Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi nykyään työpäivän lounas on normaalia?

Vierailija
12.10.2017 |

Minun nuoruudessani oikeasti KULUTTAVAA työtä tehneet eivät olisi voineet kuvitellakaan tuhlaavansa rahojaan ylihintaiseen lounaaseen, itse tehtyjä eväitäkään ei useinkaan raaskinut käyttää. Päivässä oli yksi iso ateria ja piste! Ennen töihin lähtöä aamiainen ja ennen nukkumaanmenoa iltapala! Ja sillä sipuli! Nykyään halutaan aina vaan enemmän ja enemmän.

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa, mistä 1800-luvulta aä olet tänne tipahtanut?

Vierailija
2/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terveellisempää syödä pienempiä annoksia useamman kerran päivässä. Kyllä työpäivän aikanakin kannattaa syödä, ja silloin vanhaan hyvää aikaan oli kyllä omat eväät mukana tai peräti työpaikan tarjoama ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuota ylihintaista lounasta kompensoi ruokaraha tai ateriakorvaus. Nyt tiedetään paremmin, että on työtehon kanalla parempi  syödä säännöllisesti vähän kuin paljon kerralla.

Vierailija
4/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä. 

Vierailija
5/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen syötiin työpaikkaruokalassa raskaampia aterioita, nykyään monet ottavat soppa ja salaatti -annoksen ja sitä suositellaan myös ravitsemussuosituksissa.

Vierailija
6/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä. 

Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä. 

Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä. 

Heitäpä sille halpa vaihtoehto. Ei tähän aikaan vuodesta viitsi pihallakaan syödä.

Vierailija
8/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä. 

Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä. 

Pieni kävely lounaalle työkavereiden kanssa katkaisee päivän kivasti. Ja ainkain meidän lounaspaikka myös työllistää paljon nuoria, joten ajattelen sitä työllisyydenkin kannalla. Ennen niitä töitä oli kaikilla, mutta nyt yrittäjät joutuvat taistelemaan olemassa olonsa puolesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viime(isessä) työpaikassani tein sen mokan, etten osallistunut lounaalle, vaan mutustin eväitä. Olin siis epäsosiaalinen, en kuullut lounaalla työntekoonkin liittyviä keskusteluja, ja jäin ihan ulkopuoliseksi. Sellaiselle on helppo antaa kenkää seuraavissa yt-neuvotteluissa.

Vierailija
10/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä. 

Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä. 

Heitäpä sille halpa vaihtoehto. Ei tähän aikaan vuodesta viitsi pihallakaan syödä.

Lounasetu

Tutkimukset kertovat, että lounastauon pitäminen palauttaa jo työpäivän aikana ja vaikuttaa näin jaksamiseen ja hyvinvointiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi nykyään syödään ylipäätään mitään!!?? Kyllä sitä vaan nälkävuosina osattiin olla ilman! Piste!

Vierailija
12/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin se maailma muuttuu, ei koske Porvoota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun olen työmatkoilla (mitä teen paljon) niin syön yleensä kahdesti päivässä. Aamupalan hotellissa ja lounaan asiakkaan kanssa. Tykkään herätä aikaisin eli olen aamupalalla ensimmäisten joukossa ja asiakkaalla on aika hyvä lounas. Itse asiassa siitäkin pitää karsia ettei syö liikaa.

Tämä rytmi sopii minulle hyvin mikä on hyvä koska illalla ehdin käydä hotellin salilla ja olen kurkkuani myöten täynnä jatkuvaa ravintoloissa syömistä.

Niin, ja olen 190-senttinen 90kg painava mies enkä linnunruokainen 50kg nainen.

Vierailija
14/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun äiti siis ollut joku kehityksen edelläkävijä, kun jo 70-luvulla söi lounaansa keskustan ravintoloissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä. 

Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä. 

Heitäpä sille halpa vaihtoehto. Ei tähän aikaan vuodesta viitsi pihallakaan syödä.

Lounasetu

Tutkimukset kertovat, että lounastauon pitäminen palauttaa jo työpäivän aikana ja vaikuttaa näin jaksamiseen ja hyvinvointiin.

Jospa ei ole lounasetua. Ja tuleehan se tauko pidettyä, kun kerran syö niitä edellisen päivän tähteitä. Ei se että istuu työhuoneessa tarkoita, että tekisi samalla töitä.

Vierailija
16/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä. 

Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä. 

Ei minua vaan tympisi. Ihan järkeväähän se on ottaa eiliseltä jääneet ruuat evääksi töihin seuraavana päivänä. Ei tarvi ostaa eikä erikseen tehdä. Ja mielelläni myös söisin oman huoneen rauhassa kun tykkään syödessäni lukea vaikka kirjaa eikä se seurassa onnistu. Mutta en kehtaa sillä tavalla eristäytyä pienessä työyhteisössä.

Vierailija
17/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En minäkään raski käydä ulkona syömässä lounasta silloin kun olen konttorilla. 10€ päivässä koko vuoden ajan tekee pari tonnia, se on aika paljon rahaa. Usein otan kotoa mukaan edellisen päivän päivällistä jos sitä on jäänyt tai sitten teen jotain muuta kotoa mukaan. Töissä on varalla muutama säilyke, nuudeleita yms. joista voi lämmittää lounaan, jos ei tule muuta mukaan.

Vierailija
18/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuota ylihintaista lounasta kompensoi ruokaraha tai ateriakorvaus. Nyt tiedetään paremmin, että on työtehon kanalla parempi  syödä säännöllisesti vähän kuin paljon kerralla.

Verottaja ei salli verovapaan ateriakorvauksen maksamista tavanomaisen ruokailupaikan käyttämisestä.

Mutta tiedän että monilla työpaikoilla maksetaan aterikorvauksia ja jaetaan kirjanpidon ohi lounasseteleitä. Tavallaan työntekijän etu, mutta jos kantautuu verottajan korviin, niin voi tulla vähän kalliiksi.

Vierailija
19/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minun nuoruudessani oikeasti KULUTTAVAA työtä tehneet eivät olisi voineet kuvitellakaan tuhlaavansa rahojaan ylihintaiseen lounaaseen, itse tehtyjä eväitäkään ei useinkaan raaskinut käyttää. Päivässä oli yksi iso ateria ja piste! Ennen töihin lähtöä aamiainen ja ennen nukkumaanmenoa iltapala! Ja sillä sipuli! Nykyään halutaan aina vaan enemmän ja enemmän.

Sinun nuoruudessasikin, luultavasti  jossain -60,-,70-80-luvuilla ehkä, oli tapana syödä  kaksi ateriaa päivässä  ihan yleisestikin. Jos sun perheessä ei  niin tehty, olitte friikkejä.

Vierailija
20/36 |
12.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sama täällä. Kk-tulot ovat vähän yli 5 t€, mutta ei tulisi mieleenkään tuhlata rahoja kalliisiin ravintolalounaisiin. Juuri nyt olenkin työhuoneessani ruokatauolla ja samalla syön tässä mikrossa lämmitettyjä eilisiä ruuantähteitä. 

Tympisi kyllä pahasti koko päivän nököttää työhuoneessa syömässä eilisen päivän tähteitä. 

Pieni kävely lounaalle työkavereiden kanssa katkaisee päivän kivasti. Ja ainkain meidän lounaspaikka myös työllistää paljon nuoria, joten ajattelen sitä työllisyydenkin kannalla. Ennen niitä töitä oli kaikilla, mutta nyt yrittäjät joutuvat taistelemaan olemassa olonsa puolesta.

Kaikki eivät voi käydä syömässä samaan aikaan työkavereiden kanssa, eikä kaikissa työpaikoissa voi tai saa poistua kesken työpäivän työpaikalta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän yhdeksän