Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millä korvata korianteri?

Vierailija
26.11.2017 |

Monessa itämaan reseptissä käsketään laittamaan tuoretta korianteria ruuan sekaan. Tahtoisin jotain saman näköistä, joka sopisi maultaan esim. thai-ruokiin, mutta ei olisi korianteria, koska korianteri on pahaa.

Osaisitko ehdottaa jotain?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
26.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lehtipersilja käy, se ei maistu paljon miltään ja näyttää samalta kuin korianteri. 

Vierailija
2/18 |
26.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lehtipersilja? Tavallinen persiljakin ehkä, mutta maku taas menee vähän kauemmaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
26.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitti, koitan lehitpersiljaa :) Arvasin että tämä palsta on taas luottamuksen arvoinen! -ap-

Vierailija
4/18 |
26.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lehtipersilja käy, se ei maistu paljon miltään ja näyttää samalta kuin korianteri. 

Jos ei maistu miltään niin miksi laittaa ollenkaan? Jättää vaan korianterit kokonaan pois reseptistä.

Vierailija
5/18 |
26.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lehtipersilja käy, se ei maistu paljon miltään ja näyttää samalta kuin korianteri. 

Jos ei maistu miltään niin miksi laittaa ollenkaan? Jättää vaan korianterit kokonaan pois reseptistä.

Musta lehtipersilja ei kyllä ole mautonta vaan siinä on enemmän makua kuin tavallisessa persiljassa. Mutta sopii kyllä hyvin korianterin korvaajaksi.

Vierailija
6/18 |
26.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikset laita jotain muuta thaikkujen suosimaa yrttiä? Esimerkiksi thaibasilikaa. En ole kuullutkaan, että siellä päin käytettäisiin persiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi et pidä korianterista?

Vierailija
8/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makkarakuutioilla. Ruoasta tulee aina parempaa kun korvaa korianterin makkkarakuutioilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se ruoka maistu thaimaalaiselta, jos siinä ei ole korianteria tai varsinkaan, jos se korvataan persiljalla. Korvaa samantien sitruunaruoho appelsiinimehulla ja kalakastike suolalla. Tai sitten teet vaan sitä makkarakastiketta.

Vierailija
10/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan aina korianterin tilalle lehtipersiljaa ja minttua. Eihän se sama juttu ole mutta mieheni suussa korianteri maistuu saippualle, niin ei sitä viitsi toista kiusata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita lehtipersiljan lehtiin vähän limemehua, niin saat raikkaamman lopputuloksen sillä kuin "tiskiainemaisella" korianterilla :)

Vierailija
12/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuore korianteri on yksi niistä mauista, joista harva pitää ensimaistamalla. Siihen pitää opetella samalla tavalla kuin kahviin, sinihomejuustoon, oliiveihin, punaviiniin. Suosittelen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korianterin sietämättömyys on muuten geeneissä, ja siksi osalle se maistuu saippuana, osalle tiskiaineena, osalle "vanhan akan parfyymina".

Vierailija
14/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän se ruoka maistu thaimaalaiselta, jos siinä ei ole korianteria tai varsinkaan, jos se korvataan persiljalla. Korvaa samantien sitruunaruoho appelsiinimehulla ja kalakastike suolalla. Tai sitten teet vaan sitä makkarakastiketta.

Vau, sinä se vasta mestari thai-kokki olet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuore korianteri on yksi niistä mauista, joista harva pitää ensimaistamalla. Siihen pitää opetella samalla tavalla kuin kahviin, sinihomejuustoon, oliiveihin, punaviiniin. Suosittelen!

Niin ja keliaakikkokin tottuu vehnään kun vaan sinnikkäästi syö... eiku...

Vierailija
16/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja olen kuullut että rikin hajunen pissa tulee parsan syönnin jälkeen niillä joilla on tavallista paremmat geenit :D

Vierailija
17/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuore korianteri on yksi niistä mauista, joista harva pitää ensimaistamalla. Siihen pitää opetella samalla tavalla kuin kahviin, sinihomejuustoon, oliiveihin, punaviiniin. Suosittelen!

Höpöhöpö. Ei ne geenit maistelemalla muutu.

Vierailija
18/18 |
27.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulle tuore korianteri maistuu Fairylta. Olen kyllä syönyt sitä vaikka kuinka monta kertaa, kun sitä on nykyään kaikessa, mutta ei se maku ole siitä tiskiaineesta muuttunut miksikään. Moni kaveri kyllä tykkää.

En kyllä ole ihan perillä ovatko korianteri ja cilantro sama asia. Jos ruokalistassa on mainittu cilantro (en kyllä ole sitä maistanut tietääkseni tuoreena), niin se ei ole maistunut pahalta. En sitten tiedä onko tuo joku eri lajike vai johtuuko ihan valmistus/tarjoilutavasta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme seitsemän