Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten keitetään kananmunat niin etteivät mene rikki?

Vierailija
01.10.2017 |

Taas kuudesta munasta neljä halki.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita kylmään veteen ja älä keitä liian kovalla.

Vierailija
2/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Elä tiputa niitä sinne kattilaan vaan laitat esim. lusikalla. Menevät rikki kun osuva kattilan pohjaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitetaan niin hitaasti sinne kiehuvaan veteen, että äkillinen lämmönmuutos kuoressa ei hajoita sitä.

Vierailija
4/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita pikkuisen suolaa veteen. Se pehmentää vettä.

Vierailija
5/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laita pikkuisen suolaa veteen. Se pehmentää vettä.

Suola aiheuttaa käänteisosmoosin ja se hyydyttää munan nopeammin.

Vierailija
6/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä säilytä kananmunia jääkaapissa, niin ne eivät mene rikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan joko kylmään veteen tai käytän kananmunan rei'ittäjää (tavallista neulaakin voi käyttää).

Vierailija
8/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Sisältö jatkuu mainoksen alla
9/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan kylmään veteen. Lisään myös suolaa, niin ei leviä kananmuna kattilaan, jos kuori halkeaa.

Vierailija
10/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saa olla aika iso kattila, jos 6 munaa kerralla keität. Oisko sulla vaan liian pieni kattila? Jaa kahteen kattilaan jos ei muuten onnistu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse keitän pienessä kattilassa johon mahtuu vierekkäin 5 munaa. Eivät siis pääse heilumaan kun ovat vierekkäin tiiviisti. Munat kattilaan, päälle kylmää vettä sen verran että juuri peittyvät. Kypsennysaika otetaan siitä kun vesi kiehuu, heti lasketaan tehoa niin etteivät kiehu kovaa. Kun valmista, kattila vesineen päivineen altaaseen ja päälle valutetaan kylmää vettä vähintään 5min, senkin jälkeen saavat olla kylmässä vedessä välillä kylmää valuttaen ainakin 20min. Ei hajoa ja kuoret irtoaa.

Vierailija
12/12 |
01.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valitaan sellaisia pieniä munia, joissa on tarpeeksi paksu kuori. S-kaupan munat hajoavat helpommin kuin muiden, tai sitten olen vaan sattumalta viime aikoina tehnyt kaksikin reklamaatiota ennen kuin opin olemaan ostamatta niitä.