Flunssassa, heittäkää joku hyvä ja helppo keittoresepti
Mikä olisi sellainen mukavasti lämmittävä keitto, jonka jaksaa flunssainenkin tehdä?
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
http://ellanreseptikirja.blogspot.fi/2013/12/taytelainen-koskenlaskijan…
Tämä on tosi hyvää, sopivan tulista mutta samettisen pehmeää.
Kiitos, tämä kuulostaa hyvältä! Ap
Nuudelikeitto:
1 rkl currytahnaa
400 ml kookosmaitoa
valkosipulimurskaa
Suikaloitu paprika
Pilkottu parsakaali
Muita kasviksia, esim. porkkanaa
Kanasuikaleita/tofua
Täysjyvänuudelia
(Kaffirlimenlehtiä, limeä)
Laita currytahna, valkosipulimurska ja kookosmaito kasariin ja kuumenna. Lisää kaffirlimenlehdet, jos niitä on. Heitä sekaan haluamasi vihannekset kypsymisjärjestyksessä ja lisää tofu tai kanasuikaleet. Keitä muutama minuutti ja lisää nuudelit. Anna hautua muutama minuutti, purista päälle limen mehu ja syö.
Keitä litra vettä kiehuvaksi. Lisää lihaliemikuutio ja sekoita. Nauti kuumana. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kana- tai kasvisliemikuutiota.
Linssikeitto punaisista linsseistä
voita/öljyä
1 sipuli
(valkosipulinkynsi)
neljä laakerinlehteä
pari porkkanaa
pari desiä punaisia linssejä
vettä
suolaa, pippuria
purkki chilitomaattimurskaa
Pilko sipulit ja porkkanat, kuullota ne rasvassa tai öljyssä. Lisää vettä ainakin sen verran, että kaikki peittyy, vähän reilumminkin. Kuumenna. Lisää tomaattimurska ja (huuhdellut)linssit ja laakerinlehdet ja mausteet. Anna keittyä tunti tai pari, jotta makua tulee laakerinlehdistä. Tai vaikka anna olla jonkin aikaa miedolla lämmöllä ja lämmitä vasta seuraavana päivänä ja syö silloin.
Tosi helppo: purkillinen tomaattimurskaa, soseuta, lisää joukkoon hiukan vettä ja puolikas kasvisliemikuutio. Hiukan kuivattua basilikaa, anna kiehua hetki ja lopuksi lorauta mukaan kermaa tai vaikka Philadelphia-tuorejuustoa.
.
Kanakeitto tietty:
- laita tilkka öljyä pannulle, siihen lämpiämään intialaisia mausteita oman maun mukaan: jeeraa, india sekoitusta, chiliä, currytahnaa jne.
- ruskista tuossa broilerin paloja
- kuumenna kattilassa vettä ja 2 kanafondia
- lisää kananpalat ja suikalejuureksia.
- lisää spaghettia (samaan aikaan em kanssa) tai nuudelia (muuten valmiiseen keittoon)
http://ellanreseptikirja.blogspot.fi/2013/12/taytelainen-koskenlaskijan…
Tämä on tosi hyvää, sopivan tulista mutta samettisen pehmeää.