Täytyykö saaristolaisleivän kaljamaltaat keittää?
En keittänyt ja leipä maistuu oudolle. Maltaat tarttuu hampaisiin. Ohjeessa ei sanottu tästä mitään!! Nyt on joulu pilalla jos ei voi syödä ja tämä meni pieleen. En varmasti ala uutta leipää tekemään! Voiko leipää silti syödä vai onko se nyt myrkyllistä tai jotenkin haitallista? Voiko lapsille tarjota? Entäs vanhuksille? Jos ei niin voidaanko me aikuiset syödä sitä? Asiallisia vastauksia pikaisesti kiitos!
Kommentit (6)
Saaristolaisleipää saa ihan kaupasta. Me ostettiin K-Supermarketista.
En ole keittänyt, aina heittänyt sekaan vaan. Kyllähän se hampaisiin kiinni jää, sen kuuluukin olla sellaista rouheista tahmeaa.
Minun ohjeessani maltaiden annetaan pehmetä nesteessä 15min. Ehkä juuri tämän takia leivän koostumus on tasainen. Onneksi, koska sattumainen leipä ei itselleni maistuisi...
Eikös sen leivän pitäis myös antaa "levätä" pari päivää leipomisen jälkeen ennen kuin laittaa tarjolle? Maku tai koostumus (tai joku muu?) paranee. Eli ei ole parhaimmillaan samana päivänä tai seuraavanakaan kun on leivottu.
Ei kuulu keittää. Anna taikinan nousta 1,5h ja uunissa 1,5, sen jälkeen annat olla seuraavaan päivään jääkaapissa. Ihanan rouheaa, makeaa ja tahmeaa! Jouluksi juuri tein 6 leipää, lahjaksi ja itselle.
Ei keitetä, kuuluu olla tuntumaa. Ilmeisesti pitkä nostatusaika on osittain siksi, että maltaat pehmenee hiukan.