Jos uunissa kypsennetään suolapedillä jotain, niin voiko sitä suolaa käyttää uudestaan?
Mietin kun tuossa muussiohjeessa perunat kypsennetään uunissa suolapedillä. Suolaa laitetaan 1 kg. Niin mitä sille suolalle uunissa tapahtuu? Voiko sitä käyttää ja mihin käyttää , vai mitä sille pitäisi tehdä?
Kommentit (10)
Mikä idea siinä suolapedillä paistamisessa on?
Vierailija kirjoitti:
Mikä idea siinä suolapedillä paistamisessa on?
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005426641.html
Paras perunamuusi ei yllättäen valmistukaan keitetyistä, vaan suolapedillä uunissa paahdetuista perunoista. Paahtaminen vaikuttaa sekä koostumukseen että makuun, joka syvenee upean monitahoiseksi.
Paahtamisen jälkeen perunoiden annetaan jäähtyä pieni hetki. Sillä aikaa sulatetaan voi ja puristetaan sitruunasta hieman mehua. Jos haluat superkuohkean muusin, teet loppuviimeistelyn vielä sähkövatkaimella.
Mutta silti mikä on idea suolapedissä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä idea siinä suolapedillä paistamisessa on?
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005426641.html
Paras perunamuusi ei yllättäen valmistukaan keitetyistä, vaan suolapedillä uunissa paahdetuista perunoista. Paahtaminen vaikuttaa sekä koostumukseen että makuun, joka syvenee upean monitahoiseksi.
Paahtamisen jälkeen perunoiden annetaan jäähtyä pieni hetki. Sillä aikaa sulatetaan voi ja puristetaan sitruunasta hieman mehua. Jos haluat superkuohkean muusin, teet loppuviimeistelyn vielä sähkövatkaimella.
Miten tää vastas kysymykseen???
Vierailija kirjoitti:
Mutta silti mikä on idea suolapedissä?
En tiedä. Mutta arvaan: suolapeti nostaa kypsennettävän ruuan irti kypsennysastian pohjasta, joka kuumenee enemmän kuin suola. Näin kypsennettävä ruoka ei tartu kiinni pohjaan eikä ruskistu pohjasta, vaan kypsyy tasaisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä idea siinä suolapedillä paistamisessa on?
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005426641.html
Paras perunamuusi ei yllättäen valmistukaan keitetyistä, vaan suolapedillä uunissa paahdetuista perunoista. Paahtaminen vaikuttaa sekä koostumukseen että makuun, joka syvenee upean monitahoiseksi.
Paahtamisen jälkeen perunoiden annetaan jäähtyä pieni hetki. Sillä aikaa sulatetaan voi ja puristetaan sitruunasta hieman mehua. Jos haluat superkuohkean muusin, teet loppuviimeistelyn vielä sähkövatkaimella.
Ihan turhaa hifistelyä.
Voi käyttää, jos suolapedin huuhtelee hyvin kuumalla vedellä ja pakastaa sen jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä idea siinä suolapedillä paistamisessa on?
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005426641.html
Paras perunamuusi ei yllättäen valmistukaan keitetyistä, vaan suolapedillä uunissa paahdetuista perunoista. Paahtaminen vaikuttaa sekä koostumukseen että makuun, joka syvenee upean monitahoiseksi.
Paahtamisen jälkeen perunoiden annetaan jäähtyä pieni hetki. Sillä aikaa sulatetaan voi ja puristetaan sitruunasta hieman mehua. Jos haluat superkuohkean muusin, teet loppuviimeistelyn vielä sähkövatkaimella.
Ihan turhaa hifistelyä.
Paitsi sähkövatkaimen käyttö ei ole mitään "hifistelyä". Jos ei osaa kuohkeaa ja tasaista muussia tehdä ilman vatkainta, parempi kuin ei tee sit ollenkaan .
Ei se varmasti miksikään mene. Kypsensin kerran broileria suolapedillä ja se broileri ei suolaantunut sitten ollenkaan. Olisi kannattanut levittää myös suola broilerin pintaan ja sisälle.