Kerro sun huippuhyvien lämpimien voileipien resepti!
Perinteisin kasarilta on varmaan sinappivoitelu, kinkkua, ananasrengas, paprikaa. Päälle kananmuna-juustoraastemössö.
Joku laittaa kai ketsuppia ja pizzamaustetta.
Mulla on hatara muistikuva lapsuudesta, että suola- tai maustekurkkua silputtiin sen munajuustomössön sekaan. Hyviä ne oli kyllä kun äiti niitä lauantai-iltaisin saunan jälkeen laittoi.
Mitä teidän huippulämppäreissä on päällä?
Kommentit (34)
Tomaattimurskaa jossa seassa salsaa. Metukkaa pilkottuna, tomaattia, jalapenoa ja salsaa, goudaa.
Tomaattimurskaaa, pestoa, fetaa, tomaattia, juustoa
Vierailija kirjoitti:
Tomaattimurskaa jossa seassa salsaa. Metukkaa pilkottuna, tomaattia, jalapenoa ja salsaa, goudaa.
Tomaattimurskaaa, pestoa, fetaa, tomaattia, juustoa
Meidän lämppärit on sellaiset pitkälleviedyt =)
Leipänä paahtoleipää ja ruispuikuloita. Voidellaan margariinilla, tomaattipyreellä ja sinapilla. Paahtiksien päälle meetwursti ja ruisleipien päälle hk:n sinistä ja sipulirenkaita (raakana).
Sitten tomaattia, paprikaa, aurajuustoa, valkosipulia, oreganoa, mustapippuria, halukkaille jalapenoja, ja juustoraastetta hirmuinen kasa.
Leivistä tulee siis jotain 4 cm paksuja täytteineen. Mutta on muuten hyvääkin.
Back to basics. Älä hifistele lämppäreissä. Ruisleipä, kinkku, paljon juustoo.
Kalapuikkoleivät maksamakkaralla ja keitetyllä munalla.
Ruispuikulan päälle sweet chili-kastiketta, tonnikalaa, sipulia, tomaattiviipaleet, juustoa ja paprikamaustetta.
Tonnikalamössö paahtoleipien päälle: 2 prk tonnikalaa, pyreprk, sipulia, chilimaustetta, pizzamaustetta,fetamurua, ranskankerma. Juustoraastetta ja uuniin.
Muutama aivan järkyn kuuloinen juttu lämpimille leiville tässä keskustelussa. Ihan perus hyvä on vaalea leipä, kinkkusiivu ja juustoa. Parasta grillivastuksella varustetulla uunilla. Toinen hyvä perus on ruisleipä meetvurstilla ja tietenkin juusto. Erittäin hyvään pitää olla juuri oikein ruskettunut juuston pinta.
Sitten kun aletaan lisäillä peruksiin niin siinä on toki makuasiat. Täällä on jo niin outoja ehdotuksia että kas kun ei vihreät kuulat lämppäreihin. Vihreä liman näköinen valuvana olisi todella houkutteleva, tai ei.
Yksi sentään tajusi oleellisimman, paljon juustoa.
Okei sellainen todella hyvä. Jotain tuorejuusto levitettä pohjalle, maun mukaan. Sitten kinkkua tai metvurstia.
Leipänä vaalea tai ruis, molempia parempi. Ohuita siivuja tomaattia, tärkeää että ne on ohuita. Muuten palaa suu kun tomaatti ottaa "hennostti" kuumuutta.
Ihan aavistus valkosipulia ja kohtuullisesti ripoteltuna homejuustoa, esim aurista. Sitten päälle ihan reilusti juustoa., mieluusti rasvaista sellaista. Kuumaan grilliin tai grillivastuksella olevan uunin ylhäälle ja hetkessä eli parissa minuutissa valmiita.
kokki 666 kirjoitti:
Muutama aivan järkyn kuuloinen juttu lämpimille leiville tässä keskustelussa. Ihan perus hyvä on vaalea leipä, kinkkusiivu ja juustoa. Parasta grillivastuksella varustetulla uunilla. Toinen hyvä perus on ruisleipä meetvurstilla ja tietenkin juusto. Erittäin hyvään pitää olla juuri oikein ruskettunut juuston pinta.
Sitten kun aletaan lisäillä peruksiin niin siinä on toki makuasiat. Täällä on jo niin outoja ehdotuksia että kas kun ei vihreät kuulat lämppäreihin. Vihreä liman näköinen valuvana olisi todella houkutteleva, tai ei.
Yksi sentään tajusi oleellisimman, paljon juustoa.
Okei sellainen todella hyvä. Jotain tuorejuusto levitettä pohjalle, maun mukaan. Sitten kinkkua tai metvurstia.
Leipänä vaalea tai ruis, molempia parempi. Ohuita siivuja tomaattia, tärkeää että ne on ohuita. Muuten palaa suu kun tomaatti ottaa "hennostti" kuumuutta.Ihan aavistus valkosipulia ja kohtuullisesti ripoteltuna homejuustoa, esim aurista. Sitten päälle ihan reilusti juustoa., mieluusti rasvaista sellaista. Kuumaan grilliin tai grillivastuksella olevan uunin ylhäälle ja hetkessä eli parissa minuutissa valmiita.
Tosi kokki tuli kertomaan taas miten pskaa muiden ruoka on ja omia sotkuja tilalle.
Paahtoleivän päälle seuraavassa järjestyksessä: Tomaattimurska, oregano, kunkku, ananas, homejuusto, juustoraaste. Herkkua!
Vierailija kirjoitti:
Ihan vaan voita, tonnikalaa, ananaspaloja, juustoraastetta ja pizzamaustetta :) Joskus tomaattia, jos ei oo ananasta.
Tonnikalaa ja ananasta... yörgh!
HALOO! Ei kukaan tee lämpimiä voileipiviä vuonna 2017!!!
Homejuusto ja valkosipuli ei sovi yhteen missään muodossa! Ihme kokki...
Voi apua, taas tää ananas :( Miksi kummassa se on suomalaisten lemppari lämpimänä? Mieluummin vaikka sitten se maksamakkara, vaikka sekin on kamalaa mutta jos kahdesta pitää valita.....
Vierailija kirjoitti:
HALOO! Ei kukaan tee lämpimiä voileipiviä vuonna 2017!!!
Tekeepäs :)
Ei rohkeaa, mutta hyvää: leipä voidellaan sinapilla ja ketsupilla. Päälle vähän pizzamaustetta ja mustapippuria. Sitten korppukinkkua ja kasvispuolelta ananasta ja usein myös paprikaa ja tomaattia. Sitten auraa ja päällimmäiseksi paljon juustoa, mieluiten goudaa. Nam!!
Itse tein viime lauantaina, saunan jälkeen. Ruispaloja, levitettä, tonnikalaa, ananasta, saunapalvikinkkusiivu, juustoa ja pitsamaustetta. Hyviä oli.
Ihan vaan voita, tonnikalaa, ananaspaloja, juustoraastetta ja pizzamaustetta :) Joskus tomaattia, jos ei oo ananasta.