Korkkaan kohta punkkupullon ja lähden lähikaupasta hakemaan juustoja...
mitä muuta otan kuin valkohomejuuston? Vinkkejä kaipaan. Loma-illan iloksi :)
Kommentit (37)
Mahdollisimman eri tyyppisiä. Ota myösvrypäleitä ja päärynää.
Manchegoa oikein pitkään kypsynyttä
Vierailija kirjoitti:
Mahdollisimman eri tyyppisiä. Ota myösvrypäleitä ja päärynää.
Mähän sanoin, kolmen vartin kossu menossa puolivälissä.
Vierailija kirjoitti:
Manchegoa oikein pitkään kypsynyttä
Tätä otan jos S-marketistä löytyy!
Gruyerea ja jotain hyvää cheddaria
Valikoima on hyvä, kun siinä on jotain mietoa ja jotain voimakasta, jotain pehmeää ja jotain kovaa. Nautiskelun aloitat tietenkin miedoimmasta. Ja muistathan viinin oikean lämpötilan! Edelleen moni luulee, että punaviinin oikea tarjoilulämpötila on huoneen lämpö eli yli 20 astetta. Viinistä riippuen 12-18 astetta on paras.
Vierailija kirjoitti:
Valikoima on hyvä, kun siinä on jotain mietoa ja jotain voimakasta, jotain pehmeää ja jotain kovaa. Nautiskelun aloitat tietenkin miedoimmasta. Ja muistathan viinin oikean lämpötilan! Edelleen moni luulee, että punaviinin oikea tarjoilulämpötila on huoneen lämpö eli yli 20 astetta. Viinistä riippuen 12-18 astetta on paras.
Uutinen kenelle ao lämpötila?
Osaamisen taso kova, ostitko pitsaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valikoima on hyvä, kun siinä on jotain mietoa ja jotain voimakasta, jotain pehmeää ja jotain kovaa. Nautiskelun aloitat tietenkin miedoimmasta. Ja muistathan viinin oikean lämpötilan! Edelleen moni luulee, että punaviinin oikea tarjoilulämpötila on huoneen lämpö eli yli 20 astetta. Viinistä riippuen 12-18 astetta on paras.
Uutinen kenelle ao lämpötila?
Osaamisen taso kova, ostitko pitsaa?
Se on uutinen esimerkiksi aika monelle ravintoloitsijalle. Ei ole harvinaista saada lasiinsa punaviiniä, jonka lämpötila on sama kuin ravintolan keittiön. Onneksi tällaisia tapauksia on nykyään paljon vähemmän kuin takavuosina. Niin, ja pitsaa en ostanut, mutta toivottavasti sinulle tuli kiva olo kun sait vähän pilkata.
Mä otan aina niitä, joissa on päivämääräalennukset. Ja tietenkin viimeisen aukiolotunnin aikana. :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valikoima on hyvä, kun siinä on jotain mietoa ja jotain voimakasta, jotain pehmeää ja jotain kovaa. Nautiskelun aloitat tietenkin miedoimmasta. Ja muistathan viinin oikean lämpötilan! Edelleen moni luulee, että punaviinin oikea tarjoilulämpötila on huoneen lämpö eli yli 20 astetta. Viinistä riippuen 12-18 astetta on paras.
Uutinen kenelle ao lämpötila?
Osaamisen taso kova, ostitko pitsaa?
Se on uutinen esimerkiksi aika monelle ravintoloitsijalle. Ei ole harvinaista saada lasiinsa punaviiniä, jonka lämpötila on sama kuin ravintolan keittiön. Onneksi tällaisia tapauksia on nykyään paljon vähemmän kuin takavuosina. Niin, ja pitsaa en ostanut, mutta toivottavasti sinulle tuli kiva olo kun sait vähän pilkata.
Ja sinulle hyvä olo kun leikit surkeaa kilttimiestä, taas. No, tavoite on sanottu ja ajattelin onnistua. Hauskasta pe työpäivää vaan;)
Pehmeät juustot eivät ehkä ole parhaimpia punaviinin kanssa, itse suosin pitkään kypsytettyä murujuustoa esim. parmesan, pecorino.
Voi vitsi kun sais olla nauttimassa punkku jonkun mehevän mamman kannsa, juustoahan minulla olisi pussit täynnä.
Viikunahillo ja hunaja sopivat hyvin juustojen kaveriksi. Ja kyllä osa punkuista on ihan sopiva ja suositeltavakin tarjota huoneenlämpöisenä. Kannattaa lukea sieltä pullon takaetiketistä mitä kyseinen viinitalo siellä suosittaa. Nautinnollista iltaa!
Tomajuusto on hyvä viinijuusto ja muutenkin. Viinirypäleitä ei viinin kanssa välttämättä kannata syödä.
Sama menu vaikka loma ei alkanutkaan. Meidän lähikaupassa suppeahko juustovalikoima mut otin brietä, sinihometta ja goudaa. Pirkka keksilajitelma ja rypäleitä.
Ehkä joitain sopivia keksejäkin vielä?
Kuulostaa ihanalta lomailtasi, nauti ja sytytä vaikka kynttilöitäkin :)
Minä lähden kohta ostamaan ostarin k-marketista siideriä ja lenkkimakkaraa. Fillarilla ilman valoja. T. Wt-nainen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Manchegoa oikein pitkään kypsynyttä
Tätä otan jos S-marketistä löytyy!
Löytyy jopa Alepasta, olin yllättynyt. Ja Lidlissä.
Ja tosiaan unohda ne rypäleet.
mene stockan juustotiskille, jotain lempeää, jotain voimakasta ehkä parikin, joku aito vuohenjuusto joka on saanu kypsyä (harva vakiokaupassa oleva on moinen), muutama erikoisuus päälle. Summa summarum ~50e parin hengen juustot. Sitten viinit, joku mausteinen lienee aika hyvä valinta.
Ei taida rahat riittää kun lenkkiin, mutta haaveilu on kivaa. Kossu auki et jaksaa vielä?
Lomaa ei taida tulla kuin muodossa goodbye.