Vierailija

Asumme vanhassa puutalossa ja huomasin jo viime vuoden puolella, että asunnossa lentelee silloin tällöin jotain ötököitä. En pitänyt tätä minään, kunnes yhden liiskattuani kävi ilmi, että kyseessä on vaatekoi.

Koiansoja on nyt varmaan neljä tai viisi ympäri asuntoa, pimeissä ja suojaisissa paikoissa. Niihin ei ole jäänyt yhtäkään yksilöä. Perhosia lentää edelleen lähes päivittäin. Toukkia emme ole löytäneet. Vaatteita on paljon ja ne on kaikki pesty moneen kertaan. Myrkytetty on, seetripuutakin löytyy. Tiukan seulonnan jälkeen vain kahdesta vaatekappaleesta on löytynyt reikiä. Toinen näistä on takuuvarmasti ollut ehjä vielä pari kk sitten, ja on ollut eri paikassa kuin toinen syöty vaatekappale (villasukat). Tietenkään en muista, missä.

En tiedä, mistä lähtisin "pesää" enää etsimään ja ennen kaikkea en ymmärrä, miksi perhoset eivät mene ansoihin ja mistä niitä tulee. Asunto tuntuu saastaiselta ja inhottavalta. Mitä tässä voi tehdä? Olen lukenut, että koit voivat munia vanhan talon eristeisiin. Jos näin on, onko ylipäätään mitään tehtävissä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Vierailija

Meillä oli vanhassa puutalossa kanssa koita. Ei auttanut mikään muu kuin vasta poismuutto ja kaiken peseminen ennen uuteen kämppään viemistä :(

Vierailija

Voi ei... Tuota olen pelännytkin. Poismuutto ei kyllä mitenkään olisi vaihtoehto. Ja sietämätön ajatushan se on, että vaatetuholaisten takia menisi elämä uusiksi. Ennen kaikkea ihmettelen, miksi ansaan ei tosiaan jää yhtään perhosta? Ja haluaisin vielä ajatella, että jotain voisi tällekin asialle tehdä.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Onko tunnistus varma?

Koilajeja ja muita niiden näköisiä pikkuperhosia on tuhansia. Oletko tutkinut ruokakaappisi, jauhot, riisit, pähkinät jne? Lähde voi olla siellä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla