maitojauhe vai kiehumaito riisipuuroon
Teen suuren määrän riisipuuroa ja se palaa helposti pohjaan. Kummalla on helpompaa kiehumaidolla vai maitojauheella?
Kommentit (15)
Jos kyse joulupuurosta, niin se tehdään vain ja ainoastaan oikeaan punaiseen maitoon. Muut puurot voi sitten keitellä mihin litkuun hyvänsä, mutta joulupuuroa älä pilaa mauttomuudella.
Vaikka mikä kokkaus olisi kyseessä, välttelisin viimeiseen saakka Valion yliprosessoituja maitoja. Teen riisipuuron aina Arlan punaiseen homogenoimattomaan luomumaitoon. Ei se pala pohjaan kun pitää matalan lämmön ja hämmentelee ahkerasti pohjaa myöten.
Keitetään puuro vedestä ja lisätään loppuvaiheessa purkki kuohukermaa. Mä oon tehnyt suhteella 8dl vettä 2dl kermaa.
Anoppi kuumentaa aluksi liedellä ja sit nostaa sen puurokattilan vesihauteeseen. Eli on suurempi kattila, jossa keitetään vettä ja puurokattila sen sisään. Sopivan kokoiset kattilat vaan täytyy olla, että onnistuu.
Vierailija kirjoitti:
Jos kyse joulupuurosta, niin se tehdään vain ja ainoastaan oikeaan punaiseen maitoon. Muut puurot voi sitten keitellä mihin litkuun hyvänsä, mutta joulupuuroa älä pilaa mauttomuudella.
Juuri näin! Eikä sitä puuroa keitetä kypsäksi vaan haudutetaan, niin ei kylläkään pala pohjaan!
Eli kiehauta (älä keitä) maito koko ajan hämmentäen, sitten riisit sekaan ja liesi sammuksiin (tai kattila pois kuumalta levyltä, jos tekee puuhellalla tai "tavallisella" sähköliedellä). Anna hautua tunnin verran pari kertaa sekoittaen, lisää suolaa ja voita maun mukaan ja eiku syömään!
puuroa kirjoitti:
Teen suuren määrän riisipuuroa ja se palaa helposti pohjaan. Kummalla on helpompaa kiehumaidolla vai maitojauheella?
Täysmaito käy vallan hyvin, ei pala helposti pohjaan kun muistaa sekoitella.
Kiehauttaa pienen määrän vettä kattilassa ennen maidon lisäämistä. Ei tarvii paljoa laittaa, sen verran että pohja peittyy
Vierailija kirjoitti:
Jos kyse joulupuurosta, niin se tehdään vain ja ainoastaan oikeaan punaiseen maitoon. Muut puurot voi sitten keitellä mihin litkuun hyvänsä, mutta joulupuuroa älä pilaa mauttomuudella.
Kiehumaito on täysmaitoa (joka ei ole edes suoraan lehmästä vaan siitä on otettu rasva pois ja lisätty kermaa määritellyn rasvaprosentin mukaan, lehmistä tulevan maidon rasvapitoisuus vaihtelee mm lehmän rodun, ravitsemuksen ja terveydentilan mukaan).
Joten ap älä usko näitä ahdasmielisiä, käytä vaan sitä kiehumaitoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kyse joulupuurosta, niin se tehdään vain ja ainoastaan oikeaan punaiseen maitoon. Muut puurot voi sitten keitellä mihin litkuun hyvänsä, mutta joulupuuroa älä pilaa mauttomuudella.
Kiehumaito on täysmaitoa (joka ei ole edes suoraan lehmästä vaan siitä on otettu rasva pois ja lisätty kermaa määritellyn rasvaprosentin mukaan, lehmistä tulevan maidon rasvapitoisuus vaihtelee mm lehmän rodun, ravitsemuksen ja terveydentilan mukaan).
Joten ap älä usko näitä ahdasmielisiä, käytä vaan sitä kiehumaitoa.
Kiehumaito ei ole maitoa, vaan maitojuomaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kyse joulupuurosta, niin se tehdään vain ja ainoastaan oikeaan punaiseen maitoon. Muut puurot voi sitten keitellä mihin litkuun hyvänsä, mutta joulupuuroa älä pilaa mauttomuudella.
Kiehumaito on täysmaitoa (joka ei ole edes suoraan lehmästä vaan siitä on otettu rasva pois ja lisätty kermaa määritellyn rasvaprosentin mukaan, lehmistä tulevan maidon rasvapitoisuus vaihtelee mm lehmän rodun, ravitsemuksen ja terveydentilan mukaan).
Joten ap älä usko näitä ahdasmielisiä, käytä vaan sitä kiehumaitoa.
Kiehumaito ei ole maitoa, vaan maitojuomaa.
Onko siinä maitoa? Se on maitoa silloin. Samalla logiikalla (sinun siis) kaikki maito on maitojuomaa, koska ainoa prosessoimaton maito tulee suoraan utareesta 😂
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kyse joulupuurosta, niin se tehdään vain ja ainoastaan oikeaan punaiseen maitoon. Muut puurot voi sitten keitellä mihin litkuun hyvänsä, mutta joulupuuroa älä pilaa mauttomuudella.
Kiehumaito on täysmaitoa (joka ei ole edes suoraan lehmästä vaan siitä on otettu rasva pois ja lisätty kermaa määritellyn rasvaprosentin mukaan, lehmistä tulevan maidon rasvapitoisuus vaihtelee mm lehmän rodun, ravitsemuksen ja terveydentilan mukaan).
Joten ap älä usko näitä ahdasmielisiä, käytä vaan sitä kiehumaitoa.
Kiehumaito ei ole maitoa, vaan maitojuomaa.
Onko siinä maitoa? Se on maitoa silloin. Samalla logiikalla (sinun siis) kaikki maito on maitojuomaa, koska ainoa prosessoimaton maito tulee suoraan utareesta 😂
Miten se voi olla maitoa, jos sitä ei saa kutsua maidoksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kyse joulupuurosta, niin se tehdään vain ja ainoastaan oikeaan punaiseen maitoon. Muut puurot voi sitten keitellä mihin litkuun hyvänsä, mutta joulupuuroa älä pilaa mauttomuudella.
Kiehumaito on täysmaitoa (joka ei ole edes suoraan lehmästä vaan siitä on otettu rasva pois ja lisätty kermaa määritellyn rasvaprosentin mukaan, lehmistä tulevan maidon rasvapitoisuus vaihtelee mm lehmän rodun, ravitsemuksen ja terveydentilan mukaan).
Joten ap älä usko näitä ahdasmielisiä, käytä vaan sitä kiehumaitoa.
Jos sulle kelpaa mikä vaan sonta, niin ei muut ihmiset ole sen vuoksi ahdasmielisiä.
Kerroskattila ja tavallista maitoa. Kerran meillä korvattiin kerroskattila kahdella päällekkäisellä 10 litran kattilalla. Niitä oli tosin vaikea saada irti toisistaan. Kerroskattilassa on vaikea polttaa puuroa pohjaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kyse joulupuurosta, niin se tehdään vain ja ainoastaan oikeaan punaiseen maitoon. Muut puurot voi sitten keitellä mihin litkuun hyvänsä, mutta joulupuuroa älä pilaa mauttomuudella.
Juuri näin! Eikä sitä puuroa keitetä kypsäksi vaan haudutetaan, niin ei kylläkään pala pohjaan!
Eli kiehauta (älä keitä) maito koko ajan hämmentäen, sitten riisit sekaan ja liesi sammuksiin (tai kattila pois kuumalta levyltä, jos tekee puuhellalla tai "tavallisella" sähköliedellä). Anna hautua tunnin verran pari kertaa sekoittaen, lisää suolaa ja voita maun mukaan ja eiku syömään!
Ei varmasti valmistu suuri määrä riisipuuroa tällä ohjeella. Tai pienikään. Kiehautettuun maitoon laitat riisit hautumaan tunniks ja puuro on valmis? No way!
Aina voi käyttää seuraavaa menetelmää: puurokattilassa kiehautetaan vesi ja riisi + suola. Kun vesi on haihtunut ja imeytynyt, lisätään tarvittava määrä maitoa. Annetaan nousta kiehumispisteeseen sekoittaen. Kun puuroaihe on pari kertaa kuplinut, niin laitetaan kansi päälle ja puurokattila kiedotaan vällyihin. Sopivia vällyjä ovat froteepyyhkeet tai villapaita ym. paksuhko tekstiili. Tärkeää on, että kantta ei nosteta ja että haudutus voi jatkua tuntikausia. Seuraavana aamuna voi katsoa. Ei pala pohjaan ja ei tarvitse olla kauhanvarressa koko ajan.
Ei tarvi aromipesää, joka on vain uudesta materiaalista tehty olkilaatikko.
Kiehumaito.