Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Täytyykö saaristolaisleivän kaljamaltaat keittää?

Vierailija
23.12.2017 |

En keittänyt ja leipä maistuu oudolle. Maltaat tarttuu hampaisiin. Ohjeessa ei sanottu tästä mitään!! Nyt on joulu pilalla jos ei voi syödä ja tämä meni pieleen. En varmasti ala uutta leipää tekemään! Voiko leipää silti syödä vai onko se nyt myrkyllistä tai jotenkin haitallista? Voiko lapsille tarjota? Entäs vanhuksille? Jos ei niin voidaanko me aikuiset syödä sitä? Asiallisia vastauksia pikaisesti kiitos!

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
23.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei keitetä, kuuluu olla tuntumaa. Ilmeisesti pitkä nostatusaika on osittain siksi, että maltaat pehmenee hiukan.

Vierailija
2/6 |
23.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saaristolaisleipää saa ihan kaupasta. Me ostettiin K-Supermarketista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
23.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole keittänyt, aina heittänyt sekaan vaan. Kyllähän se hampaisiin kiinni jää, sen kuuluukin olla sellaista rouheista tahmeaa.

Vierailija
4/6 |
23.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun ohjeessani maltaiden annetaan pehmetä nesteessä 15min. Ehkä juuri tämän takia leivän koostumus on tasainen. Onneksi, koska sattumainen leipä ei itselleni maistuisi...

Vierailija
5/6 |
23.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös sen leivän pitäis myös antaa "levätä" pari päivää leipomisen jälkeen ennen kuin laittaa tarjolle? Maku tai koostumus (tai joku muu?) paranee. Eli ei ole parhaimmillaan samana päivänä tai seuraavanakaan kun on leivottu.

Vierailija
6/6 |
23.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kuulu keittää. Anna taikinan nousta 1,5h ja uunissa 1,5, sen jälkeen annat olla seuraavaan päivään jääkaapissa. Ihanan rouheaa, makeaa ja tahmeaa! Jouluksi juuri tein 6 leipää, lahjaksi ja itselle.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kuusi