Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kesän kepeät ulkojuhlat -mitä tarjolle? Vinkkejä kaivataan.

01.04.2006 |

Hei!



Nyt kun tajusin tännekin tulla palstaileen, niin kysynpä teiltä tähänkin vinkkejä: Eli vanhemmilla on 40- vuotishääpäivä heinäkuussa ja äiti täyttää lisäksi 60v. Juhlia ei kuulemma aiottu mutta olisi kiva järjestää jonkinlaiset kesäkemut ystäville ja lähisuvulle.



Eli kaipaisin siis vinkkejä, mitä tarjoilla. Pitäisi olla jotain hyvää ja suht edullista, kun ne tarjoilut ajattelin yllärinä itse järkätä lahjaksi. En ole aivan avuton kokkaaja mutta kesällä jo viimesilläni raskaana, jotenka senkin mukaan vinkkejä. Mitähän vielä lisäohjeistukseksi... Niin joo ulkosalla varmaankin ollaan kelien mukaan.



Kiitos etukäteen menuvinkeistä.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
06.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos vaikka joku on jo ehtinyt kemuja järkätä ja jotain hyväksi havaita. Ajattelin tehdä kakun, jossa on sekä tuota RTiinan ohjeistamaa raparperihilloketta että mansikoita.



Mutta siis vieläkin enemmän ideoita kaipailen, sillä onhan noita kemuja.



Kiitos!

Vierailija
2/8 |
01.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisiko esim muutama erilainen, ruokaisa salaatti (feta-pasta, broileri-aurajuusto, riisi-savukala tms.), joku keitto (helppo olisi esim kylmä Espanjalainen tomaattikeitto, jonka voi tehdä edellisenä päivänä), lisäksi esipaistettuja patonkeja tai sämpylöitä, joihin esim itsetehty valkosipuli-levite tai tuorejuustoja. Jälkiruoaksi voisi olla perinteinen mansikkakermakakku, tai vaikka Brita-tosrtu jossa kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja esim raparperihilloketta välissä.



Miltä kuulostaa?

Jos haluat, niin voin katsella myöhemmin sinulle tarkempia reseptejä.



RTiina

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
01.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo salaattipuoli kakkuineen kuullostaa hyvältä. Keittokin siinä voisi vielä sivussa olla tai jotain lämmintä mutta rehellisesti sanottuna sen verran perusruokasia nuo minun vanhemmat on, että tomaattikeitto saatais olla suuri ihmetys. Brittakakku hillokkeineen olis kiva juttu, kun raparperitkin saa siihen aikaan omasta maasta. Eli sen ohjeen ainakin mielelläni ottaisin. (Ja ihan itelleni sen tomaattikeiton, kaverikemutarpeisiin...)



Ja jos muitakin vinkkejä tulee mieleen, niin tänne vaan. Onhan noita kemuja muulloinkin. Joku raikas boolikin tekisi varmaan hyvää. Onkohan puolukkainen versio vähän liian talvinen? Mitä raikasta kesäjuomaa ehdotat / ehdotatte?



Kiva saada vähän " ulkopuolista" perspektiiviä asioihin.

Vierailija
4/8 |
01.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitten erilaisia leipiä kauniissa koreissa.

Jokin katos olisi kiva ja rajaisi tilaa, se myös suojelisi sateelta edes hiukan.

Juomapuolelle ei ole vinkkejä nyt.

Vierailija
5/8 |
02.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

mie olen tuolta pohjoisen suunnalta alunperin ja siellä on joku ihme vouhkaus, että oli juhlat mitkä hyvänsä (ja varsinkin hautajaiset!) niin tarjolla on lohikeittoa. Mulle kelpais se keitto vallan mainiosti rieskan kanssa mutta olis kuitenkin kiva jotain muuta.



Mutta kalasta minun vanhemmat tykkää kovasti!



Oonko vähän hankala...

Vierailija
6/8 |
03.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raparperi-Brita



8 - 10 annosta

125 g Valio voita

1 dl sokeria

2 keltuaista

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl Valio maitoa



Marenki

2 valkuaista

1 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl mantelilastuja



Raparperitäyte

5 dl raparperipaloja

1 dl sokeria

1 kanelitanko

1/2 - 1 dl vettä

2 dl Valio kuohukermaa vaahdotettuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa 10 min 180 asteessa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä seos lusikalla esipaistetulle taikinapohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä. Valmista raparperitäyte: Laita raparperipalat, sokeri, vesi ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä. Lisää hillokkeeseen kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Puolita pohja. Levitä täyte pohjien väliin hiukan ennen tarjoilua.



Muunteluvinkki: Mansikka-Brita Katso Raparperi-Britan valmistusohje ja korvaa raparperihilloke noin 4 dl:lla mansikoita tai muita marjoja. Vatkaa täytteeseen lisäksi 2 dl Valio kuohukermaa + 2 tl sokeria.



Jos haluat tehdä tuosta tortusta enemmän " kakun näköisen" ja juhlavamman, niin koristele pinta tuoreilla mansikoilla yms. Ja tortustahan voi tehdä myös korkeamman, eli teet vaan useamman pohjan ja kokoat kerroksia päällekäin. Marenki ei yleensä säily kauniina kovin kauaa, joten tämä kannattaa tehdä samana päivänä.



Tomaattikeiton tarkkaa ohjetta en nyt muista, mutta itse teen sen näin:



Kuullota sipulia oliiviöljyssä (reilusti öljyä). Lisää kuutuoidut tomaatit ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes tomaatit hieman soseutuneet. Lisää vettä (ja halutessa kasvisliemikuutio), anna hautua hiljaa kiehuen vaikka reilu tunti, mitä kauemmin, niin sen parempaa! Lisää suurusteeksi vaaleaa sekaleipää ja anna kiehua kunnes tasaista. Lopuksi voit vielä soseuttaa sileäksi, jos haluat. Mausta tuoreella basilikalla ja mustapippurirouheella, ja tarvittaessa suolalla. Keittoon voi laittaa Aura-juustomuruja. Jos tarvitsee, niin voit laittaa myös ripauksen sokeria.

Tähän kannattaa käyttää kypsiä tomaatteja, jos on yhtään kovia niin keitosta tulee helposti karvasta.

Aura-juuston tilalle olen joskus laittanut myös keitettyjä papuja.



Toivottavasti oli apua!



RTiina

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
04.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei taas.

Salaatteihin minulla ei taida olla ohjeita, koska yleensä kokkaan ilman ohjeita ja laitan mitä milloinkin sattuu löytymään. Ainakin Valion ja Mainion ruokasivuilta saa aina hyviä vinkkejä.



Feta-pasta-salaattiin esim:

keitettyä penne-pastaa (laita huuhdottu, valutettu pasta marinoitumaan feta-purkin öljyyn edellisenä päivänä)

kirsikkatomaatteja

tuorekurkkua

punasipulia

oliiveja

fetaa öljyssä

erilaisia salaatteja



Broilerisalaattiin esim:

marinoituja broilerin rintafileitä (kypsennä paistopussissa, jäähdytä, kuutioi)

erilaisia salaatteja

kirsikkatomaattia

tuorekurkkua

ananasta tai persikkaa tai molempia

aurajuustoa kuutioina

aurinkokuivattua tomaattia

paahdettuja pinjansiemeniä

herneenversoja koristeeksi ym.



Kastikkeeksi broilerisalaatille vaikka kevytmajoneesia, kermaviiliä, ananasmehua, curryä, hunajaa, suolaa, valkopippuria sekoitettuna kastikkeeksi



Savulohisalaattiin esim:

keitettyä riisiä (keitinliemeen kalaliemikuutio tai 2)

ruodotonta savukalaa (lohi tai siika)

purjoa

omenaa

maustekurkkukuutioita

keitettyä kananmunaa

keitettyä porkkanaa kuutioina

kastikkeeseen kermaviiliä, kevytmajoneesia, tilliä, sitruunamehua, valkopippuria, suolaa. Sekoita kastike em. aineisiin, ja laita tarjolle salaatinlehdillä vuorattuun tarjoiluastiaan. Koristele tilli- ja ruohosipulisilpulla ja keitetyillä kananmunanlohkoilla.



Toivottavasti löydät mieleisesi!

RTiina

Vierailija
8/8 |
06.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaikka onkin meksikolainen, ei silti ole tulinen.



http://www.valio.fi/channels/www/etusivu/keittokirja/ruokaohjeet/RO_OHJ…



Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi seitsemän