Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Joulun ALKUPALAT, mitä teidän alkupalapöydässä on?

Vierailija
17.12.2017 |

Mitä teidän alkupalapöydässä on tai on aiempina vuosina ollut?
Laittakaas listaa ja erityisesti kiinnostaa ne teidän suosikit!

Entäs joulun jälkkärit? Tekeekö kaikki vaan niitä jäädykkeitä, vai tarjoatteko muuta?

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole koskaan ollut alkupalapöytää.

Jälkiruokana ollut luumukiisseli ja kermavaahto.

Vierailija
2/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Graavilohi on tärkein ja suutarinlohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mätimoussea, graavilohta, sipulisilliä, saaristonsilakoita, kylmäsavuporoa, sienisalaattia, keitettyjä perunoita jne.

Vierailija
4/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään 😁

Vierailija
5/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkupaloina kaloja eli lämminsavulohi, kylmäsavulohituulihattuja, graavilohirullia ja mätileipäsiä. Lisukkeena perunoita ja salaatti, jossa ainakin viinirypäleitä, pähkinöitä ja granaattiomenan siemeniä. Pääruokana perinteiset kinkku, laatikot, rosolli ja sienisalaatti ja jälkiruokana luumujäädyke.

Vierailija
6/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkupaloina kraavattua kalaa ja juhannuksena pakastettuja uusia perunoita.

Jälkiruokana meillä on juustoja, pipareita ja suolakeksejä. Lapsille löytyy aina myös jäätelöä.

Riisipuuro on kyllä meidän joulun bravuuri. Sitä syödään niin aatto kuin joulupäivänäkin ja välillä tapaninakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakit, lihapullat ja perunasalaatti. Jälkkärinä jätskipuikot. Nam.

Vierailija
8/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä olisi jotain hyvää punaista lihaa alkupalapöytään? Esim. joku savustettu juttu tai muuten vaan joku missä paljon makua?

Hevosjutut ei oikein herätä innostusta, niitä on paljon tarjolla. Poroako sitten? Mitä leikkeleitä yms. on hyviä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmät kalat, niillä aloitetaan. Itse tykkään kaikenlaisista silleistä, joku sillijuttu ja graavilohta ihan varmasti pöydässä nytkin. Mies tykkää silakoista suutarinlohena, joten varmaan sitäkin.

Vierailija
10/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkupalapöytä, joka meillä joka vuosi kyllä osoittautuu pääruoaksi, kun ei oikein jaksa enää kinkkuja ja laatikoita vaikka pidetään useamman tunnin tauko välissä.

-Rosolli (ilman silliä eli porkkana, punajuuri, sipuli, maustekurkku, omena)

-Sienisalaatti

-Fetasalaatti

-Montaa laatua silliä

-Graavilohta

-Kylmäsavulohta

-Lämminsavulohta

-Keitettyjä kananmunia + jokirapupyrstö-kermaviili"mössöä"

-Keitettyjä perunoita

-Saaristolaisleipää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei olla niin hienostuneita, että olisi alkuruokapöytä :)

Jälkkäriksi on kakkua ja tietysti pipareita ja torttuja, pähkinöitä ja suklaata.

Vierailija
12/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään. Syön ihan normaalisti, ellen sitten ole pilvessä ja saa myssyjä. Sit häviää suuhun kaikki, etenkin juustot 😁 Kinkkua, laatikoita tai rosollia yms. paskaa en osta. Yök.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kala-allergisille kovat ajat tiedossa alkupalapöydissä. :D

Vierailija
14/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkuruoaksi yleensä itsetehdyt karjalanpiirakat ja graavilohi, erilaisia sillejä ja perunoita sekä tietysti rosollia. Pääruoaksi kalkkunaa, karjalanpaistia, perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa, porkkanalaatikkoa ja herneitä. Jälkiruoaksi luumukiisseliä ja kermavaahtoa. Myöhemmin illalla tietysti juustolautanen ja suklaata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kala-allergisille kovat ajat tiedossa alkupalapöydissä. :D

Ei meillä ole kala-allergikkoja.

Vierailija
16/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aattona graavisiika, muikunmäti, haukiterriini keitetty peruna.

Joulupäivänä jääkellarin lohi, sillikaviaari, haukimureke, peruna.

Tapanina jämät plus lasimestarinsilli.

Jos meillä olisi vieras, joka ei pidä kalasta, tekisin lisäksi pororullia

Vierailija
17/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Graavilohi, suutarinlohi, sillit, punasipulia, smetanaa, mäti, sienisalaatti, italiansalaatti, saaristolaisleipä, maksapatee

Vierailija
18/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä siis tehdään jokaiselle alkupalalautanen. Nro 16

Näin ei tule syötyä liikaa ja lasilautasesta saa näyttävän sitruunalla ja tillillä koristeltuna.

Vierailija
19/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En nyt alkupalapöydästä tiedä, mutta näillä mennään:

Rosolli ja v.pun kastike

Vihersalaatti rypäleillä ja mozzarellalla

Sienisalaatti

Graavi lohi

Sitruunasmetanasilli

Ruispalaset lohitahnalla

Loimulohi

Sitten lämpimiä jouluruokia kuten viljaposssun kinkku, savukalkkuna, laatikot (imelletty peruna, porkkana, lanttu ja bataatti), sinappikermakastike jne.

Jälkkäriksi tein ensimmäistä kertaa (parjaamasi) jäädykkeen puolukasta ja karpalosta sekä taatelikakun. Juustotarjotin 3-4 eri juustolla, merisuolakeksejä ja leipätikkuja, rypäleitä ja viikunahilloa. Plus tietty konvehdit, piparit ja tortut.

Voi olla että unohdin jotain, mutta jouluaatto ainakin noin.

Vierailija
20/20 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja joululimppua sekä riisipiirakoita.

-19-