Voiko raa'aksi jäänyttä piirakka paistaa myöhemmin lisää?
Olen surkea leipuri, mutta kokeilin äsken tehdä itse vieraille omenapiirakkaa. Otin sen kuitenkin uunista pois liian aikaisin, minkä huomasin kun leikkasin piirakasta koepalan. Keskiosa on liian tiivis ja "märkä", ja piirakka taitaa olla vähän lättänäkin. Harmittaa.
Voinko paistaa piirakkaa uudestaan hetken aikaa, jotta keskiosa kypsyisi? Vai onko liian myöhäistä, kun piirakka on ollut jo jäähtymässä puolisen tuntia pöydällä?
Kyllä tuota noinkin syö, etenkin vaniljajäätelön kanssa kuten suunnittelin, mutta kysyn nyt vielä täältä, jos joku kokeneempi leipoja osaisi auttaa.
Kommentit (5)
Ei siitä kunnollista tule.
Kerralla paistetaan loppuun.
Jos se ehtii välissä jäähtyä, ei hyvä.
Veljeni on kylässä. Tein omenapiirakan pitkän kaavan mukaan, hyvät aineet. Laitoin uuniin, oli pakko viedä koiraa ulos. Laitoin ajastimen minimiajalle. Pyysin, että tarkastaa, onko kypsää. Hän on aina ollut hätähousu. Ruoasta riippumatta, ei malta odottaa ruoan kypsymistä. Niinhän siinä taas kävi. Palattuani oli todettavissa, piirakan olisi täytynyt kypsyä uunissa ainakin 5 - 8 minuuttia lisää. Pelkäsin tätä, mutta ajattelin että kai sentään piirakan kypsyyden malttaa katsoa. Jopa päälle näki että taikina oli vaalea yhä. Mitään en voinut sanoa, laitoin uuniin vaikka oli ollut 20 minuuttia jäähtyneenä. Enää en laske hänen varaansa.
Voi.