Kauanko kohotat pullaa yleensä?
Kauanko "normaalisti" ottaa, että pulla on ekan kerran kunnolla kohonnut?
Kauanko sinä yleensä kohotat ensin taikinaa? Entäs sitten valmiiksi pyöriteltyjä pullia?
Paljonko kohonnutta taikinaa uskaltaa vaivata ennen kuin sen pyörittää pulliksi? Minuutti-kaksi?
Ääh, olisipa äiti joskus opettanut leipomaan pullaa. :D
Kommentit (3)
Pullataikinaa kohotetaan reilu tunti, siitä vaivataan ilmakuplat pois ja pyöritetään pulliksi. Valmiita pullia kohotetaan puolisen tuntia, voidellaan kananmunalla ja laitetaan uuniin.
Vaivaan taikinaa kymmenisen minuuttia, sitten unohdan sen johonkin vedottomaan ja lämpimään paikkaan kohoamaan. Muistan puolen tunnin tai tunnin päästä taikinan olemassaolon ja alan pyöritellä siitä pullia. Kun pullat ovat pellillä valmiina, tajua että ai niin, uunikin pitäisi lämmittää. Pullat kohoavat sopiviksi sillä aikaa, kun hidas uunini kuumenee.
t. huoleton leipuri :)
Annan taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa (astian päällä leivinliina) siihen asti, kunnes se on tilavuudeltaan paisunut noin kaksinkertaiseksi. Varmaan puolisen tuntia, joskus pidempäänkin, taikinan koosta riippuen.
Valmiita pullia kohotan ehkä vähän vähemmän aikaa. En oikeastaan koskaan katso kelloa, olen niin tottunut seuraamaan vain taikinan/valmiiksi leivottujen pullien ulkonäköä. Kyllä sen näkee, milloin on valmista.
Miksi vaivaat jo kohonnutta taikinaa (ennen kuin pyörität sen pulliksi)? Eihän siinä ole mitään ideaa. Taikina on vaivattava ennen kuin se pannaan kohoamaan.