Mikä on paras rasva ruoanlaittoon?
Oliiviöljy ja kunnon voi on hyvää mutta olisiko jotain vielä parempaa? Auttakaa mammat!
Kommentit (16)
Rypsiöljy on ravinnollisesti parasta. Oliiviöljy ei sovi kuumennettavaksi. Kookosöljy on molempia huonompi.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole parempaa. Tai ehkä kookosöljy.
Kookosöljy on 90% tyydyttynyttä rasvaa. Ravintoarvoiltaan surkeimpia rasvoja.
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljy on ravinnollisesti parasta. Oliiviöljy ei sovi kuumennettavaksi. Kookosöljy on molempia huonompi.
Rypsiöljy on huonointa öljyä ravinnollisesti. Kookosöljy paras.
Mä käytän vain voita ruuanlaittoon, se käy kaikkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljy on ravinnollisesti parasta. Oliiviöljy ei sovi kuumennettavaksi. Kookosöljy on molempia huonompi.
Rypsiöljy on huonointa öljyä ravinnollisesti. Kookosöljy paras.
Jöö
Oliiviöljy / voi -sekoitus on paras ehdottomasti. Toki ei mitään ekstraneitsytoliiviöljyä, vaan ihan tavallista paistamiseen sopivaa oliiviöljyä. Auringonkukkaöljy on aika neutraali ja sopii myös hyvin paistamiseen.
Kookosöljy on kasvirasvoista kaikista huonoin ihan milläö mittarilla tahansa. Rypsiöljy usein jättää hieman "kalamaisen" aromin ruokaan.
Riippuu mitä teen, käytän joko voita, rypsiöljyä tai oliiviöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Oliiviöljy / voi -sekoitus on paras ehdottomasti. Toki ei mitään ekstraneitsytoliiviöljyä, vaan ihan tavallista paistamiseen sopivaa oliiviöljyä. Auringonkukkaöljy on aika neutraali ja sopii myös hyvin paistamiseen.
Kookosöljy on kasvirasvoista kaikista huonoin ihan milläö mittarilla tahansa. Rypsiöljy usein jättää hieman "kalamaisen" aromin ruokaan.
Auringonkukkaöljy on rypsiöljyn tavoin ravinnoksi kelpaamatonta, ihan liikaa kutosta, joka aiheuttaa tulehdusta elimistössä.
Osaatko kertoa, miksi sinun mielestäsi kookosöljy on huonoa?
Rypsiöljy on ollut yleensä koostumuksen ja maun puolesta sellainen öljy jota tykkään käyttää ruuanlaitossa. Halpaakin on. Sellainen öljy joka ainakin kestää varmasti hyvin kuumennusta, monista muista liikkuu ristiriitaista tietoa. Voita käytän joskus rypsiöljyn kanssa tai yksistään jos kaipaan erityisen hyvää makua mutta voi ei kaikkeen sovi, esim. itämaisiin ruokiin. Kookosöljyyn suhtaudun aika varauksella mutta sitäkin löytyy kaapista.
Riippuu mitä tekee. Oliiviöljy ei esim toimi grillatessa ja kuumissa lämpötiloissa, mutta sopii moniin muihin juttuihin mainiosti.
Voissa paistettua kalaa ei voita mikään...
En ota kantaa ravintoarvoihin, meillä vaihdellaan.
Salaateissa ja leivissä oliiviöljy. Paistamisessa rypsi, jonka päälle hitunen voita makua tuomaan. Pelkkä voi kärähtää liian helposti.
Ei ole parempaa. Tai ehkä kookosöljy.