Hyvä oliiviöljy joka kestää kuumentamista?
Ostin Pirkan oliiviöljyä ja sillä paistaessa ruoka jää kiinni pannuun.
Kommentit (28)
Kun tätini asui Espanjassa, hän kertoi sikäläisten ostavan oliiviöljyä kanistereissa, koska uppopaistavat paljon. Hmmm... mitähän oliiviöljyä mahtoi olla.
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy ei sovellu paistamiseen. Sitä varten on muut öljyt/voit,
Höpöhöpö.
Ostan ja käytän extra virgin oliiviöljyä myös paistamiseen.
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy ei sovellu paistamiseen. Sitä varten on muut öljyt/voit,
Jaa...enpä tätä tiennytkään. -ap
Vierailija kirjoitti:
Kun tätini asui Espanjassa, hän kertoi sikäläisten ostavan oliiviöljyä kanistereissa, koska uppopaistavat paljon. Hmmm... mitähän oliiviöljyä mahtoi olla.
Mafian myymää valeoliiviöljyä veikkaisin (rapsiöljyä kai yleensä) koska oliiviöljy ei tosiaan kestä kuumentamista hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy ei sovellu paistamiseen. Sitä varten on muut öljyt/voit,
Höpöhöpö.
Ostan ja käytän extra virgin oliiviöljyä myös paistamiseen.
Ja hajoitat samalla sen terveelliset rasvahapot. Googlailehan, niin et tee itseäsi niin naurunalaiseksi 😂
Käsittääkseni kaikki oliiviöljyt eivät sovi paistamiseen, koska muuttuvat jotenkin haitallisiksi kuumetessaan. Mitkä sopivat, eivätkä muutu haitallisiksi, tietäisin mielelläni itsekin.
Tavallista oliiviöljyä voi käyttää paistamiseenkin, extra virginiä en käyttäisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy ei sovellu paistamiseen. Sitä varten on muut öljyt/voit,
Höpöhöpö.
Ostan ja käytän extra virgin oliiviöljyä myös paistamiseen.
TÄMÄ! EVOO sopii erinomaisesti paistamiseen.
https://www.oliveoiltimes.com/whats-cooking-with-olive-oil/frying-with-…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy ei sovellu paistamiseen. Sitä varten on muut öljyt/voit,
Höpöhöpö.
Ostan ja käytän extra virgin oliiviöljyä myös paistamiseen.
Ja hajoitat samalla sen terveelliset rasvahapot. Googlailehan, niin et tee itseäsi niin naurunalaiseksi 😂
Niin no mitä siten, jos hajoaakin? Samalla tavalla ne hajoaa vaikka rypsiöljystä ja voissa niitä ei olekaan. Enhän sanonut, ettenkö käyttäisi oliiviöljyä vaikka lisäksi salaatinkastikkeena.
Vanhaa tietoa se, etteikö oliiviöljy sopisi paistamiseenkin. Sitä ne siellä Espanjassa ja muissa Välimeren maissa paljon käyttää ja hyvin näyttävät elävän.
https://fi-fi.facebook.com/suomenterveysravinto/photos/a.38782072136217…
"Paistokäytössä oliiviöljyn etuna rypsiöljyyn verrattuna on se, että siinä on vähemmän hapettumiselle herkkiä monityydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi ekstraneitsytoliiviöljyssä on polyfenoleita, antioksidantteina toimivia yhdisteitä, jotka suojaavat oliiviöljyä ja paistettavia ruokia haitallisilta muutoksilta."
Olin juuri oliiviöljytilalla tastingissa ja siellä sanottiin että hyvälaatuinen oliiviöljy kestää hyvin paistamisen. Käyttäähän koko etelä-Eurooppa sitä paistossa.
Bertolli Cucina Delicata jalostettu neitsytoliiviöljy kestää korkeita lämpötiloja, jossa on korkea savuamispiste. https://maximaki.com/product/bertolli-cucina-delicata-ol-olie/
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy ei sovellu paistamiseen. Sitä varten on muut öljyt/voit,
Höpöhöpö.
Ostan ja käytän extra virgin oliiviöljyä myös paistamiseen.
Ja hajoitat samalla sen terveelliset rasvahapot. Googlailehan, niin et tee itseäsi niin naurunalaiseksi 😂
Niin no mitä siten, jos hajoaakin? Samalla tavalla ne hajoaa vaikka rypsiöljystä ja voissa niitä ei olekaan. Enhän sanonut, ettenkö käyttäisi oliiviöljyä vaikka lisäksi salaatinkastikkeena.
Vanhaa tietoa se, etteikö oliiviöljy sopisi paistamiseenkin. Sitä ne siellä Espanjassa ja muissa Välimeren maissa paljon käyttää ja hyvin näyttävät elävän.
https://fi-fi.facebook.com/suomenterveysravinto/photos/a.38782072136217…
"Paistokäytössä oliiviöljyn etuna rypsiöljyyn verrattuna on se, että siinä on vähemmän hapettumiselle herkkiä monityydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi ekstraneitsytoliiviöljyssä on polyfenoleita, antioksidantteina toimivia yhdisteitä, jotka suojaavat oliiviöljyä ja paistettavia ruokia haitallisilta muutoksilta."
Jos syöt myrkkyjä, se on oma asiasi, älä kuitenkaan myrkytä muita.
Tuo ”lähde” on muuten samaa tasoa magneettimedian kanssa 😂
Vierailija kirjoitti:
Olin juuri oliiviöljytilalla tastingissa ja siellä sanottiin että hyvälaatuinen oliiviöljy kestää hyvin paistamisen. Käyttäähän koko etelä-Eurooppa sitä paistossa.
Ne käyttää mafian myymää valeoliiviöljyä, joka kestää paistamista kun se ei ole oliivöljyä ;)
Tästä oli kesällä (tai keväällä) paljon juttua lehdissä.
Oliiviöljy käy erinomaisesti paistamiseen. Suomessa joskus sanotaan ettei kannata käyttää paistaessa, mutta se on lähinnä siitä, että oliiviöljy on aika kallista ja täällä mielletään erikoisöljyksi - ajatellaan ettei kallista oliiviöljyä ainakaan neitsyt-sellaista kannata "tuhlata" paistamiseen.
Välimeren maissa neitsytoliviiöljyssä on kuitenkin aina paistettu, ja erityisesti miedot kasvisruoat saavat hyvässä vähähappoisessa oliiviöljyssä paistamisesta ihanan maun.
Mitä ihmettä mahtaa olla tuo Pirkka-öljy, jos ruoka jää kiinni pannuun. Itse en ole eläissäni onnistunut ostamaan oliiviöljyä jonka kanssa noin kävisi. Kaikki halvemmatkin on toimineet ok.
Vierailija kirjoitti:
Tavallista oliiviöljyä voi käyttää paistamiseenkin, extra virginiä en käyttäisi.
Itse käytän vain sitä, kaikkeen. Ei niistä muista oikein hyvää makua saa siihen paistettavaan ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun tätini asui Espanjassa, hän kertoi sikäläisten ostavan oliiviöljyä kanistereissa, koska uppopaistavat paljon. Hmmm... mitähän oliiviöljyä mahtoi olla.
Mafian myymää valeoliiviöljyä veikkaisin (rapsiöljyä kai yleensä) koska oliiviöljy ei tosiaan kestä kuumentamista hyvin.
Itse kun lapsena asuin Italiassa niin meidän omat oliivipuut tuottivat sitten myös ilmeisesti mafian valeoliiviöljyä. Kaikki nimittäin paistettiin siinä omassa oliiviöljyssä. Yksinkertaisetkin ruoat maistuu aivan ihanalta kun ne paistaa tuoreessa oliiviöljyssä joka mielellään on suorastaan vähän sameaa kasviperäisistä aineista.
Vierailija kirjoitti:
Käsittääkseni kaikki oliiviöljyt eivät sovi paistamiseen, koska muuttuvat jotenkin haitallisiksi kuumetessaan. Mitkä sopivat, eivätkä muutu haitallisiksi, tietäisin mielelläni itsekin.
Mitkään eivät muutu haitallisiksi. Itse asiassa oliiviöljy on kertatyyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävänä vakaampi paistettaessa kuin esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyt. Eli vähemmän hajoaa rasvahappoja. Mutta ei noissa missään siis mikään terveyshaitta ole ne hajoavat rasvahapot normaalissa kotikäytössä jossa paistoöljyä käytetään kerran.
Sen sijaan esim. pikaruokaravintolan öljypaistolaite missä sama öljy on kuumana ties kuinka kauan, voi sisältää jopa haitallisia transrasvoja merkittäviä määriä kun niin paljon kasvirasvojen rasvahappoja on muuntunut ja hajonnut liian pitkästä kuumennuksesta. Oliiviöljy olisi näissäkin vakaampaa kuin muut kasviöljyt, mutta sitä ei käytetä koska on kallista, eikä suomalaiset ehkä tykkäisikään oliivin makuisista ranskanperunoista vaikka.
Silavaa paistamiseen tai selluliittia jenkkakahvoistasi.
Oliiviöljy ei sovellu paistamiseen. Sitä varten on muut öljyt/voit,