romahtaa ja samassa eläin menettää tajunsa. Siis taitavasti ja asianmukaisesti tehty halal- tai kosher-teurastus ei ole tehotuotantoteurastusta huonompi eläimen kannalta.
Eläin ei menetä tajuntaansa halal-teurastuksessa,( siis sellaisessa missä eläintä ei lyödä päähän). Sitten menettää kun riittävästi verta on poistunut eläimestä.
Entäpä kärsimystä aiheuttamaton halal-teurastus? Niinhän se Suomessa tehdään, eläin tainnutetaan ennen verenlaskua ja Eviran tarkastuseläinlääkäri on läsnä valvomassa.