Joulun ALKUPALAT, mitä teidän alkupalapöydässä on?
Mitä teidän alkupalapöydässä on tai on aiempina vuosina ollut?
Laittakaas listaa ja erityisesti kiinnostaa ne teidän suosikit!
Entäs joulun jälkkärit? Tekeekö kaikki vaan niitä jäädykkeitä, vai tarjoatteko muuta?
Kommentit (20)
Graavilohi on tärkein ja suutarinlohi.
Mätimoussea, graavilohta, sipulisilliä, saaristonsilakoita, kylmäsavuporoa, sienisalaattia, keitettyjä perunoita jne.
Alkupaloina kaloja eli lämminsavulohi, kylmäsavulohituulihattuja, graavilohirullia ja mätileipäsiä. Lisukkeena perunoita ja salaatti, jossa ainakin viinirypäleitä, pähkinöitä ja granaattiomenan siemeniä. Pääruokana perinteiset kinkku, laatikot, rosolli ja sienisalaatti ja jälkiruokana luumujäädyke.
Alkupaloina kraavattua kalaa ja juhannuksena pakastettuja uusia perunoita.
Jälkiruokana meillä on juustoja, pipareita ja suolakeksejä. Lapsille löytyy aina myös jäätelöä.
Riisipuuro on kyllä meidän joulun bravuuri. Sitä syödään niin aatto kuin joulupäivänäkin ja välillä tapaninakin.
Nakit, lihapullat ja perunasalaatti. Jälkkärinä jätskipuikot. Nam.
Mikä olisi jotain hyvää punaista lihaa alkupalapöytään? Esim. joku savustettu juttu tai muuten vaan joku missä paljon makua?
Hevosjutut ei oikein herätä innostusta, niitä on paljon tarjolla. Poroako sitten? Mitä leikkeleitä yms. on hyviä?
Kylmät kalat, niillä aloitetaan. Itse tykkään kaikenlaisista silleistä, joku sillijuttu ja graavilohta ihan varmasti pöydässä nytkin. Mies tykkää silakoista suutarinlohena, joten varmaan sitäkin.
Alkupalapöytä, joka meillä joka vuosi kyllä osoittautuu pääruoaksi, kun ei oikein jaksa enää kinkkuja ja laatikoita vaikka pidetään useamman tunnin tauko välissä.
-Rosolli (ilman silliä eli porkkana, punajuuri, sipuli, maustekurkku, omena)
-Sienisalaatti
-Fetasalaatti
-Montaa laatua silliä
-Graavilohta
-Kylmäsavulohta
-Lämminsavulohta
-Keitettyjä kananmunia + jokirapupyrstö-kermaviili"mössöä"
-Keitettyjä perunoita
-Saaristolaisleipää
Ei olla niin hienostuneita, että olisi alkuruokapöytä :)
Jälkkäriksi on kakkua ja tietysti pipareita ja torttuja, pähkinöitä ja suklaata.
Ei mitään. Syön ihan normaalisti, ellen sitten ole pilvessä ja saa myssyjä. Sit häviää suuhun kaikki, etenkin juustot 😁 Kinkkua, laatikoita tai rosollia yms. paskaa en osta. Yök.
Kala-allergisille kovat ajat tiedossa alkupalapöydissä. :D
Alkuruoaksi yleensä itsetehdyt karjalanpiirakat ja graavilohi, erilaisia sillejä ja perunoita sekä tietysti rosollia. Pääruoaksi kalkkunaa, karjalanpaistia, perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa, porkkanalaatikkoa ja herneitä. Jälkiruoaksi luumukiisseliä ja kermavaahtoa. Myöhemmin illalla tietysti juustolautanen ja suklaata.
Vierailija kirjoitti:
Kala-allergisille kovat ajat tiedossa alkupalapöydissä. :D
Ei meillä ole kala-allergikkoja.
Aattona graavisiika, muikunmäti, haukiterriini keitetty peruna.
Joulupäivänä jääkellarin lohi, sillikaviaari, haukimureke, peruna.
Tapanina jämät plus lasimestarinsilli.
Jos meillä olisi vieras, joka ei pidä kalasta, tekisin lisäksi pororullia
Graavilohi, suutarinlohi, sillit, punasipulia, smetanaa, mäti, sienisalaatti, italiansalaatti, saaristolaisleipä, maksapatee
Meillä siis tehdään jokaiselle alkupalalautanen. Nro 16
Näin ei tule syötyä liikaa ja lasilautasesta saa näyttävän sitruunalla ja tillillä koristeltuna.
En nyt alkupalapöydästä tiedä, mutta näillä mennään:
Rosolli ja v.pun kastike
Vihersalaatti rypäleillä ja mozzarellalla
Sienisalaatti
Graavi lohi
Sitruunasmetanasilli
Ruispalaset lohitahnalla
Loimulohi
Sitten lämpimiä jouluruokia kuten viljaposssun kinkku, savukalkkuna, laatikot (imelletty peruna, porkkana, lanttu ja bataatti), sinappikermakastike jne.
Jälkkäriksi tein ensimmäistä kertaa (parjaamasi) jäädykkeen puolukasta ja karpalosta sekä taatelikakun. Juustotarjotin 3-4 eri juustolla, merisuolakeksejä ja leipätikkuja, rypäleitä ja viikunahilloa. Plus tietty konvehdit, piparit ja tortut.
Voi olla että unohdin jotain, mutta jouluaatto ainakin noin.
Niin ja joululimppua sekä riisipiirakoita.
-19-
Ei ole koskaan ollut alkupalapöytää.
Jälkiruokana ollut luumukiisseli ja kermavaahto.