Miksi ei kaupoissa myydä suomalaista lihaa? Ärsyttää!
Taas ostin vahingossa leikkelepakkauksen, jossa ei olekaan suomalaista lihaa vaan mainitaan että EU.
Viimeksi jäi pekonit ostamatta koska en löytänyt yhtään pakkausta joka olisi Suomessa valmistettu ja suomalaisesta lihasta.
Aikaakin menee hirveästi nykyään kaupassa kun jokaisesta paketista pitää tihrustaa onko tehty Suomessa vai ei.
Jos kotimaiset tuotteet on näin katoava tapa, niin voisitteko S-ketju, K-ketju js Lidl tehdä kauppoihinne "suomalaiset tuotteet"-osaston, kiitos!
t: kettuuntunut asiakas
Kommentit (22)
No S-ryhmän Kotimaista-tuotemerkki sisältää Suomessa suomalaisesta lihasta valmistettuja tuotteita.
Useimmiten tuohon ulkomaisuuslankaan menee Poutun tuotteissa, joissa liha on usein saksalaista.
Pekonia ei ole valmistettu Suomessa vuosiin. Vaikka olisi suomalaista lihaa, käy valmistumassa oliko se puolassa vai tanskassa.....
Vierailija kirjoitti:
No S-ryhmän Kotimaista-tuotemerkki sisältää Suomessa suomalaisesta lihasta valmistettuja tuotteita.
Useimmiten tuohon ulkomaisuuslankaan menee Poutun tuotteissa, joissa liha on usein saksalaista.
Myös metvurstit on usein ei-suomalaisesta lihasta. Tällä kertaa satuin ostamaan Wursti-merkiltä saunapalvia, koska oli tosi hyvän näköistä lihaa, mutta kotona huomasin että ei olekaan suomalaista. :(
En vain oikeasti jaksaisi joka hyllyn edessä käydä kymmeniä tuotevaihtoehtojen selosteita läpi, tähän pitäisi keksiä parempi keino ja se olisi osasto tuotteille jotka on tehty Suomessa ja suomalaisista aineksista.
ap
Suurin osa S-ryhmän tuotteista on ollut suomalaista - ei ainakaan itsellä ole ollut ongelmia (tosin en ole nyt tämän kanssa niin tarka). Hyvää Suomesta - merkki ja esim. S-ryhmä Kotimaista - private label auttavat aika tehokkaasit löytämään suomalaisen vaihtoehdon.
Tuo suomalaisen pekonin puute ei ollut itsellä tiedossa, mutta toisaalta, ei kaikkia mahdollisia tuotteita Suomessa valmisteta.
Miksi et osta suomalaista lihaa sen sijaan että ostat lihavalmisteita? Siellä on Prismassa pitkä rivi paistia, kyljyksiä, keittolihaa jne. ja ihan kotimaista.
Homma tässä maailmassa ei nykyään toimi niin, että kaikki olisi kotoisin Suomen maaperältä. Heivatkaa tietokoneet kaatopaikalle ja muuttakaa metsään, niin saatte kokea mitä suomalaisuus todellisuudessa on.
Jos haluat Suomalaista lihaa niin mars metsälle...
Vierailija kirjoitti:
Miksi et osta suomalaista lihaa sen sijaan että ostat lihavalmisteita? Siellä on Prismassa pitkä rivi paistia, kyljyksiä, keittolihaa jne. ja ihan kotimaista.
Kyljys ruisleivälle aamupalalla? Pitääpä kokeilla.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No S-ryhmän Kotimaista-tuotemerkki sisältää Suomessa suomalaisesta lihasta valmistettuja tuotteita.
Useimmiten tuohon ulkomaisuuslankaan menee Poutun tuotteissa, joissa liha on usein saksalaista.
Myös metvurstit on usein ei-suomalaisesta lihasta. Tällä kertaa satuin ostamaan Wursti-merkiltä saunapalvia, koska oli tosi hyvän näköistä lihaa, mutta kotona huomasin että ei olekaan suomalaista. :(
En vain oikeasti jaksaisi joka hyllyn edessä käydä kymmeniä tuotevaihtoehtojen selosteita läpi, tähän pitäisi keksiä parempi keino ja se olisi osasto tuotteille jotka on tehty Suomessa ja suomalaisista aineksista.
ap
Eri ihmiset ostavat tuotteet eri periaatteilla. Sinulle suomalaisuus on tärkeää, joku toinen haluaa löytää ne kaikki leikkeet samasta paikasta. Vaikeaa sen kaupan on tehdä osastojako jokaisen vaatimusten mukaan.
Pakkausmerkintöjä on kehitetty koko ajan tarjoamaan paremmin tietoa joten ei sen nyt ihan mahdotonta pitiäisi olla, että löydät mielesesi tuotteen.
Vierailija kirjoitti:
Homma tässä maailmassa ei nykyään toimi niin, että kaikki olisi kotoisin Suomen maaperältä. Heivatkaa tietokoneet kaatopaikalle ja muuttakaa metsään, niin saatte kokea mitä suomalaisuus todellisuudessa on.
Kyllä Suomessa pitää saada Suomessa tuotettua ruokaa. Mä en ihan oikeasti tiedä mitä teen, jos joudun ostamaan pelkkää ulkolaista lihaa ja salmonella-kanaa ja myrkky-kananmunia.
Oikeasti.
Ennemmin kiristetään verotusta ja maajusseille rahaa ja kaupan duopolia kuritetaan valtiovallalla, mutta mä en ala jos ei kohta saa mitään kotimaista ruokaa. :(
haluatteko oikeasti että munlaiset riehuu tuolla metsässä aseen kanssa? Voin kertoa, että ette halua!
ap
Tähän on yksinkertainen ratkaisu: osta Atrian tuotteita. Ne on aina tehty suomalaisesta lihasta. Se pekonikin on tehty suomalaisesta lihasta, mutta Ruotsissa.
Suomalainen tuulipuku ostaa sieltä ääsmarketista tmv lihat. Jos haluat tukea kotimaista tuotantoa niin mene lihatiskille/lihakauppaan ostamaan kunnon lihaa, eikä mitään suojakaasupaskaa. Tai sitten tilaa suoraan tilalta, google auttaa. Ja kun puhun lihatiskistä niin mitkään hypermarketin viikon kuivat tiskit ei sitten tosiaankaan ole kyseessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No S-ryhmän Kotimaista-tuotemerkki sisältää Suomessa suomalaisesta lihasta valmistettuja tuotteita.
Useimmiten tuohon ulkomaisuuslankaan menee Poutun tuotteissa, joissa liha on usein saksalaista.
Myös metvurstit on usein ei-suomalaisesta lihasta. Tällä kertaa satuin ostamaan Wursti-merkiltä saunapalvia, koska oli tosi hyvän näköistä lihaa, mutta kotona huomasin että ei olekaan suomalaista. :(
En vain oikeasti jaksaisi joka hyllyn edessä käydä kymmeniä tuotevaihtoehtojen selosteita läpi, tähän pitäisi keksiä parempi keino ja se olisi osasto tuotteille jotka on tehty Suomessa ja suomalaisista aineksista.
ap
Eri ihmiset ostavat tuotteet eri periaatteilla. Sinulle suomalaisuus on tärkeää, joku toinen haluaa löytää ne kaikki leikkeet samasta paikasta. Vaikeaa sen kaupan on tehdä osastojako jokaisen vaatimusten mukaan.
Pakkausmerkintöjä on kehitetty koko ajan tarjoamaan paremmin tietoa joten ei sen nyt ihan mahdotonta pitiäisi olla, että löydät mielesesi tuotteen.
On se hankalaa, koska niitä leikkeleitä voi olla siinä tiskissä helposti joku 40-50 kpl. Myyjää ei missään. Leikkeletiskiltä seuraavalle tiskille lukemaan taas 10-20 tuotetta. Mä olen jo tuke ja haitta siellä käytävillä.
No voisiko sinne esim. leikkeleosastolle laittaa pienen osion sinne päähän, että tässä nämä jotka on oikeasti kotimaisia?
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi et osta suomalaista lihaa sen sijaan että ostat lihavalmisteita? Siellä on Prismassa pitkä rivi paistia, kyljyksiä, keittolihaa jne. ja ihan kotimaista.
Kyljys ruisleivälle aamupalalla? Pitääpä kokeilla.
ap
Faija paistoi aina ison paistin ja viipaloi siitä leivälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No S-ryhmän Kotimaista-tuotemerkki sisältää Suomessa suomalaisesta lihasta valmistettuja tuotteita.
Useimmiten tuohon ulkomaisuuslankaan menee Poutun tuotteissa, joissa liha on usein saksalaista.
Myös metvurstit on usein ei-suomalaisesta lihasta. Tällä kertaa satuin ostamaan Wursti-merkiltä saunapalvia, koska oli tosi hyvän näköistä lihaa, mutta kotona huomasin että ei olekaan suomalaista. :(
En vain oikeasti jaksaisi joka hyllyn edessä käydä kymmeniä tuotevaihtoehtojen selosteita läpi, tähän pitäisi keksiä parempi keino ja se olisi osasto tuotteille jotka on tehty Suomessa ja suomalaisista aineksista.
ap
Eri ihmiset ostavat tuotteet eri periaatteilla. Sinulle suomalaisuus on tärkeää, joku toinen haluaa löytää ne kaikki leikkeet samasta paikasta. Vaikeaa sen kaupan on tehdä osastojako jokaisen vaatimusten mukaan.
Pakkausmerkintöjä on kehitetty koko ajan tarjoamaan paremmin tietoa joten ei sen nyt ihan mahdotonta pitiäisi olla, että löydät mielesesi tuotteen.
Ja kun se on kerran löytynyt (ja 68 muuta ulkomaiseksi todettu) voinee jatkossa ihanyhtä nopeasti ostaa vain sitä minkä jo tietää kotimaiseksi - näin minä ainakin olen monen tuotteen kohdalla toiminut.
Paikallisia lihantuottajia on suomi väärällään, osta heiltä!
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen tuulipuku ostaa sieltä ääsmarketista tmv lihat. Jos haluat tukea kotimaista tuotantoa niin mene lihatiskille/lihakauppaan ostamaan kunnon lihaa, eikä mitään suojakaasupaskaa. Tai sitten tilaa suoraan tilalta, google auttaa. Ja kun puhun lihatiskistä niin mitkään hypermarketin viikon kuivat tiskit ei sitten tosiaankaan ole kyseessä.
Sori, mutta otan lihat usein suoraan tuottajalta.
Mutta en oikeasti voi kaikkea hankkia suoraan tiloilta, se on täysin absurdi olettama nykyaikana.
Mun mielestä kaupan tuotteet on ihan ok, ei niissä ole haukkumista. Kun vain olisi kotimaisia tuotteita saatavilla, edes näissä tärkeimmissä ryhmissä esim. liha, lihajalosteet (:D) ja kala ja kananmunat ym.
ap
Vierailija kirjoitti:
Taas ostin vahingossa leikkelepakkauksen, jossa ei olekaan suomalaista lihaa vaan mainitaan että EU.
Viimeksi jäi pekonit ostamatta koska en löytänyt yhtään pakkausta joka olisi Suomessa valmistettu ja suomalaisesta lihasta.
Aikaakin menee hirveästi nykyään kaupassa kun jokaisesta paketista pitää tihrustaa onko tehty Suomessa vai ei.Jos kotimaiset tuotteet on näin katoava tapa, niin voisitteko S-ketju, K-ketju js Lidl tehdä kauppoihinne "suomalaiset tuotteet"-osaston, kiitos!
t: kettuuntunut asiakas
Vinkki: älä ota sitä halvinta.
Vierailija kirjoitti:
Miksi et osta suomalaista lihaa sen sijaan että ostat lihavalmisteita? Siellä on Prismassa pitkä rivi paistia, kyljyksiä, keittolihaa jne. ja ihan kotimaista.
Kiva koululaisen laittaa leivän päälle kyljyksiä, keittolihaa jne.
Siis ethän osta lihaa, vaan jotain jalosteita.