Fazer aikoo valmistaa hyönteisleipää - sen jälkeen en osta heidän tuotteitaan
Jos ruisleipäpakkauksessa lukee "saattaa sisältää jäämiä hyönteisistä", niin jää meikäläiseltä ostamatta.
Itse asiassa jää kaikki Fazerin tuotteet kuvotuksen takia ostamatta sen jälkeen.
Kommentit (22)
Mä voisin vaikka testata sitä hyönteisleipääkin eikä haittaa minimaaliset hyönteisjämät muissa tuotteissa, tuskin niitä edes maistaisi tai näkisi.
Minua esim. heinäsirkkojen syönti kovasti kiinnostaa. Minulla on sellainen oletus, että ne olisivat mukavan rapsakoita. Syön nytkin toki kaikenlaista, mikä on toisista "ällöä", kuten katkarapuja, rapuja, mustekalaa, muikkuja, silakoita, sieniä, homejuustoa, etanoita, oliiveja, maksaa.
Lisäksi suhtaudun epäluuloisesti joihinkin asioihin, joita muut ihmiset syövät esim. nahkiainen, ankerias, lahna, pottupuuro, ne pienet nuudelipussit, joissa mukana maustepussi. Näistä voisin ajatella maistavani kampelaa ja lahnaa. Pottupuuroa ja nahkiaista olen maistanut enkä kertakaikkiaan pysty syömään. Nuudeleita pidän lähes myrkyllisenä; syön jos ei ole muuta, koska niihin ei kuitenkaan heti kuole.
Hyönteisproteiini on ollut maailmalla "in" jo aika kauan. Nyt vasta rantautuu suomeen. Miten tämä eroaa eläinproteiinin käytöstä leivonnaisissa ja makeisissa? (Liivate yms.)
Hyönteisproteiini on muuten paaaaljon parempaa proteiinia kuin eläinproteiini, oikeaa superruokaa. Ihme kun fitnesshullut ei ole jo innostuneet tästä.
Miksi hyönteisten syönti on niin kamala juttu? Ne ovat terveellisiä ja kaikenlisäksi niiden tuottaminen on paljon eettisempää ja ympäristöystävällisempää kuin lihantuotanto.
Tulevaisuudessa ei varmaan muuta syödäkään kuin hyönteisiä.
Sitä paitsi, syöhän ihmiset muitakin "ällöjä" otuksia, esimerkiksi katkarapuja. Sehän näyttää joltain vedenalaiselta sirkalta. Miksi se ei ole ällöä?
Ihmisessä on aika syvälle koodattu kammo hyönteisiä kohtaan, ollut joskus muinaisuudessa elinehto. Vaatii aika paljon totuttelua, että alkukantaisia aivotoimintoja saadaan uudelleenkirjoitettua.
Vierailija kirjoitti:
Miksi hyönteisten syönti on niin kamala juttu? Ne ovat terveellisiä ja kaikenlisäksi niiden tuottaminen on paljon eettisempää ja ympäristöystävällisempää kuin lihantuotanto.
Tulevaisuudessa ei varmaan muuta syödäkään kuin hyönteisiä.
Sitä paitsi, syöhän ihmiset muitakin "ällöjä" otuksia, esimerkiksi katkarapuja. Sehän näyttää joltain vedenalaiselta sirkalta. Miksi se ei ole ällöä?
Katkarapu HIEMAN eri asia, kuin joku tauteja levittävä ötökkä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi hyönteisten syönti on niin kamala juttu? Ne ovat terveellisiä ja kaikenlisäksi niiden tuottaminen on paljon eettisempää ja ympäristöystävällisempää kuin lihantuotanto.
Tulevaisuudessa ei varmaan muuta syödäkään kuin hyönteisiä.
Sitä paitsi, syöhän ihmiset muitakin "ällöjä" otuksia, esimerkiksi katkarapuja. Sehän näyttää joltain vedenalaiselta sirkalta. Miksi se ei ole ällöä?
Katkarapu HIEMAN eri asia, kuin joku tauteja levittävä ötökkä.
Katkarapu lillii meressä ja suodattaa mereen ajettua kakkaa ruuakseen.
Jokainen ruotsalainen syö noin kilon vuodessa hyönteisiä ruuan mukana- tuskin meillä kovin erilaiset tulokset ovat.
Pidän kyllä tuota ötökänsyönti tuputusta aika outona vielä tässä vaiheessa muka proteiinin lähteeksi, kun on niin paljon ylituotantoa lihasta ja maidosta.
Mutta jos joku innostuu, niin vassokuu vaan-
Vierailija kirjoitti:
Miksi hyönteisten syönti on niin kamala juttu? Ne ovat terveellisiä ja kaikenlisäksi niiden tuottaminen on paljon eettisempää ja ympäristöystävällisempää kuin lihantuotanto.
Tulevaisuudessa ei varmaan muuta syödäkään kuin hyönteisiä.
Sitä paitsi, syöhän ihmiset muitakin "ällöjä" otuksia, esimerkiksi katkarapuja. Sehän näyttää joltain vedenalaiselta sirkalta. Miksi se ei ole ällöä?
Tuossa onkin juuri se mielikuva ja tottumus. Jos on tottunut näkemään katkaravut niinä suikeroina pizzan päällä eikä niinä vedessä lilluvina ötökköinä, joilla on sarvet ja jalat, ei ole mitään ongelmaa. Mutta kun heinäsirkka tai muurahainen on nimenomaan sellainen sarvekas pitkäjalkainen otus, se on ällöä. Sitten kun se nimi on tarpeeksi vakiintunut elintarvikekäyttöön, ongelmaa tuskin enää onkaan, mutta alkuvaihehan siinä on se hankalin, kun ei pysty ajattelemaan, että se ötökkä on jauhettu sekaan, vaan pelkää koko ajan, että suussa yhtäkkiä pyörii sellainen kokonainen heinäsirkka sarvineen ja jalkoineen.
Tämä on ainakin oma ajatukseni.
Voi pieni herttainen mököttävä ap. Syötkö suklaata? Juotko kahvia? Kaakao- ja kavipahvipavut tulevat viidakosta. Mietipä mitä möttiäisiä suklaa- ja kahvitehtaalle niiden mukana ajautuu. <3
Mutta juu olihan jo korkea aika että joku rupeaa valmistamaa hyönteisravintoa massoille. Onhan siitä jo niin monta vuotta puhuttu, hyvä kun joku vihdoin tekee asialle jotain. Hyvä Fazer!
Ei tietenkään kaikki hyönteiset ole syömäkelpoisia ja ne jotka ovat täytyy prosessoida todella hyvin. Syömäkelpoisissa hyönteisissä on paljon proteiinia ja ne ovat terveellisiä. Monissa ruuissa mitä suusta laitamme alas, on hyönteisjäämiä.
Ihan luonnollista ravintoa tuo on, kunhan hyönteinen tunnetaan syömäkelpoiseksi.
Rankkaa. Jaxuhaleja ruudun toiselle puolelle.
Punavuoren kuplan trendipellet on jo vuosia jonottaneet friteerattuja sirkkoja Teurastamolla.
Miksi, sitä en ymmärrä. Moni näistä samoista pelleistä sanoo esim kapriksista yök.
Joskus pohdittiin, miksi intialaisilla kasvissyöjillä ei ole puutostauteja, joita pitäisi ihmisellä ilman eläinproteiinia olla. Selvisi, että riisin mukana syöty hyönteisproteiini riitti heille. Länsimaissa hyönteisproteiinin saanti on vähäisempää, joten kasvissyöjä tarvitsee lisäravinteita.
Vierailija kirjoitti:
Katkarapu HIEMAN eri asia, kuin joku tauteja levittävä ötökkä.
Joo, nehän just laittaa sinne ötököitä joista tarttuu tauteja. Ihan sellasenaan.
Mikä tahansa on aika ällöö kun sitä alkaa ajatteleen. Vaikkapa ajatteleva ja tunteva nelivuotiaantasolla oleva sika. Jos sitä liikaa ajattelee alkaa näkeen nelivuotiaita roikkumassa lihakoukuista.
Ymmärrän hyönteiset korvaamassa lihaa, mutta miksi niitä laitettaisiin leipiin?
Punaista elintarvikeväriä tehdään kirvoista saatavasta uutteesta, mm. Campari ja punaiset sirkusaakkoset saavat sävynsä tästä. Muitakin esimerkkejä löytyy.
Kiinnostava konsepti, hyönteisproteiini on hivenainepitoista sekä tuotantotehokasta. Ostaisin.
Voihan vattumato! Laboratorio-oloissa kasvatettu hyönteinen on puhtaampaa ruokaa kuin esimerkiksi mikään merestä tai järvestä ongittu.
Kaikki leivät SISÄLTÄÄ jo nyt jäämiä hyönteisistä :D
Mutta voisin ostaa vartavasten hyönteisproteiinijauheella terästettyjä leipiä.