"Pääministerin puoliso Akie Abe ja presidentin puoliso Jenni Haukio tapaavat mediaa Kulmakuppila-ravintolassa Kallion kaupunginosassa kello 10."

Ei vaan voi kertakaikkiaan ymmärtää. Miksi ihmeessä Kallioon? Siis Helsingin Kalliohan on täynnä spurguja ja muita moniongelmaisia (ei millään pahalla heitä kohtaan). Puhumattakaan kyseisen kaupunginosan ulkonäöstä - rumaa 70-luvun lähiöarkkitehtuuria koko alue.

Eikö häntä olisi voinut ennemmin viedä johonkin charmanttiin kuppilaan kauniissa Punavuoressa?

Ei kyllä Suomessa osata järjestää näitä valtiovierailuitakaan. Aina saa hävetä.

 • ylös 20
 • alas 52

Sivut

Kommentit (21)

Käyttäjä3781 kirjoitti:
Kyllä suurin osa kallion arkkitehtuurista ja rakennuksista on paljon vanhempaa kuin 70-lukua, ettäs tiedät.

Turhaa pedanttisuutta. Pääosin 60-, 70- ja 80-lukujen tuotoksia tuolla alueella, missä mainittu kahvila sijaitsee. Yhtä rumaa rakennuskantaa joka tapauksessa rakennusvuosikymmenestä riippumatta.

 • ylös 6
 • alas 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kulmakuppila on samassa risteyksessä kuin Kallion kirjasto, joka on 105 vuotta vanha rakennus. Saman kadun varrella on Viidennen linjan vanhat talot, jotka on vielä vanhempia kuin kirjasto. Kadun päässä on Kallion kirkko, yli satavuotias sekin. Karhupuisto on ollut nykyisellä nimellään olemassa kohta 90 vuotta ja sitä ennen eri nimellä. On siinä Japanin keisarinnalle tarpeeksi ihmettelemistä.

 • ylös 35
 • alas 4
Vierailija

Käyttäjä5691 kirjoitti:
Puhumattakaan kyseisen kaupunginosan ulkonäöstä - rumaa 70-luvun lähiöarkkitehtuuria koko alue.

Nyt meni kyllä niin pahasti pieleen, että epäilen että olet käynyt Kalliossa kerran ja sekin oli talviyönä kännissä. (Oikeasti ne jatkot taisi hei olla Merihaassa.)

Kalliossa on paljon todella hienoa arkkitehtuuria, mm. aivan upeita asuinkerrostaloja 1910-1930 -luvuilta.

Ja siellä Punavuoressakin on kyllä aika ankeita 70-luvun rakennuksia(kin).

 • ylös 23
 • alas 1
Vierailija

Ihanaa että Kallion puolustajia löytyy näin paljon.

Itse olen viettänyt 21 ensimmäistä elinvuottani juuri tuossa kirjaston kulmilla ja näen roson läpi kaupunginosan kauneuden. Jos Karhupuisto on napa niin siitä saa lähteä kierros kierrokselta kauemmas ennen kuin 60 ja 70 luvun taloja tulee vastaan. Yksittäisiä joka kierroksella mutta enemmän mennään vanhoilla kauniilla jugend taloilla. Sitä aidointa stadia!

Olen juuri ensiviikolla lähdössä lapsuudenystäväni kanssa nostalgiakierrokselle Kallioon:) Kierrämme kaikki lapsuuden paikat, muistellaan ja piipahdellaan kahviloihin ja ruokapaikkoihin joita on tullut pilvin pimein sitten meidän aikamme:D

t stadin likka vm 60

 • ylös 12
 • alas 1
Vierailija

Kulmakuppila on hieno paikka, jota kehtaa esitellä ulkomaalaisillekin. Siellä on tosi tyylikäs sisustus, semmonen suomalais-skandinaavinen vähäeleinen, paljon puusta - sellainen, josta nimenomaan japanilaiset tykkäävät.

Kahvilan erikoisuus on se, että siellä työskentelee kehitysvammaisia. Kulmakuppilan konsepti on niin hieno, että toivottavasti se leviää myös punavuoreen. Sellainen sopisi hyvin vaikka johonkin niistä albertinkadun 60- ja 70 -luvun kerrostaloista.

 • ylös 16
 • alas 1
Vierailija

Nauratti toi kielikuva metsään menemisestä, kun mennään Kallioon. Ihan vähän ontui, mutta mitäs siitä.

 • ylös 10
 • alas 1
Vierailija

Ajattelitko, Akielle laitetaan side silmille koko Suomen vierailun ajaksi, paitsi silloin kun hän on Jennin kanssa kahvilla? Ettei hän näe mitään muuta Helsingistä kuin tämän yhden korttelinkulman?

Vierailija

En todellakaan perusta kokkareista, en sitten pätkääkään, mutta nyt on pakko antaa Haukiolle täydet pojot paikan valinnasta.

Punavuoresta löytyy juu varmasti jotain persoonattomia hienostokahviloita, joita on maailma pullollaan ja joita löytyy Tokiostakin tuhansia, mutta ne ovat täysin persoonattomia tusinatrendikuppiloita.

Ipin kulmakuppilalla on tarina ja vahva tarina onkin. Siksi se on paljon merkittävämpi paikka, kun yksikään Punavuoren trendikippola.

http://ipikulmakuppila.fi/ipin-tarina/

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/kehitysvammainen_...

.

Vierailija

Kallio on kulttuurisesti hieno paikka. Ja oikea valinta.

Ja tuskin Jenni Haukiolla on valinassa ollut mitään sanomista, vaan valinnan ovat tehneet muut ja luulen toiveen tulleen Japanin vierailta, joka protokollassa on huomioitu.

Vierailija

Mistä lähtien Japanin pääministerin puolisoa on alettu kutsua keisarinnaksi?

AP siis olisi halunnut esitellä jotain elitististä, keskivertosuomalaisesta mahdollisimman kaukana olevaa miljöötä. Nyt rouvat kuitenkin tutustuvat tallisten ihmisten kaupunginosaan ja se on minusta todella rehellistä. Miksi pitäisi esitellä jotain ökyrikkaiden aluetta, joka on valovuosien päässä tavallisesta ihmisestä? Jos poikkeavat kuppilaan, jossa työskentelee kehitysvammaisia, saattaa taustalla olla rouva Aben kiinnostus tietää, miten Suomessa kehitysvammaisista huolehditaan. En tiedä, mikä on tilanne Japanissa, mutta sen tiedän, että monessa maassa piilotetaan kehitysvammaiset edelleen laitoksiin kauas vammattomista. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Muumimaailmaanko olisi pitänyt viedä?

Ei vaan Kruununhaan muumikahvilaan.

Vierailija

Kulmakuppilan vieressähän on se Ville Valon faijan pornokauppa. Voivat samalla käydä sielläkin.

gu

Jaappanissa on 1500 vuotta vanhoja puurakenuksia ja täällä puhutaan +100 vuodesta. *mega-facepalm*

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla