En laita pastan keitinveteen ikinä suolaa
Makuero on olematon. Sitä paitsi pasta on lisuke, ei pääruoka. Sitä kuuluu täydentää kastikkeella.
Kommentit (24)
Ai kuinka jännää. Kiitos, että jaoit tämän tiedon meille.
En laita minäkään, enkä välttämättä edes kastikkeella täydennä, ellei ketsuppia lasketa kastikkeeksi.
Minä taas laitan reilusti suolaa ja eron kyllä huomaa. Tietty jos sitä suolaa heittää vaan pienen ripauksen niin eihän se missään maistu mutta pastavesi pitäisi suolata meriveden makuiseksi.
Tulee paljon terveellisempää pastaa ilman suolaa. Parasta käyttää myös ainoastaan puhtaasta suomalaisesta viljasta tehtyjä makarooneja. Eivät ole niin oudon makuisia ja hajuista kuin ne ulkomaan pastat.
Ja sen varmasti maistaa. Te olette vain itse tottuneet mauttomiin litkuihinne, ja kuvittelette että ne on ok.
Laadukasta pastaa ja ainakin itämeren vahvuinen keittovesi ja tulee herkkua. (Yleensä italialaista pastaa, suomalainen ei ole tehty al denteksi keitettäväksi, vaan jää jotenkin ällöksi)
Jos syön (laadukkaan) spaghetin välipalana oliiviöljyn kanssa, keitän sen ilman suolaa, mutta pyöräytän myllystä suolia ja mustapippuria siihen päälle. Muutoin aina suolaa keitinveteen, eikä koskaan öljyä (eikä liemikuutioita).
En minäkään aina laita koska ei se suola oikein siitä vedestä imeydy. Spagettiin tulee aina laitettua jo keitinveteen kun siihen suolan lisääminen jälkikäteen on niin vaikeaa. Sen sijaan pieniin makarooneihin voi ihan hyvin ripotella suolaa päälle keittämisen jälkeen ja pyöritellä ne sekaisin niin, että se leviää tasaisesti. Tai sitten jos maustaa voilla tai parmesaanilla, niin ei suolaa erikseen tarvitakaan. Mutta suolaton pasta on mautonta ja osoitus kokin kyvyttömyydestä.
Jos tuntuu ettei imeydy niin ostakaa jotain vähän laadukkaampaa italialaista pastaa ja tehkää ihan oppikirjan mukaan oikealla vesi + suola suhteella niin näette eron.
Vierailija kirjoitti:
Tulee paljon terveellisempää pastaa ilman suolaa. Parasta käyttää myös ainoastaan puhtaasta suomalaisesta viljasta tehtyjä makarooneja. Eivät ole niin oudon makuisia ja hajuista kuin ne ulkomaan pastat.
No sitä suomalaista pask.. anteeksi pastaa ei kyllä saa alas. Meillä syödään vain italialaista ja al dente, muu on höttömössöä. Suolaa en käytä minäkään, kun tuppaa kastikkeissa olemaan niin paljon suolaa.
En laita minäkään suolaa pastaveteen, enkä perunoiden keitinveteen, enkä edes kaurapuuroon. Saan sitä suolaa muualta ihan tarpeeksi, ja varmaan liikaakin, juustoista ja leivästä esimerkiksi.
Tämä keskustelu on pastan jauhantaa. Toivottavasti tätä ei poisteta.
Vierailija kirjoitti:
Ja sen varmasti maistaa. Te olette vain itse tottuneet mauttomiin litkuihinne, ja kuvittelette että ne on ok.
Suolaa syödään nykyään liikaa jokatapauksessa, joten hyvähän se vain on, jos osa ihmisistä kykenee nauttimaan ruuasta ilman että siihen on tungettu kilo suolaa antamaan makua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tulee paljon terveellisempää pastaa ilman suolaa. Parasta käyttää myös ainoastaan puhtaasta suomalaisesta viljasta tehtyjä makarooneja. Eivät ole niin oudon makuisia ja hajuista kuin ne ulkomaan pastat.
No sitä suomalaista pask.. anteeksi pastaa ei kyllä saa alas. Meillä syödään vain italialaista ja al dente, muu on höttömössöä. Suolaa en käytä minäkään, kun tuppaa kastikkeissa olemaan niin paljon suolaa.
Itse käytän suomalaista täysjyväpastaa, enkä käytä suolaa. Ja kyllä muuten maistuu täysjyväpasta paljon paremmalle kuin vaalea jauhomössö, vaikka jälkimmäinen olisi kuinka al dente.
Heh, itseasiassa pasta on italialaisten mielestä juurikin se pääosan esittäjä pastaruoassa. Soossi on vaan lisämauste.
En laita pastan keitinveteen suolaa enkä ruokaöljyä, enkä paista edes pannulla paistettavia ruokiakaan öljyssä. Lihaan/kalaan/soijaan/tofuun/hyönteisiin kyllä lisään suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Minä taas laitan reilusti suolaa ja eron kyllä huomaa. Tietty jos sitä suolaa heittää vaan pienen ripauksen niin eihän se missään maistu mutta pastavesi pitäisi suolata meriveden makuiseksi.
Juurikin näin, pastan keitinveteen laitetaan reilusti suolaa. Keitinvettä hyödynnetään tomaattikastikkeen teossa , tai sitten ei. Carbonaraan sotketaan sekaan pastan hieman jäähdyttyä 2 kananmunaa.
Vierailija kirjoitti:
Heh, itseasiassa pasta on italialaisten mielestä juurikin se pääosan esittäjä pastaruoassa. Soossi on vaan lisämauste.
Ja soossi on tomaateista ja suolaisesta keitinvedestä tehty kastike. Parmesaani kuuluu pastaan lisäksi, kerma taas missään nimessä ei, jos italialaista meinaa.
En itsekkään laita. Luulis, että tällänen perusterveysjuttu olisi kaikkien tiedossa ja käytössä.
Pasta on italiasta.