Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Teetkö koskaan porsaanlihakastiketta?

Vierailija
13.01.2018 |

Millainen on ohjeesi, ostatko lihaköntsän vai suikaleita, kauanko kastikkeesi muhii ennen syömistä?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen, kypsyy nopeammin kuin nauta. Ostan miten milloinkin. On harhaanjohtavaa puhua /myydä possua/porsasta. Sikaa se on,ei possuja teurasteta! Kuulostaa vissii myyvemmältä ?

Vierailija
2/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No puolen vuoden ikäinen sika on aina nuori kuitenkin, vaikkei pikkupossu olekaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän kaupasta saa porsaanlihasuikaleita, joissa ei ole säilöntäkaasuja vaan leikattu kaupassa. Osan rasvasta jätän suosiolla syömättä ja osan syötän koiralle, mutta antaa hyvää makua ja osan rasvasta kyllä syönkin, koska en voi käyttää ruuanlaitossa kermaa tai juustoa. 

Vierailija
4/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen, kypsyy nopeammin kuin nauta. Ostan miten milloinkin. On harhaanjohtavaa puhua /myydä possua/porsasta. Sikaa se on,ei possuja teurasteta! Kuulostaa vissii myyvemmältä ?

No jos puolen vuoden iässä viedään teuraaksi niin porsaasta puhuisin?

Vierailija
5/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu paistan herkkusieniviipaleiden kanssa, smetanaa, kermaa ja hillosipuleita ja mausteet tietty. Tosi hyvää!

Vierailija
6/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oi teen, tätini ohjeella.

Kaslerista. Sipulia ja valkosipulia kuullotetaan ensin voin ja öljyn seoksessa. Sitten suikaloitu kasler pannulle ja ruskistetaan. Sekaan jauhoja, jotka siis suurustuvat siinä lihan ja sipulin kanssa ja lisätään vettä ja mausteita- suolaa, hieman valkopippuria, vähän soijaa, sinappia. Maistelemalla hyvä tulee. Sitten annetaan hautua kauan pienellä lämmöllä. Lopuksi lisätään kermaa. Ihan oikeaa kuohukermaa.

Tarjotaan perunoiden kanssa. Porkkanaraaste sopii kaveriksi. Porkkanaa voi muuten lisätämyös kastikkeeseen jos haluaa vähentää lihan määrää, Tärkeintä on pitkä haudutus, ihan ne suikaleetkin suikaleetkin sopii tähän jos vaan on aikaa hauduttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen, ei meillä nautaakaan ole varaa ostaa. Ja jos on ulkofilettä niin ei sen tarvitse muhia iäisyyttä. Yleisin kastike on varmaan tomaattikastike, silleen chili con carne -tyyliin.

Vierailija
8/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teen, kypsyy nopeammin kuin nauta. Ostan miten milloinkin. On harhaanjohtavaa puhua /myydä possua/porsasta. Sikaa se on,ei possuja teurasteta! Kuulostaa vissii myyvemmältä ?

No jos puolen vuoden iässä viedään teuraaksi niin porsaasta puhuisin?

No,minkä ikäisenä se muuttuu siaksi? Mielestäni se pieni pahnoissa on possu

Vierailija
10/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No itse ajattelisin sukukypsyyttä ja tietyn koon saavuttamista, mikä tapahtuu suht samaan aikaan teurastuksen kanssa eli sika on elänyt vain possun elämää, muttei sian elämää eli siinä mielessä se possunlihakaan ei ole täysin harhaanjohtava. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
13.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teen, kypsyy nopeammin kuin nauta. Ostan miten milloinkin. On harhaanjohtavaa puhua /myydä possua/porsasta. Sikaa se on,ei possuja teurasteta! Kuulostaa vissii myyvemmältä ?

No jos puolen vuoden iässä viedään teuraaksi niin porsaasta puhuisin?

No,minkä ikäisenä se muuttuu siaksi? Mielestäni se pieni pahnoissa on possu

Voi kun edes se possu saisi olla pahnoissa..

https://www.vastavalo.net/albums/userpics/13414/normal_1146_porsaat7.jpg